Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 10 oktober 2013.

Economiedonderdag, 10 oktober 2013

Bodewes haalt met sterk netwerk en gouden handjes de schepen binnen

Van een naar tachtig werknemers in 1,5 jaar. Werf Bodewes in Harlingen acht het mogelijk met de goede contacten, een open mind en vakmanschap. En dat in een woelige en sterk veranderende markt. Door Peter Halbersma.

Hoofdartikeldonderdag, 10 oktober 2013

Verkeerd antwoord op een terechte vraag

De nieuwe Jeugdwet die bij de Tweede Kamer in behandeling is, roept veel zorgen op. In die wet krijgen de gemeenten het per 2015 voor het zeggen over de geestelijke gezondheidszorg voor jeugdigen, jeugdbescherming, jeugdreclassering. De zorgen richten zich op diverse aspecten. Bijvoorbeeld de twijfel of gemeenten wel zijn toegerust om beleid te maken ten aanzien van bijvoorbeeld geestelijke gezondheidszorg van jongeren. Een andere zorg is van financiële aard: invoering van de Jeugdwet gaat gepaard met een bezuiniging. En die is een bedreiging van de kwaliteit van de zorg.

Regiodonderdag, 10 oktober 2013

Proef toont aan: eetgedrag is te sturen

Leeuwarden | Eenvoudig is het niet, maar het eetgedrag van mensen is wel degelijk te beďnvloeden. Bijvoorbeeld via nudging, het geven van een duwtje in de goede richting. Dat dit kan werken blijkt uit een onlangs gehouden proef op Hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden. De resultaten van de proef werden gistermiddag op het symposium Eetprikkels bekendgemaakt.

Regiodonderdag, 10 oktober 2013

Aanvalsplan moet Friese huizenmarkt opkrikken

Leeuwarden | Als Provinciale Staten op 6 november instemmen met het economische stimuleringsprogramma Wurkje foar Fryslân, dan zal het Aanvalsplan woningbouw als eerste grote project meteen van start gaan.

Regiodonderdag, 10 oktober 2013

Pinautomaten verdwijnen uit angst voor ramkraken

Wergea | ,,We zullen altijd zorgen voor een dekkend netwerk, mensen zullen niet kilometers hoeven rijden voor ze bij een eerstvolgende opnamepunt komen”, zegt Elly van ’t Hof directievoorzitter Rabobank Noordwest-Fryslân.

Regiodonderdag, 10 oktober 2013

Frisia wil onder wad 1,2 miljoen ton zout winnen

Harlingen | Frisia Zout in Harlingen wil straks 1,2 miljoen ton per jaar zout winnen onder de Waddenzee. Nu haalt de zoutfabriek nog een miljoen ton uit de bodem in Noordwest-Fryslân. Als de Tweede Kamer de winning onder de Waddenzee goedkeurt, zou daar nog decennia zout gewonnen kunnen worden. Volgens directeur Durk van Tuinen zit er ongeveer 23 miljoen ton in de bodem.

Geloof & Kerkdonderdag, 10 oktober 2013

Knippen en plakken

Steeds meer predikanten stellen hun preek samen door het knippen en plakken van teksten van internet? Dat kwam onlangs aan het licht en werd naar buiten gebracht als een schokkende ontdekking. Dat vind ik nou weer jammer. Zijn onze herders en leraars eindelijk eens bij de tijd, worden ze op hun vingers getikt. Het is ook nooit goed.

Geloof & Kerkdonderdag, 10 oktober 2013

Mijnkerk.nl opent met online dienst

Utrecht | De internetkerk van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) gaat volgende week dinsdag officieel van start met een online kerkdienst. Dat meldde de kerk gisteren.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties