Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 10 juni 2006.

Cultuurzaterdag, 10 juni 2006

Derde druk voor ’De Oerpolder’ van Hylke Speerstra

Leeuwarden - Het deze week verschenen boek De Oerpolder van Hylke Speerstra is al bijna aan z’n derde druk toe. Dat heeft uitgever Steven Sterk gisteren gezegd.

Cultuurzaterdag, 10 juni 2006

Friestalig koor Auke Roukes is gestopt

Gauw - Zangkoor Auke Roukes, onder leiding van Hindrik van der Meer, houdt op te bestaan. Gisteren was er in dorpshuis Us Gebou in Gauw een feestelijke slotavond voor leden, oud-leden en hun partners. Tijdens de zangavond kreeg elk lid een poëzieboekje uitgereikt, met daarin foto’s van alle 72 leden. Van der Meer heeft voor elk van hen een gedichtje geschreven.

Hoofdartikelzaterdag, 10 juni 2006

Voetbal, religie...

Het staat wel goed: niet naar de televisie te kijken voor het wereldkampioenschap voetbal. Als iedereen kijkt en jij niet, dan ben je de uitzondering. En de uitzondering krijgt de aandacht, wie meedoet met de grote groep valt niet op.

Regiozaterdag, 10 juni 2006

Voorstel Remkes en Donner

Den Haag/Joure - Burgemeesters krijgen vergaande bevoegdheden om jongeren aan te pakken die voordurend overlast veroorzaken. De ministers Remkes en Donner willen zulke jongeren onder meer verbieden elkaar op te zoeken. Friese burgemeesters reageren verdeeld op de plannen.

Regiozaterdag, 10 juni 2006

Bladerend door dierenpark Emmen

Emmen - De manier waarop een dierentuin is ingericht, zegt veel over hoe de mens het dier ziet. Dat in die opstelling in zeventig jaar veel kan veranderen, blijkt uit de geschiedenis van Dierenpark Emmen. In het boek Apen en beren op de Drentse hei schetsen Friesch Dagblad-journalist Bauke Boersma en zijn collega Auke Zeldenrust van Omrop Fryslân die geschiedenis.

Regiozaterdag, 10 juni 2006

Historie maakt Jorwerters extra zuinig op hun beeldbepalende object

Andringa

Regiozaterdag, 10 juni 2006

Klompen klossen op By de Boarne

Boornbergum - Tientallen Otjes en Sientjes renden gisteren uitgelaten over het schoolplein van By de Boarne in Boornbergum. Aanleiding voor de verkleedpartij was het eeuwfeest van de christelijke basisschool.

Sportzaterdag, 10 juni 2006

Venijn bij kaatsen in Hallum zit in de staart

Hallum - Het venijn bij de uitnodigingspartij voor hoofdklassers in Hallum zat gisteravond in staart. Daar waar het eigenlijk tot aan de finale een eenzijdige wedstrijd was, bewaarden de hoofdrolspelers het vuurwerk voor het laatst. Dat waren de parturen van Sibbele Lootsma, Jan-Willem van Beem en Pier Piersma aan de ene kant en Robert Rinia, Tjitte Bonnema en Taeke Triemstra aan de andere kant. Het laatst genoemde partuur ging met de kransen aan de haal.

Sportzaterdag, 10 juni 2006

Friezin Zwanenburg bij NK eerste op schoolslag

Eindhoven - Margriet Zwanenburg heeft gisteren in Eindhoven de nationale zwemtitel gewonnen op de 100 meter schoolslag. De zwemster van het Drachster DZPC is in het Friese zwemmen al jaren specialiste op dat terrein en bekroonde haar talent gisteren in een tijd van 1.11,38 met winst van het Nederlandse kampioenschap. Ze bleef haar concurrentes Nijhuis en Van Valkengoed overtuigend voor. Zij eindigden in 1.12,10 en 1.12,73 respectievelijk als nummers twee en drie.

Sportzaterdag, 10 juni 2006

Drie permanente ’velden’ in Joure officieel geopend

Joure - Met de ingebruikname van drie beachvolleybalvelden in Joure is gisteravond een eerste start gemaakt om de sport in Fryslân een eigen smoelwerk te geven. Het is de eerste locatie in de provincie waar permanente velden aanwezig zijn die continue kunnen worden bespeeld en worden beheerd door een vereniging. ,,Volgens de NeVoBo zijn er over vijf/zes jaar net zoveel beachvolleyballers actief als in de zaal. Ze moeten gewoon een eigen plekje hebben’’, zegt Jur van der Velde, voorzitter van VC Joure.

Sportzaterdag, 10 juni 2006

Helmholt toont weer aan dicht bij unieke prestatie te zijn

Buitenpost - Vorig jaar werd duidelijk dat carbonpolsstokken met ingang van dit jaar hun intrede zouden doen in de fierljepsport en dat zorgde meteen voor hoge verwachtingen omtrent verre sprongen. Bij de seizoensouverture in It Heidenskip bleek het nieuwe materiaal meteen een vooruitgang. Fierljepminnend Fryslân hoopt op een eerste ‘Friese’ 19-metersprong. Gisteren werd in Buitenpost bij de tweede wedstrijd duidelijk dat het raar moet lopen wil die unieke prestatie er niet komen. Die moet haast wel van Bart Helmholt komen. Op hem stond ook gisteren geen maat. Hij won met een fraaie 18.62 meter.

Weerzaterdag, 10 juni 2006

Warm en zonnig

Vandaag is het zonnig en warm zomerweer met temperaturen oplopende tot rond de 25 graden landinwaarts. De oost tot zuidoostenwind is matig en bij zee soms vrij krachtig. We hebben te maken met een onvervalste zomerperiode.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties