Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 10 juni 2015.

Hoofdartikelwoensdag, 10 juni 2015

Kunst levert meer op dan subsidie kost

Minister Jet Bussemaker stelt meer geld beschikbaar voor onder meer jong talent in de cultuur- en kunstensector. Het geld hiervoor komt vrij door een andere verdeling van gelden in haar begroting. Ook komt er geld beschikbaar voor het Metropole-orkest en het Tropenmuseum.

Regiowoensdag, 10 juni 2015

Zet veteranen bij elkaar en ze beginnen te praten

Leeuwarden - Voor oudgedienden is het belangrijk om te praten over wat ze hebben meegemaakt. Om dat mogelijk te maken organiseert Stichting Veteranendag Friesland jaarlijks een veteranendag. Voorzitter Ko Bouma (72): ,,Op een gegeven moment begint het te knagen. Dan kunnen wij helpen."

Regiowoensdag, 10 juni 2015

Wander Blaauw laste de Leeuwarder ziekenhuizen aaneen

Leeuwarden - Vrienden hebben gedreigd hem een visakte en hengel cadeau te geven op zijn zestigste. Kan 'ie lekker vissen in de Potmarge. ,,Nou, zie je me er al zitten?" Nee, dat wordt 'm niet. Maar wat dan wel? Volgende week neemt Wander Blaauw (59) afscheid van Zorgpartners Friesland, de koepelorganisatie van ziekenhuizen MCL, De Tjongerschans en ouderenzorggroep Noorderbreedte. ,,Ik heb geen idee. Ik kijk er als een berg tegenop. Ik heb geen hobby's. Op de middelbare school had ik een handeltje in postzegels, maar dat is verwaterd."

Regiowoensdag, 10 juni 2015

Conflict over Roobol is nog lang niet ten einde

Dokkum - Het rapport zelf is en blijft geheim, maar de conclusies liggen al voor een groot deel op straat. Het externe onderzoeksrapport naar de gang van zaken binnen onderwijskoepel Roobol heeft al veel stof doen opwaaien zonder dat een buitenstaander het heeft kunnen lezen.

Regiowoensdag, 10 juni 2015

Steeds minder drugsgebruikers naar dagopvang

Leeuwarden - Steeds minder mensen maken gebruik van de dagopvang voor drugsverslaafden in Leeuwarden. Opvangorganisatie Zienn meldt voor het tweede jaar op rij een forse daling in het aantal bezoeken van de vestiging aan de Zuidergrachtswal. De organisatie gaat opnieuw kijken naar de mogelijkheden voor het samenvoegen van vestigingen, met het Leger des Heils en de andere Leeuwarder opvangorganisaties.

Geloof & Kerkwoensdag, 10 juni 2015

Een saaie preek werkt averechts

Column

Sportwoensdag, 10 juni 2015

Harkemase Boys zit 674 kilometer voor niets in de bus

Door Daan Rieken -

Sportwoensdag, 10 juni 2015

Column Ten Rouwelaar: Afscheid nemen is niet voorgoed

Het is een vreemd iets. Net nadat we met NAC onze voorlopig laatste eredivisiewedstrijd hebben gespeeld, volgt mijn laatste column in het Friesch Dagblad. Aan alle goede dingen komt een eind en nu zelfs aan twee tegelijk. Alsof het zo moest zijn.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties