Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 10 mei 2012.

Cultuurdonderdag, 10 mei 2012

Wergeaster speelfilm ‘Merke Blues’ in première

Wergea | In de Bidler in Wergea gaat op 18 mei de speelfilm Merke Blues in première. De film, een project van stichting Boppeseal Movies Wergea dat onder regie stond van Jan Tijsma, is voornamelijk gemaakt door inwoners van het dorp.

Cultuurdonderdag, 10 mei 2012

Culturele wandeling ten bate van Voedselbank

Dokkum | In de binnenstad van Dokkum wordt op 19 mei een culturele avondwandeling gehouden ten bate van de Voedselbank. De wandeling Ljochtsjend Paad voert langs kleine optredens als dans, muziek, zang en declamatie.

Cultuurdonderdag, 10 mei 2012

Toch tweede keer Beach Dance in Harlingen

Harlingen | Het festival Beach Dance krijgt dit jaar een tweede editie. Dat heeft de organisatie gisteren gemeld. Het festival vindt op 21 juli plaats op het strand van Harlingen.

Cultuurdonderdag, 10 mei 2012

Revival bloemenevenement in keramiekmuseum

Leeuwarden | Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden blaast het evenement Princessehof-Bloemenhof nieuw leven in. Dat gebeurt vanwege de expositie Groen geluk. Van lusthof tot volkstuin, aldus een woordvoerder van het museum gisteren.

Economiedonderdag, 10 mei 2012

1,3 miljoen verlies voor investeerder Noorden

Groningen | De investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland (NOM) heeft in 2011 een verlies geleden van 1,3 miljoen euro. De NOM zag door enkele faillissementen investeringen verloren gaan. Door financiële bijdragen werden wel 446 banen voor het Noorden gecreëerd of behouden. 12,8 miljoen werd gestoken in innovaties en productontwikkeling, met name in de agrofood- en energiesector. De NOM stapte voor 10,8 miljoen euro in nieuwe participaties.

Economiedonderdag, 10 mei 2012

LTO wil compensatie verlies fiscaal voordeel

Den Haag | Het afschaffen van het belastingvoordeel op rode diesel, dat is opgenomen in het ‘wandelgangenakkoord’, treft Nederlandse boeren buitengewoon hard en is onaanvaardbaar. Dat schrijft LTO-voorman Albert Jan Maat aan de fractieleiders achter het akkoord. LTO vraagt om een heroverweging of andere vorm van compensatie. Akker- en melkveehouders zouden jaarlijks vijfduizend euro aan inkomen kwijtraken en het schaadt de internationale concurrentiepositie.

Hoofdartikeldonderdag, 10 mei 2012

Kiezen van lijsttrekker is zo gek nog niet

De debatten tussen de kandidaat-lijsttrekkers van het CDA zijn niet echt spannend. Dat ligt niet aan de kandidaten of aan het CDA. Ook de recente verkiezing van de fractievoorzitter van de PvdA had iets gezapigs, soms zelfs iets knulligs.

Regiodonderdag, 10 mei 2012

Politiek in de bres voor geboortezorg

Dokkum | Verschillende politieke partijen nemen het op voor De Sionsberg. Na het CDA stelt nu ook de SP kamervragen.

Regiodonderdag, 10 mei 2012

Sionsberg voelt zich misleid door zorgverzekeraar

Dokkum | De Sionsberg voelt zich gepiepeld door De Friesland Zorgverzekeraar. De Sionsberg had tot 1 mei de tijd gekregen om met een plan voor de geboortezorg te komen. Nu laat De Friesland het ziekenhuis weten dat het plan voor een geboortecentrum in Dokkum in januari al van de baan was. Hilde Royen, stafvoorzitter van de Sionsberg, was aanwezig toen de afspraken werden gemaakt: ,,De Friesland zat er de hele tijd bij en heeft het plan geboren zien worden. En als het dan gepresenteerd wordt, zeggen ze: dit is niet de bedoeling. Het zegt wel iets over een zorgverzekeraar als je twintig professionals niet begrijpt.”

Regiodonderdag, 10 mei 2012

Veilig handelen kun je leren

Leeuwarden | Vandaag staat voor de leerlingen van roc Friese Poort en Friesland College in het teken van veiligheid. Zij doen mee aan het project Feel Safe, Act Safe. De studenten krijgen voorlichting over hoe ze moeten omgaan met veiligheid op school en straat, maar bijvoorbeeld ook op internet. ,,We hebben er bewust voor gekozen om andere dan klassieke thema’s als alcohol en seks te nemen”, vertelt organisator Hjälmar Sinke. ,,Vandaag gaat het over dingen van deze tijd, zoals loverboys, omgang met sociale media en dergelijke.”

Regiodonderdag, 10 mei 2012

CDA Fryslân wil de zorg radicaal omvormen

Drachten | De Friese afdeling van het CDA bepleit een ingrijpende hervorming van het zorgstelsel. De marktwerking maakt plaats voor een regionale aanpak, waarbij de zorgverzekering weer in overheidshanden komt.

Geloof & Kerkdonderdag, 10 mei 2012

1200 preken van Tim Keller online

New York | Ruim 1200 preken van Tim Keller, voorganger van de Redeemer Presbyterian Church in New York, komen digitaal beschikbaar. Wie 199,95 dollar (ruim 150 euro) betaalt, krijgt via softwarebedrijf Logos toegang tot de preken, meldt Keller op zijn website. Het gaat om preken van 1989 tot vorig jaar. De preken zijn volgens Logos eenvoudig op te zoeken via een zoekfunctie. Een deel van de preken is ook gratis te downloaden op de website van de kerk: www.redeemer.com

Geloof & Kerkdonderdag, 10 mei 2012

Nieuwe klank voor Rohlfing-orgel Blauwhuis

Blauwhuis | In Blauwhuis wordt zondag het geheel gerestaureerde orgel van de Sint Vituskerk aldaar weer in gebruik genomen. Het spelen was door uitval van registers en toetsen eigenlijk niet meer mogelijk. Daarom werd in mei 2010 de Opus 201 gedemonteerd en naar het restauratieatelier van de firma Adema’s Kerkorgelbouw in Hillegom overgebracht. Daar is er, onder leiding van directeur Ronald van Baekel, twee jaar gewerkt aan de restauratie. Onlangs zijn de bijna duizend houten, zinken en metalen pijpen teruggeplaatst en gestemd.

Sportdonderdag, 10 mei 2012

Zwaagwesteinde haalt het zondagteam uit competitie

De Westereen | Een groter contrast is nauwelijks denkbaar. In de week dat het eerste eltal van de zaterdagafdeling van Zwaagwesteinde in het thuisduel tegen GSVV het kampioenschap kan binnenhalen in de vierde klasse A, is het bestuur van de club genoodzaakt om na 81 jaar het eerste elftal van de zondagafdeling, dat speelt in de derde klasse A, met ingang van volgend seizoen uit de competitie te halen. Dat ingrijpende besluit heeft het bestuur van de ‘Readjes’ maandagavond moeten nemen.

Sportdonderdag, 10 mei 2012

VVV beschikt tegen Cambuur over fitte selectie

Venlo | VVV-Venlo beschikt vanavond in het play-offduel met SC Cambuur over een fitte selectie. Barry McGuire, de afgelopen dagen het enige twijfelgeval, is hersteld van een enkelblessure. Trainer Ton Lokhoff, hecht niet veel waarde aan de 4-2 zege van VVV, zondag op FC Twente. ,,Het is lekker dat je met een goed resultaat de competitie afsluit, maar nu gaat het pas echt beginnen”, zegt hij op de clubwebsite.

Sportdonderdag, 10 mei 2012

Dissels bij Cambuur vervanger van De Leeuw

Leeuwarden | Charles Dissels staat vanavond zeer waarschijnlijk in de basiself bij SC Cambuur. De aanvaller zal in de play-offs in de eerste wedstrijd tegen VVV-Venlo in eigen huis Melvin de Leeuw vervangen. Die werd deze week door de tuchtcommissie van de KNVB voor één duel geschorst na twee keer geel in evenzoveel wedstrijden tegenMVV in de eerste ronde (2-0 winst, 1-0 verlies).Cambuur-trainer Alfons Arts en zijn assistent Henk de Jong laten de rest van de basiself intact.

Sportdonderdag, 10 mei 2012

Henk de Jong weet nog hoe ’t in 2009 was bij Cambuur - Roda JC

Een eredivisieploeg uit Limburg op bezoek in het Cambuurstadion, in de strijd om een plaats op het hoogste niveau. Vanavond is het zover als VVV-Venlo naar Leeuwarden afreist, in 2009 was het al zo toen Roda JC datzelfde deed. Henk de Jong was er destijds bij als analyticus voor Omrop Fryslân, ditmaal is hij er bij als assistent-coach van Cambuur. Hoewel in een andere hoedanigheid dan in 2009, is de constatering van De Jong vooraf dezelfde: ,,Net als toen merk je dat er iets leeft in de spelersgroep en bij de supporters. Het kan wel eens diezelfde heksenketel worden als in 2009 tegen Roda JC.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties