Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 10 augustus 2010.

Cultuurdinsdag, 10 augustus 2010

Benefietconcert voor Kameroen

Goutum - De Stichting Steun Kansarmen in Kameroen houdt op 12 september een benefietconcert in de Agneskerk in Goutum. Het concert van de bekende muzikale familie Buizer wordt gehouden in samenwerking met de organisatie van de ‘Aftersummersunday’.

Cultuurdinsdag, 10 augustus 2010

Premičre iepenloftspul Jorwert is uitverkocht

Jorwert - De premičre van het iepenloftspul It Feest in Jorwert (op 26 augustus) is uitverkocht. Dat heeft zakelijk leider Immie Jonkman gisteren gemeld.

Cultuurdinsdag, 10 augustus 2010

Tim Douwsma genomineerd voor award

Leeuwarden - De Friese zanger Tim Douwsma (22) uit Wijnjewoude is genomineerd voor een Buma NL Award in de categorie ‘grootste talent’. De zanger, bekend van de tv-talentenjacht So you wanna be a popstar (2007) van SBS6, neemt het in die categorie op tegen onder anderen Popstars-winnaar Wesley, X-Factor-winnaar Jaap en zangeres Sieneke.

Cultuurdinsdag, 10 augustus 2010

Muziekfestival op Vlieland komt met extra kaarten

Vlieland - Voor het muziekfestival Into The Great Wide Open op Vlieland komen extra kaarten beschikbaar. Dat heeft de organisatie vanochtend gemeld. Het gaat om enkele honderden kaarten die achteruit werden gehouden voor eilandbewoners, maar die niet zijn gereserveerd. De kaarten zijn vanaf morgen 09.00 uur te koop via www.intothegreatwideopen.nl.

Cultuurdinsdag, 10 augustus 2010

Liet International 2010 wijkt uit naar stad in Frankrijk

Leeuwarden - De zevende editie van Liet International vindt dit jaar niet plaats in het Schotland, maar in Frankrijk. Dat heeft een woordvoerder van Stichting Liet International vanochtend gemeld. ,,Door bezuinigingen in Schotland kon onze medeorganisator daar, het Keltische festival Nos Ur, het financieel niet meer voor elkaar krijgen”, aldus de woordvoerder.

Hoofdartikeldinsdag, 10 augustus 2010

De rampen, de opwarming...

De milieuorganisatie Greenpeace zegt het kort en krachtig: Rusland brandt en Pakistan verdrinkt. In die korte zin ligt een wereld aan ellende, dood en leed. Het vuur in Rusland brandt alles kapot, er is geen middel om de oprukkende branden te stoppen. In Pakistan leven miljoenen mensen zonder dak boven hun hoofd; hun leven is in een paar uur tijd vaak ook letterlijk weggespoeld.

Regiodinsdag, 10 augustus 2010

Veertien van zeventien skűtsjes niet gefinisht

Stavoren - Nog nooit in de bijna dertigjarige IFKS-historie hebben zo weinig skűtsjes in de A-klasse de finish gehaald als gisteren op het IJsselmeer bij Stavoren. Slechts drie van de zeventien skűtsjes kwamen op tijd over de meet. De rest kreeg zeventien punten aan de broek. De ‘Drie van Stavoren’ die wel finishten, maken nu meeste kans op de titel.

Regiodinsdag, 10 augustus 2010

IJsverkoop voor goede doel: leuk door zijn eenvoud

Wommels - Zomer: vakantie, zon zee en ijs. Vooral veel ijs. Deze zomer gaat het Friesch Dagblad langs verschillende ijsverkopers op zoek naar het verhaal, ontmoetingen en natuurlijk ijs!

Regiodinsdag, 10 augustus 2010

‘Gjin swarte mar in gouden moandei foar Langwar’

Langweer - Het is voor Langweer de drukste dag van het jaar. De Sneekweekjeugd overspoelde gisteren het dorp. Misschien is wel te druk. Sommigen spreken dan ook van een vreselijke dag, anderen hebben het over kleintje Sneekweek en vinden het een gouden maandag. De meningen zijn dus verdeeld in het watersportdorp.

Regiodinsdag, 10 augustus 2010

Fryslân heeft de iepziekte onder controle

Leeuwarden - De iepziekte in Fryslân is onder controle. Dat zegt Gauke Dam, voorzitter van de stichting Iepenwacht Fryslân. De afgelopen vijf jaar is een nieuwe manier van beheren toegepast, met succes. Het voorbeeldige Friese beleid wordt nu door andere provincies overgenomen.

Regiodinsdag, 10 augustus 2010

Onderzoek in huis Nij Beets richt zich vooral op moeder

Nij Beets - Het onderzoek in de ouderlijke woning van de verdachte van de moord of doodslag op ten minste vier baby’s is nog altijd niet afgerond.

Geloof & Kerkdinsdag, 10 augustus 2010

Trefmarkt in Drachten op 4 september al geheel volgeboekt

Drachten - De Trefmarkt in Drachten, een evenement waar tal van christelijke organisaties en kerken zich presenteren, is al helemaal volgeboekt voor de aanstaande editie. Dat meldt Jelle Hiemstra van de organisatie.

Geloof & Kerkdinsdag, 10 augustus 2010

Electrolux geeft ruimte voor ramadan

De Zweedse fabrikant Electrolux heeft vorige week bepaald dat werknemers in een fabriek in St. Cloud in de Amerikaanse staat Minnesota alle gelegenheid krijgen om aan de vastenmaand ramadan mee te doen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties