Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 11 februari 2003.

Bijschriftdinsdag, 11 februari 2003

Hoop

Dood is dood, dan is het afgelopen. Wellicht hebt u deze uitspraak nogal eens om u heen gehoord.

Cultuurdinsdag, 11 februari 2003

Stichting Liet promoot songfestival in Brussel

Leeuwarden – De Stichting Liet gaat dinsdag naar Brussel om daar het songfestival Liet Ynternasjonaal te promoten. Dat heeft de stichting maandag gemeld.

Economiedinsdag, 11 februari 2003

Jorritsma Bouw neemt Meijering & Benus uit Stadskanaal over

Bolsward - De vorige week failliet verklaarde aannemingsmaatschappij Meijering & Benus bv in Stadskanaal maakt een doorstart na de overname door de Jorritsma Groep in Bolsward. Dat maakte curator Hans Silvius dinsdagmorgen bekend.

Economiedinsdag, 11 februari 2003

‘Een supermarkt runnen is net topsport’

Marrum - ,,Wij doen wat Konmar niet waar kon maken’’, zegt Doede Simonides, eigenaar van de Coop Compact supermarkt in Marrum. Het gelijk van deze stelling blijkt uit het feit dat Simonides de ZO2Z-Award Friesland heeft gewonnen.

Economiedinsdag, 11 februari 2003

Ozb, weg ermee?

Wie kent niet de irritatie als er een aanslag voor de onroerende zaak-belasting (ozb) op de deurmat valt? De ozb is een irriterende belasting, omdat hij zichtbaar is. De aanslag valt op de deurmat, terwijl loonbelasting bijna ongemerkt wordt ingehouden op het brutoloon.

Hoofdartikeldinsdag, 11 februari 2003

Werkloosheid…

Steeds meer mensen ervaren het aan den lijve of in de directe kring van familie of bekenden: het spook van de werkloosheid is terug. We waren het al weer ontwend, de ervaring dat een bedrijf tegen werknemers moet zeggen: we verlengen het arbeidscontract niet of: we moeten saneren en jouw baan komt te vervallen. Voor jongeren, bijvoorbeeld schoolverlaters, is werkloosheid een geheel nieuw fenomeen.

Regiodinsdag, 11 februari 2003

‘Stel windmolenpark A7 uit’

Witmarsum - De beslissing over de komst van vier ‘mega-windturbines’ langs de A7 bij Wons in Wűnseradiel moet twee maanden worden uitgesteld. Dan kan eerst gekeken worden naar het draagvlak onder omwonenden, kan er een ecologisch en archeologisch onderzoek plaatsvinden en wordt er meer duidelijk over geluidsoverlast en slagschaduw.

Regiodinsdag, 11 februari 2003

Twijzelerheide zit te springen om geld voor het dorpshuis

Twijzelerheide - Twijzelerheide wacht met smart op geld van de gemeente Achtkarspelen voor het dorpshuis De Jister. Het geld is nodig om de aankoop van het pand te kunnen financieren.

Regiodinsdag, 11 februari 2003

Het rommelde al jaren in de gemeente Delfzijl

Delfzijl - De directe aanleiding voor het aftreden van burgemeester Haaksman van Delfzijl is een vernietigend rapport over verwaarloosde milieuvergunningen.

Regiodinsdag, 11 februari 2003

CDA eist van PvdA een liefdesverklaring

Donkerbroek – Wil de PvdA in Fryslân na de statenverkiezingen verder regeren met het CDA? ,,Het CDA wil hom of kuit’’: dat was de kern van de verkiezingstoespraak van CDA-lijsttrekker en gedeputeerde Jan Ploeg, gisteravond in Donkerbroek.

Regiodinsdag, 11 februari 2003

Lightrail blijft een droom

Boazum – Het is een kreet die in veel dorpen geregeld geslaakt wordt: wat zou het handig zijn als er een lightrailtrein zou komen met haltes in aanliggende Friese dorpen. Deze lightrailtrein is een kruising tussen een tram, metro en trein. De ‘sneltram’ is een stuk goedkoper dan de dieseltrein omdat zij veel lichter is.

Regiodinsdag, 11 februari 2003

Niemand maalt om sloop herberg

Oentsjerk – Niemand heeft het gebouwtje echt mooi gevonden. En nu de voormalige jeugdherberg bij landhuis Stania State in Oentsjerk is gesloopt, is er ook niemand die er om maalt dat het er niet meer is. Op de fundamenten verrijst een luxe feestzaal met serre.

Regiodinsdag, 11 februari 2003

Zeeplantje duikt op in berm dankzij strooien

Leeuwarden – Dankzij het zoutstrooien bevat de Nederlandse berm een zeer gevarieerde flora. Bepaalde vaste bermplanten verdwijnen deels door het zout, maar zee- en kwelderplanten - die normaliter alleen bij zoute wateren groeien - komen er voor terug.

Regiodinsdag, 11 februari 2003

Friese wachtlijsten vol mensen die niet op zorg wachten

Leeuwarden – De wachtlijsten voor zorg in Fryslân staan vol met namen van mensen die niet werkelijk op zorg zitten te wachten. Van de 1272 ouderen bijvoorbeeld die officieel wachten op een plek in een verzorgingstehuis, wil het merendeel helemaal niet vandaag of morgen verhuizen.

Geloof & Kerkdinsdag, 11 februari 2003

Drachtster Kapelgemeente zelfstandig verder in PKN

Drachten – De Hervormde buitengewone wijkgemeente ‘De Kapelgemeente’ in Drachten blijft als specifiek ‘Hervormde wijkgemeente’ binnen de toekomstige Protestantse Kerk in Nederland (PKN). Dat heeft de kerkenraad van de Kapelgemeente maandag bekendgemaakt.

Geloof & Kerkdinsdag, 11 februari 2003

‘Gemeente basis van kerk-zijn’

Monster - Menig dominee zou van baan willen veranderen. Drukte, stress en statusverlies ontnemen veel predikanten de arbeidsvreugde. Maar ds Piet Schelling doet het juist andersom. Eind november verruilde hij zijn functie als stafmedewerker missionair werk bij het Landelijk Dienstencentrum van de SoW-kerken voor predikant in Monster.

Sportdinsdag, 11 februari 2003

‘Ik zie het beslist als een eenmalig avontuur’

Harkema – Geert van der Meulen maakte zaterdagmiddag in Roodeschool zijn debuut in de hoofdmacht van Harkemase Boys. De veertienjarige doelman mocht de laatste twintig minuten meedoen in het bekerduel tegen Corenos.

Sportdinsdag, 11 februari 2003

Vrouwenschaatsen in een dip

Gothenburg/Leeuwarden - Terwijl de Nederlandse schaatsers verantwoordelijk waren voor een historisch ‘een, twee, drie, viertje’, zorgden de Nederlandse schaatssters in Gothenburg voor de slechtste prestatie op een wereldkampioenschap allround sinds 1994, toen Tonny de Jong als 19-jarige debutante met een twaalfde plaats de beste Nederlandse was (zie kader).

Weerdinsdag, 11 februari 2003

Vorst

Vanavond en vannacht zijn er opklaringen en het gaat opnieuw vriezen. Morgen beginnen we ook met vorst, maar met flinke zonnige perioden loopt het kwik overdag op tot rond 3 graden. De wind is daarbij zwak tot matig uit het zuidoosten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties