Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 10 augustus 2004.

Bijschriftdinsdag, 10 augustus 2004

Paarden en wagens

Egypte had een beroemde ruiterij. Daar keek Juda jaloers naar, want het had zelf niet zo’n ruiterij.

Cultuurdinsdag, 10 augustus 2004

Spanning blijft bij organist Van Houten

Organist Kees van Houten uit Boxtel is zeker geen onbekende in de wereld van de orgelmuziek. Hij heeft een aantal zeer belangwekkende publicaties op zijn naam staan onder andere een studie over Bach en het getal. Het programma dat hij dinsdagavond in de Sint Martinuskerk aan de Singel te Sneek speelde, was dan ook gebaseerd op Bach.

Economiedinsdag, 10 augustus 2004

Aardappeloogst niet slecht

Sint Annaparochie - Ondanks het natte weer enkele weken geleden, is de aardappeloost voor de pootaardappelen niet mislukt. Pootaardappelen zijn niet bestemt voor de directe consumptie, maar voor de teelt. Gedeputeerde Anita Andriesen hielp vanmorgen een handje mee bij Jan Hoogland aan de Oudebildtdijk in Sint Annaparochie.

Economiedinsdag, 10 augustus 2004

Subsidie voor verhuizen naar lagelonenland

Den Haag - De regering subsidieert bedrijven die werk uit Nederland verplaatsen naar lagelonenlanden. De subsidie, de zogenoemde TAOM-regeling, is bedoeld is om Nederlandse initiatieven in groeilanden te bevorderen. Maar ook bedrijven die puur uit kostenoverwegingen werk verplaatsen vanuit Nederland, kunnen er gebruik van maken.

Hoofdartikeldinsdag, 10 augustus 2004

De politieke rust van de zomer…

De zomerse weken in Den Haag lijken alle politieke activiteiten plat te leggen. Een ijverig Kamerlid meldt zich zo nu en dan met vragen aan de minister over de strafbaarheid van tenenlikken of over andere belangrijke kwesties, maar voor het overige is het stil. Er gebeurt natuurlijk van alles, onder die stilte: ambtenaren werken door aan plannen en regelingen en ‘het volk’ blijft zich burger voelen, die zich al dan niet druk maakt over de effecten van politieke besluiten en van bestuur. Die effecten kunnen het uitzettingsbeleid betreffen, de uitkeringen of de straat die al maandenlang open ligt en waaraan gedurende de bouwvak niets aan is gedaan.

Regiodinsdag, 10 augustus 2004

Diskwalificatie en schorsing titelverdediger IFKS

Stavoren - Tweevoudig IFKS-kampioen Eelke Dijkstra van de Oude Zeug uit Wirdum is maandag gediskwalificeerd. Voorzitter Sippe Lamme van de IFKS zei na afloop van de wedstrijd op het IJsselmeer bij Stavoren dat Dijkstra dit seizoen niet meer mag meedoen. Ook de komende twee jaar is hij geschorst. Over drie jaar mag hij zich weer aanmelden om in de C-klasse opnieuw te beginnen.

Regiodinsdag, 10 augustus 2004

Bij NoordNed verdwijnen veertig banen

Leeuwarden – Het noordelijk vervoersbedrijf NoordNed schrapt veertig van de vierhonderd banen. Dat blijkt uit een brief die directeur K. Braam aan zijn medewerkers heeft gestuurd. De ontslagen zijn het gevolg van bezuinigingen.

Regiodinsdag, 10 augustus 2004

‘Staatssteun bewezen nuttig voor de regio’

Groningen – Staatssteun aan regio’s met een economische achterstand is nuttig, en dat is wetenschappelijk bewezen. Dat stelt directeur Engelsman van Samenwerkingsverband Noord-Nederland.

Regiodinsdag, 10 augustus 2004

Eerste zege Romke de Jong

Stavoren - Tot maandag won Romke de Jong van de Grytsje Obes uit Koudum nog nooit een skűtsjewedstrijd. Gistermiddag stoomde hij in zijn tweede jaar in de A-klasse als eerste over de finishlijn op een ruw IJsselmeer. Vanaf de start wist hij zijn koppositie vast te houden. Achter hem de grote namen in de IFKS: Tony Brundel, Sieb Meijer en Jacob Huisman.

Regiodinsdag, 10 augustus 2004

Extra controle op botulisme

Leeuwarden - Botulisme komt vooral in Leeuwarden voor. Tot dinsdag zijn er 42 kadavers gevonden. 21 Hiervan zijn van vogels die werden aangetroffen in vijvers in Aldlân-west. Uit andere delen van de provincie komen amper meldingen. ,,Hier en daar een of twee, maar dat is het vermelden amper waard. Veel minder dan vorig jaar”, aldus C. Leemeijer van Wetterskip Fryslân.

Geloof & Kerkdinsdag, 10 augustus 2004

Wij willen gelukkig zijn

In een serie beschrijft dr Paul van Geest hoe kerkvader Augustinus over bepaalde kernwoorden dacht. Vandaag deel 2: geluk.

Geloof & Kerkdinsdag, 10 augustus 2004

Christelijke kinderen scoubidou’en kruisjes

Ruurlo - Ook christelijke kinderen blijken graag te scoubidou’en, figuurtjes knopen van gekleurde plastic touwtjes. EB Onderwijs in Ruurlo heeft daarom op haar internetsite tips gezet voor het vervaardigen van christelijke symbolen met de scoubidoutouwtjes.

Geloof & Kerkdinsdag, 10 augustus 2004

Gebed is de motor van de ‘Jezustent’

Sneek – Oneerbiedig vinden ze het allang niet meer, de medewerkers van de Stichting Evangelisatie Kolmeersland. Voor het 26ste jaar staat hun evangelisatietent op het Starteiland van de Sneekweek bekend als de ‘Jezustent’. Overdag kinderfeesten, ‘s nachts goede gesprekken met soms dronken zeilers. ,,Als je vrijheid in Christus hebt, wordt een biertje veel lekkerder.’’

Sportdinsdag, 10 augustus 2004

Boy Waterman: wat goed is komt snel

Een keeper breekt doorgaans pas op latere leeftijd door dan een veldspeler. En ze gaan in de regel wat langer mee. Maar de twintigjarige Boy Waterman vormt vooralsnog een uitzondering op die regel. De uit Lelystad afkomstige doelman krijgt dit seizoen van SC Heerenveen het vertrouwen en de kans om door te breken op het hoogste niveau. Want wat goed is, komt snel.

Sportdinsdag, 10 augustus 2004


Sportdinsdag, 10 augustus 2004

Sportstad Heerenveen is veel meer dan sport alleen

Na opnieuw Europees voetbal voor SC Heerenveen kan de plaats Heerenveen de komende jaren opnieuw historie schrijven met de voltooiing van de eerste fase van sportstad Heerenveen. De ambities reiken echter veel verder.

Sportdinsdag, 10 augustus 2004

Thijs Houwing heeft nooit aan zijn kwaliteiten als spits getwijfeld

Als een Tukker in Leeuwarden het geluk weer vindt, is er iets bijzonders aan de hand. Thijs Houwing komt uit Vasse. Tegenwoordig zit hij lachend op zijn fiets op weg naar het Cambuur-stadion. De 23-jarige spits, overgenomen van FC Twente, wil in Fryslân laten zien dat nog steeds doelpunten kan maken. De tijd dat hij als belofte de tijd kreeg om te rijpen, is definitief voorbij. ,,Ik ben geen talent meer.”

Sportdinsdag, 10 augustus 2004

Peter van der Vlag is vooral gevoelsmens

Het is relatief vroeg in de middag als Van der Vlag zich meldt bij het Cambuurstadion. Hij voelt zich er thuis, is er op zijn gemak en is als een gastheer in zijn eigen huis. Genietend van een bakje koffie, rijgt hij de woorden als een waterval aan elkaar. De blonde goalie oogt relaxed en dat is geen schijn: ,,Ik voel me hier prima.”

Sportdinsdag, 10 augustus 2004

Gelegenheidsduu Douma en De Jong verrast in de Pampusklasse

Kolmeersland – Het is niet zo dat Hessel Douma en Luuk de Jong er onderling een wedstrijdje van maken wie de beste stuurman is, maar ze nemen in de Pampus 127 bij toerbeurt plaats aan het roer en het fok. ,,Het is heel uniek. We sturen om en om en dat zie je niet zo vaak’’, zegt Douma, eigenaar van de boot uit Wijckel. ,,Zo krijg je te maken met beide aspecten en die kunnen niet zonder elkaar.’’

Weerdinsdag, 10 augustus 2004

Regen en onweer

Vanmiddag is het tropisch warm met 30 graden en flink wat zon, naast ook wel enige hoge bewolking. Er waait een matige en in het waddengebied soms krachtige oost- tot zuidoostenwind. Vanavond neemt de kans op onweer toe.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties