Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 10 september 2011.

Achtergrondzaterdag, 10 september 2011

Euthanasie verschuift naar steeds meer situaties

De focus van euthanasie op de dodelijk zieke patiënt die ernstig lijdt en die aandringt op euthanasie verschuift naar heel andere situaties. Artsenorganisatie KNMG speelt hierin, onder invloed van lobbygroepen, een sleutelrol.

Economiezaterdag, 10 september 2011

De bizarre mores van Wall Street

Regeringen en toezichthouders proberen sinds de kredietcrisis in te grijpen in het financiële systeem en het te zuiveren. Banken moeten aan strengere eisen voldoen voor hun kapitaal en hun hypotheekverstrekking. Regeringen verbieden speculatie op aandelen als de schommelingen op de beurs te hevig zijn. En de Amerikaanse overheid klaagt tien grote Amerikaanse banken aan voor misleiding van huizenverkopers en de verkeerde afspiegeling van de kwaliteit van hypotheken voorafgaand aan de kredietcrisis.

Hoofdartikelzaterdag, 10 september 2011

De mens en de dieren en de mens en God

In onze tijd kan de mens met overtuiging zeggen dat niets dierlijks hem vreemd is, maar wel alles wat goddelijk is. Deze typering is van de Joodse filosoof Abraham Joshua Heschel (1907-1972). De uitspraak kan worden verstaan als een verwijzing naar de vanzelfsprekendheid waarmee mensen over zichzelf spreken als soortgenoten van dieren. En naar de vanzelfsprekendheid waarmee mensen niet aan God denken als ze het over zichzelf hebben.

Regiozaterdag, 10 september 2011

Weg met taboe rond suïcide

Leeuwarden - Het aantal zelfdodingen moet omlaag. Daartoe worden vandaag nieuwe richtlijnen gelanceerd waaraan alle psychiaters en psychologen zich moeten houden. Suïcideneigingen moeten bespreekbaar worden.

Regiozaterdag, 10 september 2011

Plan Afsluitdijk niet duidelijk gemotiveerd

Zurich - Het rijk moet beter motiveren waarom gekozen is om de Afsluitdijk overslagbestendig te maken met verbreding in een stormschild. Dat oordeelt de onafhankelijke deskundigencommissie die de milieu-effectrapporten (MER) van de verschillende mogelijke varianten tegen het licht heeft gehouden.

Regiozaterdag, 10 september 2011

Beperkten runnen B&B, maar contact met gast is nog eng

Drachtstercompagnie - Een Bed&Breakfast verzorgd door mensen met een autistische stoornis of een andere beperking. Deze zeer weinig voorkomende combinatie werkt goed op Helianthus Zathe in Drachtstercompagnie. De zorgboerderij is de afgelopen maanden opgeknapt en uitgebreid met een ruime dagbestedingsruimte. Die wordt vanmiddag officieel geopend door burgemeester Bert Middel van Smallingerland.

Regiozaterdag, 10 september 2011

Tien jaar na 11 september zijn de beelden nog steeds onwerkelijk

Met zijn huis op tweehonderd meter van de Twin Towers zat oud-Jouster Reitze Oenema midden in het rampgebied na de aanslag op het WTC in New York. Nu, tien jaar later vindt Oenema de ramp nog steeds onwerkelijk als hij de beelden ziet.

Regiozaterdag, 10 september 2011

Heel Driezum leefde mee met Atte Sjoerd

Heel Driezum had de vlag uit toen de zevenjarige Atte Sjoerd Visser vorige week thuis kwam. Op 9 april geleden raakte hij bekneld onder een SRV-wagen.

Geloof & Kerkzaterdag, 10 september 2011

Al 150 jaar klinkt het gezang van Arumer gereformeerden

Arum - Het is morgen feest in Arum. Het dorp kan waarschijnlijk heel wat oud-Arumers verwachten voor een feestelijke herdenkingsdienst in de gereformeerde kerk. Want morgen is het precies 150 jaar geleden dat de institutie plaatsvond van de Christelijke Afgescheiden Gemeente van Arum.

Geloof & Kerkzaterdag, 10 september 2011

Raad van Kerken introduceert convenanten

Amersfoort - De Raad van Kerken heeft gisteren een nieuwe taakgroep gevormd, die verantwoordelijk is voor de introductie van convenanten in de kerk. De taakgroep gaat twee jaar aan het werk en zal plaatselijke kerken en parochies de mogelijkheid aanreiken om onderling zakelijke afspraken op papier te zetten. De oecumene krijgt daardoor lokaal een nadere omschrijving waardoor de samenwerking verder gestroomlijnd en gestimuleerd kan worden.

Sportzaterdag, 10 september 2011

Van Bunderen mag ook vandaag niet spelen

Harkema - Rob van Bunderen is vandaag in de competitiewedstrijd tegen Barendrecht weer niet inzetbaar voor Harkemase Boys. De spits heeft van de KNVB nog altijd geen toestemming om te spelen. Zijn overgang vond plaats na de transferdeadline (15 juli). De club hoopte voor het weekeinde uitsluitsel te krijgen over dispensatie, nu de spits verhuisd is naar Harkema. Een besluit hierover is wegens afwezigheid van enkele KNVB-medewerkers uitgesteld tot volgende week.

Sportzaterdag, 10 september 2011

Hese: gelukkig bij Cambuur

Leeuwarden- Hij leek afgelopen zomer transfervrij de deur uit te lopen bij SC Cambuur. Maar ook nu de transferwindow gesloten is, speelt Léon Hese nog in het geel-blauw. En dat is misschien maar goed, gezien het goede spel van de ervaren verdediger in de eerste weken van het nieuwe seizoen. Willem II wilde hem, RKC wilde hem. ,,Maar ik ben blij dat ik nog bij Cambuur speel.”

Sportzaterdag, 10 september 2011

Nu al seizoen van uitersten voor Kruiswijk

Heerenveen - Nee, van het positieve gevoel van na de voorbereiding is niet veel meer over bij Arnold Kruiswijk. En persoonlijk was het ook niet bepaald een droomstart voor de 28-jarige verdediger, die dit seizoen door de technische staf werd gebombardeerd tot aanvoerder.

Sportzaterdag, 10 september 2011

Tien jaar later tellen op 11 september alleen de drie punten

Op de avond van 11 september 2001 werd tot verbazing van velen er her en der ‘gewoon’ gevoetbald. Ook in Nederland. Een terugblik met Ron Jans, Michel Breuer en Jelle ten Rouwelaar op die zwarte dag.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties