Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 10 mei 2011.

Cultuurdinsdag, 10 mei 2011

‘Advies Raad voor Cultuur desastreus voor Noorden’

Leeuwarden - Het advies van de Raad voor Cultuur over de rijksbezuinigingen zijn desastreus voor de cultuur in Noord-Nederland. Dat hebben de cultuurgedeputeerden van de drie noordelijke provincies en vertegenwoordigers van de gemeenten Leeuwarden en Groningen gisteren gezegd tegen staatssecretaris Zijlstra in Den Haag. Met name Fryslân komt er slecht vanaf als Zijlstra het advies van de Raad overneemt.

Cultuurdinsdag, 10 mei 2011

De Lofstem terug; ‘Hier praten we nog jaren over’

Sumar - Fanfare De Lofstem is na een week toeren door de Verenigde Staten weer thuis. De afgelopen dagen hebben ze zich de blaren op de tong gesproken over hun belevenissen.

Cultuurdinsdag, 10 mei 2011

Galerie La Lanka viert jubileum met een fair

Tijnje - Galerie en Beeldentuin La Lanka in Tijnje viert zijn vijftienjarig bestaan met een fair. Tijdens het openingsweekend, komende zaterdag en zondag, kunnen bezoekers deelnemen aan workshops en diverse lezingen, optredens en presentaties beluisteren en bekijken. Dat heeft een woordvoerster van de galerie gemeld.

Economiedinsdag, 10 mei 2011

Staking shagfabriek Joure gaat door

Joure - De driehonderd werknemers van shagfabriek Imperial Tabacco in Joure staken ook vandaag. Gisteren legden ze het werk al de hele dag neer. Ze willen een gelijke loonsverhoging voor iedereen. Bonden en directie zijn in conflict over de afspraken voor zestig werknemers die minder krijgen.

Economiedinsdag, 10 mei 2011

Geen hulp van Bleker voor de garnalenvissers

Kornwerderzand – De garnalenvissers krijgen voorlopig geen steun van het kabinet. Staatssecretaris Henk Bleker van Landbouw wacht eerst op het advies van een commissie die zich buigt over de situatie in de sector. Dat heeft Bleker gisteren gezegd bij een bezoek aan het Kazemattenmuseum in Kornwerderzand.

Hoofdartikeldinsdag, 10 mei 2011

Aanbod, vraag...

Het komt niet goed met de uitgaven voor de zorg in ons land. als er niets gebeurt, staat de samenleving over een aantal jaren voor vreselijke dilemma’s. Een ervan is dat er veel meer ‘techniek’ beschikbaar is dan kan worden betaald. En dat dus mensen meer lijden en/of overlijden dan vanuit technisch oogpunt noodzakelijk is.

Regiodinsdag, 10 mei 2011

‘Met 150 kilo de berg op is geen makkie’

Folsgare - Wout Zijlstra, ooit de sterkste man van Fryslân, Nederland en de wereld, staat op donderdag 9 juni voor een heel andere zware opgave. Om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding fietst de 46-jarige zwaargewicht uit Folsgare die dag één keer de Alpe d’Huez in Frankrijk op.

Regiodinsdag, 10 mei 2011

Kwelders doen het goed tegen de normen in

Hallum - Sinds de jaren negentig krijgen de buitendijkse kwelders in Noord-Fryslân de gelegenheid hun gang te gaan. Dat heeft een grote soortenrijkdom opgeleverd, maar het stelt beheerder It Fryske Gea ook voor een ambtelijk probleem. Juist de soorten die vanwege richtlijnen op peil moeten blijven, lopen nu wat terug.

Regiodinsdag, 10 mei 2011

Schilderijen Anton Verhey herontdekt

Wolvega - Jarenlang stonden ze in de kelder van het nieuwe gemeentehuis van Weststellingwerf in Wolvega: de enorme schilderijen Domela Nieuwenhuis spreekt stakers toe en Protestmars tegen steunverlaging van Anton Verhey. De werken, die sinds 1984 in het oude gemeentehuis gingen, zouden niet passen in het moderne design-interieur van het gebouw.

Regiodinsdag, 10 mei 2011

Politie zoekt containerpyromanen

Leeuwarden - De politie heeft nog geen idee wie er verantwoordelijk zijn voor de vele containerbranden in Leeuwarden. De afgelopen drie weken gaan geregeld kliko’s in vlammen op. Sinds vorige week worden ook in Heerenveen en Sneek containers in brand gestoken.

Geloof & Kerkdinsdag, 10 mei 2011

Rotterdam verwelkomt bisschop Van den Hende

Rotterdam - Het bisdom Rotterdam heeft een nieuwe bisschop: Hans van den Hende. Het Vaticaan maakte vandaag aan zijn Nederlandse kerkprovincie de keuze bekend. Op een persconferentie in Zeist, waar de Nederlandse Bisschoppenconferentie vandaag voor een vergadering bijeen is, werd de nieuwe herder voor het bisdom Rotterdam gepresenteerd.

Geloof & Kerkdinsdag, 10 mei 2011

‘Een gedachte die met je meegaat’

Negen predikanten en één kerkelijk werker, op één na allen werkzaam in Fryslân, verzorgen vanaf vrijdag dagelijks een ‘Gedachte’ op pagina 2 van de nieuwe krant op tabloidformaat. De komende dagen stellen de medewerkers aan deze nieuwe rubriek zichzelf kort voor. Kick Bras, predikant te Gorinchem, is de coördinator. Hij vertelt over het ontstaan van de ‘Gedachte’.

Sportdinsdag, 10 mei 2011

Omdat vrouwen heel anders fietsen dan mannen

Tja, moet je je als man wagen aan een recensie van een boek voor vrouwen? Bij gebrek aan een collega van het andere geslacht op de sportredactie hebben we eigenlijk geen andere keus, hoewel een collega-journalist bij deze krant het boek Vrouw & fiets ook had kunnen beoordelen. Maar gelukkig staat er in de inleiding dat het ‘handboek voor de fietsende vrouw’ ook voor mannen is die een dergelijk boek onzin vinden, maar graag stiekem de Cosmo en Viva lezen. Nu, dat laatste doe ik ook en dan niet eens stiekem. Vooruit dus maar.

Sportdinsdag, 10 mei 2011

Pieter Weening: fuort wol yn de gaten dat it foute boel wie

Rapallo - Zonder de Belg Wouter Weylandt dendert de Giro vandaag voort. The show must go on. Maar, zei Pieter Weening gisteren: ,,De dei fan moarn sil gjin normale dei węze.”

Sportdinsdag, 10 mei 2011

Greidhoeke kaatscompetitie: zes clubs

Easterein De Greidhoeke kaatscompetitie bestaat dit seizoen uit zes verenigingen. De kaatsverenigingen Drie spul is út uit St. Annaparochie en OKK uit Bitgum hebben zich dit jaar aangesloten bij de competitie die vorig seizoen met de vier kaatsverenigingen in de gemeente Littenseradiel - KF Easterein, Onder Ons Easterlittens, Jacob Klaver Mantgum en KF Wommels - van start ging.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties