Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 10 september 2014.

Economiewoensdag, 10 september 2014

Handelsmissie naar China moet vooral contacten opleveren

Leeuwarden - Contacten leggen, praten met geÔnteresseerde bedrijven en informeren naar mogelijkheden. Het zijn belangrijke ingrediŽnten van de handelsmissie van de provincie Frysl‚n naar de Chinese provincie Sichuan vanaf 15 oktober.

Hoofdartikelwoensdag, 10 september 2014

De werkelijkheid is groter dan Nederland

Het was een koude douche voor premier Rutte: Nederland is door de Amerikaanse president Obama niet uitgenodigd om mee te doen met de coalitie van landen in de strijd tegen de Islamitische Staat (IS). De reden waarom is niet precies duidelijk, maar er zijn wel aanwijzingen voor een antwoord: Nederland heeft militair te weinig in te brengen. En misschien geldt ook wel dat van Nederland wordt gezegd: wel praatjes, maar als het er op aan komt, stuurt dat land slechts helmen en vesten voor de Koerden.

Regiowoensdag, 10 september 2014

Veel animo voor glasvezel op platteland

Leeuwarden - Bijna vijfduizend mensen in de buitengebieden willen graag glasvezel hebben. En dat is volgens gedeputeerde Sietske Poepjes nog maar het topje van de ijsberg. Op de website friesland.opglas.nl kon iedereen zich de afgelopen tijd melden die graag een snelle internetverbinding wil, maar in een zogenoemd 'wit gebied' woont. Een wit gebied betekent dat er geen andere kabels voor communicatie liggen dan de ouderwetse koperen telefoonlijn. Voor aanbieders van televisie en internet is de aanleg in de buitengebieden niet rendabel. De provincie wil de aanleg bevorderen en heeft daarvoor in juni een fonds in het leven geroepen met zestig miljoen euro.

Regiowoensdag, 10 september 2014

Lawei maanden dicht door vele fouten bij bouw

Drachten - De nieuwbouw van schouwburg De Lawei in Drachten is stilgelegd. De directie van de schouwburg heeft geen vertrouwen meer in aannemer Van Norel Bouwgroep uit Epe, nadat uit onderzoek is gebleken dat de nieuwe zalen vele gebreken vertonen. Alle optredens en voorstellingen van de komende vier maanden worden afgezegd of verplaatst naar een andere locatie.

Geloof & Kerkwoensdag, 10 september 2014

Crowdfundingproject geloven online

Leeuwarden - | Het crowdfundingplatform Geloofinjeproject gaat woensdag 10 september online. Het nieuwe initiatief richt zich het werven van geld via crowdfunding voor projecten op het snijvlak van geloof en samenleving. Mensen kunnen de projecten plaatsen op Geloofinjeproject.nl.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties