Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 11 februari 2004.

Agendawoensdag, 11 februari 2004

De uitagenda van 12-18 februari

Bijschriftwoensdag, 11 februari 2004

Voorwoord

In de meeste studieboeken komt wel een voorwoord voor. Je kunt, als je haast hebt, denken: ik sla dat wel over, maar dan doe je jezelf toch tekort.

Cultuurwoensdag, 11 februari 2004

‘Smoor’ is te vaak onlogisch

Kan je een leraar zo haten dat je hem uiteindelijk dood schiet? Kan je moeder jouw hartenwens zo frustreren dat je haar op gruwelijke wijze vermoordt? De werkelijkheid heeft het antwoord al laten zien en zal dat naar alle waarschijnlijkheid ook in de toekomst blijven doen. De werkelijkheid is namelijk wreder dan de kunst ooit kan bedenken. Gelukkig maar. Het MUZtheater uit Zaandam heeft één van die werkelijke antwoorden (het waar gebeurde verhaal speelde zich af in de jaren vijftig in Nieuw-Zeeland) getransformeerd naar een voorstelling met de titel Smoor .

Cultuurwoensdag, 11 februari 2004

Rotterdamse drukte in Drachten

Soms moet je iets verder kijken om te weten waar het om gaat. In het geval van Committee Gunmen bijvoorbeeld, vrijdagavond op de planken van het Drachtster poppodium Iduna. Want weinigen zullen van de naam hebben gehoord, terwijl de bandleden stuk voor stuk landelijke bekendheid genieten. Committee Gunmen is namelijk het nieuwste project van de reggea-hiphop formatie Postmen en de rappers Def Rhymz, E-Life en U.N.I.Q en Sonny D.

Cultuurwoensdag, 11 februari 2004

Treble is eindelijk nummer één

Ze hebben er twintig weken over gedaan, maar eindelijk is hun single Ramaganana nummer één. De Limburgse meidengroep Treble is er in geslaagd om Marco Borsato’s Afscheid nemen bestaat niet na acht weken van de eerste plek in de Top 40 en de Mega Top 50 te stoten.

Cultuurwoensdag, 11 februari 2004

Nieuwe jurering uitgeprobeerd op Taptoe Leeuwarden

Leeuwarden – Taptoe Leeuwarden heeft op 6 november de primeur van de nieuwe jurering voor showbands. Juryleden uit de hele wereld komen naar Leeuwarden om zich een hele dag toe te leggen op het nieuwe systeem, zo meldde Theun de Vries namens Taptoe Leeuwarden. ,,Het showelement wordt daarbij hoger gewaardeerd’’, aldus De Vries.

Expowoensdag, 11 februari 2004

Aldtsjerk, Galerie Bloemrijk Vertrouwen: expo Pieter Boersma (collages) en Adriana Nichting (keramiek), 13 feb. t/m 17 mrt. * expo Margriet Engelen (objecten) en Harm Kuijers (etsen), 19 mrt. t/m 14 apr.

Hoofdartikelwoensdag, 11 februari 2004

Oefenen voor Cito…

Het zijn weer zware dagen voor veel kinderen op de basisschool: de Cito-eindtoets.

Regiowoensdag, 11 februari 2004

Opvolger Frisiana in het FEC gaat voorlopig niet door

Leeuwarden – Het evenement Frsln2005, de opvolger van het vroegere Frisiana, gaat volgend jaar niet door. Dat zei gedeputeerde Bijman na afloop van de presentatie van het nieuwe evenement op gebied van paarden, runderen en muziek: de Friesian Show in het FEC in Leeuwarden. Volgens Bijman staat het niet doorgaan van Frsln2005 los van de Friesian Show, maar komt het opzetten van het evenement maar niet van de grond.

Regiowoensdag, 11 februari 2004

Prestatiedrang op school is slecht voor de leerling

Als het verkeerd gaat met een leerling, zoals recentelijk in Den Haag, wordt gauw in de richting van de school gewezen; de school moet er maar wat aan doen, aan die agressie onder jongeren. Te optimistisch gedacht, vindt sociologe Marieke van der Wal. Scholen hebben wel een pedagogische taak, maar niet als enige. Toch zouden scholen meer aandacht moeten besteden aan ‘softe’ vaardigheden, in plaats van louter kennis te stampen. Zorgen dat leerlingen een positief zelfbeeld hebben, gemotiveerd zijn en school leuk vinden. Daar hebben ze later wat aan.

Regiowoensdag, 11 februari 2004

Controllor kijkt toe op financiën Akademy

Leeuwarden – Het bestuur van de Fryske Akademy wil zo snel mogelijk een controller aanstellen. De financieel deskundige moet nauwkeurig toezicht houden op de inkomsten en uitgaven van de Akademy. Dat zegt voorzitter K. Walsma van het bestuur van de Akademy.

Regiowoensdag, 11 februari 2004

Huizen en banen voor Drachten

Drachten - Meer bedrijven, meer banen en meer woningen. Het zal Drachten helpen zich meer dan nu te profileren als hoofdplaats van het Noorden. Burgemeester Van der Zaag van Smallingerland presenteerde gisteren de ruimtelijk-economische toekomstplannen van zijn gemeente in de nota ‘Drachten, dat is zaken doen’.

Regiowoensdag, 11 februari 2004

Kerkinactie maakt protocol voor asielhulp

Leeuwarden – Kerken die actie willen ondernemen voor een of meer uitgeprocedeerde asielzoekers, zullen dat niet in hun eentje moeten doen. Overleg en liefst samenwerking met de betreffende gemeentelijke overheid is geboden.

Regiowoensdag, 11 februari 2004

Hengsten later gekeurd

Leeuwarden – Het nieuwe topevenement op gebied van paarden, koeien en muziek - de Friesian Show - wordt een tweeweekse manifestatie in november. Daarmee verhuist de hengstenkeuring van het Friesch Paarden-Stamboek (FPS) definitief naar het najaar, iets waarover al enige tijd wordt gesproken.

Geloof & Kerkwoensdag, 11 februari 2004

J.H. Bavincks uitleg van de Openbaringen

Johan Herman Bavinck blijft boeien. Waarom? Ik heb er geen andere verklaring dan deze: omdat hij iets van een ‘ziener’ had in de bijbelse zin van het woord.

Geloof & Kerkwoensdag, 11 februari 2004

Fusie vrouwenbonden nog ver weg

Leeuwarden – De fusie van de Protestantse Kerk in Nederland is formeel beklonken. Tijd voor de achterban van de protestantse vrouwenbonden om wellicht ook spoedig tot vergaande samenwerking te komen? De betrokken voorzitters spreken zich uit. ,,In 2004 komt er zéker nog geen fusie.’’

Weerwoensdag, 11 februari 2004

Somber en zacht

Vanmiddag is het somber en zacht winterweer met min of meer droog weer. De temperatuur ligt rond 8 à 9 graden, bij een matige tot vrij krachtige noorden- tot noordoostenwind. Morgen is het opnieuw bewolkt.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties