Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 11 februari 2016.

Hoofdartikeldonderdag, 11 februari 2016

Tientallen reacties op verhaal Ineke Baron

Bakkeveen - Ineke Baron uit Bakkeveen heeft in enkele dagen tijd tientallen reacties gekregen op het interview met haar dat afgelopen zaterdag in het Friesch Dagblad stond in de bijlage Wykein. ,,Mensen reageren per mail, Facebook, Twitter en per post. Ook in onze kerkelijke gemeente in Haulerwijk, de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt), is het heel goed ontvangen.’’

Hoofdartikeldonderdag, 11 februari 2016

Pingpongen met Wilders: wel of niet

De voorzitter van de PvdA, Hans Spekman, vindt Wilders een gevaar voor de democratie. De reden voor dat oordeel is de herhaalde oproep van Wilders tot verzet tegen de gevestigde politieke orde (Nederland heeft een 'nep-parlement´) en zijn gespeculeer over een 'revolte´ van het volk. Die komt er als na de verkiezingen niemand met de PVV, die de grootste partij wordt, wil regeren. Zo´n weigering accepteert het volk niet, voorspelt Wilders.

Regiodonderdag, 11 februari 2016

Nieuwe lantaarns kunnen Berltsum opluisteren

Berltsum - Een mooie straat waar toeristen stoppen om foto’s te maken van de directe omgeving: dat is het toekomstbeeld dat Hieke Joostema uit Berltsum koestert van de Buorren in haar dorp. Met de vereniging De Buorren Maken We Samen zet zij zich in om van deze straat - de langste straat in Berltsum - een mooi geheel te maken.

Regiodonderdag, 11 februari 2016

Verdeling plattelandspotjes komt traag op gang

Franeker - Innovatieve projecten waarmee het voor jongeren aantrekkelijker wordt op het platteland te blijven wonen of die werkgelegenheid creëren. Daarvoor ligt geld klaar in Noordwest- en Noordoost-Fryslân. In totaal is er in deze regio’s tussen 2014 en 2020 bijna vijf miljoen euro subsidiegeld te verdelen, waarvan 2,4 miljoen uit Europa. Mits private partijen er ook ruim drie miljoen euro insteken.

Regiodonderdag, 11 februari 2016

Bedrijven rond REC gaan zoutzuur meten

Harlingen - De GGD gaat bedrijven in de omgeving van de Reststoffen-energiecentrale (REC) in Harlingen vragen of ze de hoeveelheid zoutzuur in de gaswolk van de afvaloven willen meten. Onder bepaalde weersomstandigheden kan de wolk uit de schoorsteen naar beneden slaan. In die gevallen zouden bedrijven direct metingen kunnen verrichten om vast te stellen of er sprake is van een gezondheidsrisico.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties