Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 10 juli 2010.

Cultuurzaterdag, 10 juli 2010

Voetballers met vuvuzela op oud Chinees porselein

Leeuwarden - Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden haakt deze week in op de Oranjekoorts die er momenteel heerst. Speciaal vanwege het WK voetbal wordt een zestiende-eeuwse Chinese porseleinen kom tentoongesteld waarop een groep voetballende jongens is te zien.

Economiezaterdag, 10 juli 2010

Productie omhoog voor run op Oranje Kampioensvlaggen

Dokkum - In Nederland is een run op WK-vlaggen ontstaan. Tienduizend kampioensvlaggen heeft de Dokkumer Vlaggen Centrale (DVC) al verkocht. Gisteren is de productie verhoogd naar 15.000 stuks om aan de vraag te voldoen.

Economiezaterdag, 10 juli 2010

Hogere omzet voor AB in de eerste helft van 2010

Sneek - Detacheringsbedrijf AB Fryslân & Noord-Holland hebben een hogere omzet gerealiseerd in de eerste helft van dit jaar. Het bedrijf spreekt van een moeizame start maar wist toch een groei te behalen van 6 procent. Voornamelijk de nieuwe diensten Personeelsadvies en Payroll zorgen voor de groei binnen AB.

Economiezaterdag, 10 juli 2010

Kans op blauwtong miniem

Lelystad - Veehouders hoeven dit jaar niet te vrezen voor massale uitbraken van de veeziekte blauwtong. Het warme weer is een risicofactor maar door de massale entingen maakt de ziekte weinig kans. Ook de vele toeristische bewegingen naar Zuid-Afrika, het land waar de ziekte algemeen voorkomt, zal naar verwachting niet leiden tot nieuwe uitbraken. Om de export van vee te stimuleren, pleiten deskundigen voor voortzetting van de vaccinatie.

Hoofdartikelzaterdag, 10 juli 2010

Europese worsteling...

Dat de voetbalfinale morgen een wedstrijd tussen twee Europese landen wordt, moet de Europeanen inspireren tot meer zelfvertrouwen. Dat zei premier Yves Leterme van huidig EU-voorzitter België deze week in een toespraak tot het Europees Parlement. Volgens hem lijkt Europa het vertrouwen in zichzelf te hebben verloren. In Azië groeit de ambitie en zelfvertrouwen, Amerika blijft in zichzelf geloven ondanks problemen en het WK voetbal geeft Afrika een adrenalinestoot. En Europa? Het oude continent is onzeker omdat het worstelt met zijn identiteit en niet weet waar zijn grenzen liggen.

Regiozaterdag, 10 juli 2010

Friezen kijken veelal samen naar de finale

Lemmer - Fryslân bereidt zich voor op de finale van het WK voetbal. Buurtbewoners plannen feestjes om de laatste wedstrijd met elkaar te kijken en straten zijn nog veel uitbundiger versierd dan aan het begin van het toernooi. Instanties als Sensoor treffen ondertussen maatregelen om de feestvreugde - of de teleurstelling - te kanaliseren.

Regiozaterdag, 10 juli 2010

‘Bij ons in Santander is het feest, wie er ook wint!’

Mieke GroenewegenSantander - ,,Spanje en Nederland verdienen het allebei om te winnen. Nederland heeft al twee keer in de finale gestaan, maar heeft die ook twee keer verloren. Spanje komt normaal niet verder dan de kwartfinale en verdient het óók echt om te winnen.”

Regiozaterdag, 10 juli 2010

‘Friezen, ze beoordelen je niet maar ze proeven je’

Utrecht - Willem Aantjes noemt het een van de ontroerendste momenten in zijn carričre: de tumultueuze avond in de Noorderkerk in Leeuwarden in 1973. Door Jurgen Tiekstra.

Regiozaterdag, 10 juli 2010

Plein wordt mogelijk niet bebouwd

Heerenveen - Het Burgemeester Kuperusplein in het centrum van Heerenveen blijft mogelijk onbebouwd. De gemeente laat bebouwing van het huidige parkeerterrein over aan interesse van de markt.

Regiozaterdag, 10 juli 2010

Geredde: ‘dat jonkje die krekt wat ik nedich hie’

Leeuwarden - Dankzij de oplettendheid en daadkracht van Jippe Bijker en Wisse Ruardia overleefde Germ van der Heiden een val in de sloot met zijn scootmobiel. Gisteren werden redders en geredde ontvangen door burgemeester Crone van Leeuwarden. Door Wybe Fraanje.

Geloof & Kerkzaterdag, 10 juli 2010

Een wanvertoning rond Danneels

Gent - De Belgische kerkprovincie - en met name kardinaal Godfried Danneels - verweren zich met alle middelen tegen de onderzoekmethodes van Justitie, tegen laagbijdegrondse insinuaties en voorbarige conclusies, zowel in de media als bij het gewone (kerk)volk.

Geloof & Kerkzaterdag, 10 juli 2010

Vaticaan komt met nieuwe aanpak kindermisbruik

Vaticaanstad - Het Vaticaan komt volgende week met nieuwe regels voor de aanpak van het seksueel misbruik van minderjarigen door priesters. Dat hebben bronnen binnen de Rooms-Katholieke Kerk laten weten.

Sportzaterdag, 10 juli 2010

Ook Cambuur zit middenin broeierige spelersjungle

Burgum - Juli is de maand waarin clubloos geraakte voetballers her en der aangeboden worden. Ook Cambuur begeeft zich momenteel in de jungle van zoekende spelers. Algemeen directeur Alex Pama kan er de laatste weken de klok op gelijk zetten dat hij een paar keer per dag gebeld wordt door zaakwaarnemers, die hun cliënten via een proefperiode aan de Leeuwarder eerstedivisionist proberen te slijten. En de stoet aan spelers wordt met de dag groter. Gisteren mochten er in het moeizaam gewonnen oefenduel met Bergum (1-3) wederom een paar testspelers opdraven.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties