Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 10 mei 2006.

Agendawoensdag, 10 mei 2006

Klassiek

Moederdag Het Frysk Jeugdorkest

Cultuurwoensdag, 10 mei 2006

Elmar Kuiper op Poetry International

Rotterdam - Dichter Elmar Kuiper (1969) út Húns is dit jier ien fan de dielnimmers oan it 37ste Poetry International Festival yn Rotterdam. Hy sil fersen foarlêze op de iepeningsjûn 17 juny en fierder op

Cultuurwoensdag, 10 mei 2006

Losse kaartverkoop voor Youp van ’t Hek en Bert Visscher

Leeuwarden - Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden houdt deze maand losse kaartverkopen voor cabaret van Youp van 't Hek en Bert Visscher. Met de losse verkoop wil het theater iedereen een gelijke kans geven om aan

Cultuurwoensdag, 10 mei 2006

De mist is een ijslaag geworden

Als het brein alleen nog maar doodlopende wegen kent en de mist in zijn hoofd zo dik is geworden dat zelfs gedachten en woorden geen uitweg meer kunnen vinden, sterft het leven in hem voorgoed. De enige die Maarten Klein dan nog begeleidt zonder dat hij het zich realiseert, is Vera zijn vrouw. Haar liefde voor hem wordt gedragen door de herinnering aan wie hij is en hoe hij was als geliefde, haar man en de vader van haar twee kinderen. En het compacte decor van de voorstelling Hersenschimmen valt zo tegen het einde stukje bij beetje uiteen en illustreert daarmee ingenieus en dramatisch zeer indringend zijn definitieve verlies met de realiteit.

Expowoensdag, 10 mei 2006

Allingawier, Kerk: expo ‘Water bij de wijn‘ van Japke Mulder-Postma (schilderijen, t/m 30 juni.

Hoofdartikelwoensdag, 10 mei 2006

ChristenUnie en SGP...

De ChristenUnie en de SGP gaan uit elkaar in Fryslân. De ChristenUnie wil 7 maart 2007 uitsluitend onder eigen naam en met eigen kandidaten deelnemen aan de verkiezingen voor Provinciale Staten. En voor een bijrolletje achter de schermen, in de steunfractie en de programcommissie, heeft de SGP bedankt.

Regiowoensdag, 10 mei 2006

Menopauze Centrum in Drachten geopend

Drachten - Vrouwen in Fryslân met overgangsklachten kunnen voortaan terecht in het Menopauze Centrum in ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten. ,,Vrouwen hoeven hun overgangsklachten niet klakkeloos te accepteren”, aldus menopauzedeskundige J. Does van Nij Smellinghe. ,,Er is meestal een oplossing.”

Regiowoensdag, 10 mei 2006

Oude nijverheid Joure herleeft na 129 jaar

Joure - De klokkenmakers, de kopergieters, de meubelmakers en met name koffiebrander Douwe Egberts gaven Joure meer dan een eeuw geleden de uitstraling van een nijverheidsplaats bij uitstek. De Jousters waren trots op hun kunnen. Daarom organiseerden ze in 1877 een Tentoonstelling van handwerksnijverheid uit Haskerland en Doniawerstal in de Burgerschool. De expositie viel samen met de Jouster Merke, en was een succes. Maar liefst 2887 mensen brachten een bezoek aan de tentoonstelling van achttien verschillende beroepen.

Weerwoensdag, 10 mei 2006

Zomers

Vandaag is het geweldig zomers weer met heel veel zon en een tot 22 of 23 graden oplopende temperatuur. De noordoostenwind is matig, 3 tot 4 bft en het blijft droog. Morgen wordt het nog een graadje warmer.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties