Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 10 september 2013.

Hoofdartikeldinsdag, 10 september 2013

Christenen in Syrië in de verdrukking

De val van de historische christelijke enclave Maaloula staat symbool voor de benarde situatie waarin de christelijke minderheid in Syrië zich bevindt. Islamitische extremisten zijn er in geslaagd het dorp en de twee oude kloosters op het leger te veroveren. De 3300 inwoners van het bedevaartsoord behoren tot de zeer schaarse mensen die nog Aramees spreken, de taal die in de tijd van de grondlegger van het christendom, Jezus Christus, in de regio werd gesproken. Er zijn berichten dat de islamitische opstandelingen de dorpelingen sommeren zich te bekeren tot de islam.

Regiodinsdag, 10 september 2013

Hoe jonger je met brand leert omgaan, hoe beter

Buitenpost | Piep-piep-piep. Met een luid schallend brandalarm op de achtergrond probeert Aale (8) de achterdeur van zijn huis te vinden. Dat valt niet mee, want de kamer staat vol met rook, de jongen ziet geen hand voor ogen. Met horten en stoten lukt het hem het huis uit te komen. Dat leidt tot een vreugdekreet: ,,Yes!”

Regiodinsdag, 10 september 2013

Beter leren kijken naar de persoon áchter de blauwe ogen

,,Ik wilde alles oplossen, maar dat kan niet. Praten wel.” Politieagent Doede de Boer volgde een gatekeepertraining, bedoeld om het aantal zelfdodingen terug te dringen. Op Wereldsuïcidepreventiedag wordt daar aandacht aan besteed.

Regiodinsdag, 10 september 2013

Ook Poiesz doet mee aan prijsverlaging

Sneek | Ook de Friese supermarktketen Poiesz verlaagt de prijzen van artikelen. De supermarkt doet dit in reactie op de prijsverlaging die concurrent Albert Heijn doorvoert bij duizend producten van het A-merk.

Sportdinsdag, 10 september 2013

RECENSIE: Actuele thema’s verpakt in een 64 jaar oude ‘moord’

Zonder ook maar één Ajax-speler in het elftal versloeg Oranje op 4 oktober 1959 in de Rotterdamse Kuip België met 9-1. De vernedering van de Rode Duivels zou de geschiedenis ingaan als de ‘Feye-moord’, want waar Amsterdam die avond volledig ontbrak glorieerde Rotterdam. Vier Feyenoorders telde de basisformatie. Doelman Eddy Pieters Graafland en de veldspelers Jan Klaassens, Coen Moulijn en Kees Rijvers. En dan was daar ook nog Faak Wilkes, de derde Nederlandse profspeler ooit. Geen Feyenoorder, maar zeker en vast wél een kind van de stad.

Sportdinsdag, 10 september 2013

Cambuur met 1222 fans bij derby in Heerenveen

Leeuwarden | Ruim twaalfhonderd supporters van SC Cambuur zullen op zondag 29 september aanwezig zijn bij de Friese derby tegen sc Heerenveen. De club uit Leeuwarden maakte gisteren bekend dat alle 1222 kaarten voor het bezoekersvak van het Abe Lenstrastadion zijn verkocht. Dat gebeurde binnen enkele dagen. Het is voor het eerst sinds dertien seizoenen dat er weer een tweestrijd tussen de beide Friese clubs op het programma staat in de eredivisie.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties