Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 11 november 2009.

Cultuurwoensdag, 11 november 2009

Van Wieren nog een keer in Frysk

Rockband Van Wieren, vernoemd naar de broers Harry en Robbie uit Marssum, is in Fryslân vooral bekend omdat ze in 2005 het Friese songfestival Liet op hun naam schreven. Dat deden ze met het liedje Nim dyn tiid. Die deelname was eigenlijk bedoeld als een geintje, zoals dergelijke succesverhalen wel vaker beginnen. Robbie en Harry zaten in de Engelstalige band Thin Air, dat ook al best aardig aan de weg timmerde. Maar na het succes van Nim dyn tiid besloot de band zich volledig te richten op Friestalige rockmuziek. Ze vertegenwoordigden Fryslân op Liet International dat in 2005 in Zweden werd gehouden. Dit leverde de band veel publiciteit op. Ook de singles die de band daarna uitbracht Kjald fjoer en Dûnsje leverde de band de nodige aandacht op. Die laatste single is zelfs het campagnelied voor de Praat mar Frysk-campagne.

Hoofdartikelwoensdag, 11 november 2009

De Muur, China...

Niet iedereen beschouwt de deze week herdachte val van de Berlijnse Muur als de belangrijkste politieke gebeurtenissen in de jongste wereldgeschiedenis. Het is de opkomst van China, het land waar de Amerikaanse president Barack Obama volgende week naar toe gaat, dat mogelijk van veel grotere politiek-historische betekenis is geweest.

Regiowoensdag, 11 november 2009

Door Friese straten struinen vanachter computer

Dronrijp - ,,Wat? Stiet myn man op ynternet?” Jenny Posthumus uit Dronrijp reageert verbaasd als ze hoort dat haar echtgenoot Henk op Google Street View staat terwijl hij de heg voor zijn woning op de kruising van de Ljouwertertrekwei en it Stimlân knipt. ,,Ik meitsje wolris gebrûk fan Google, mar moat dizze nije tsjinst dan ek mar ris besjen.”

Regiowoensdag, 11 november 2009

Wetterskip: per jaar kijken wat wel en niet kan


Regiowoensdag, 11 november 2009

Geen huizen op Laad en Zaad


Regiowoensdag, 11 november 2009

Hoe dan ook: groene alternatief Centrale As ís beter


Regiowoensdag, 11 november 2009

Friese fysiotherapeuten tekenen contract niet


Geloof & Kerkwoensdag, 11 november 2009

Geen mensen ‘binnenhalen’, eerst bidden

Leeuwarden - ‘Hoe krijgen we weer meer mensen in de kerk?’ Die vraag is de achterliggende gedachte van veel kerkenraden als het gaat over missionair werk. Het is níet het uitgangspunt van de missionaire tour van de Protestantse Kerk die dinsdag Leeuwarden aandeed. ,,Denk nu eens van buiten de kerk naar binnen.”

Geloof & Kerkwoensdag, 11 november 2009

Leeuwarder PKN-cluster


Geloof & Kerkwoensdag, 11 november 2009

Jezuïeten onmisbaar in de relatie tussen China en Vaticaan


Sportwoensdag, 11 november 2009

Michal Papadopulos, groeibriljant van Heerenveen

Heerenveen - Michal Papadopulos is momenteel het goudhaantje van Heerenveen. Maar is hij ook iemand die straks in het rijtje Ruud van Nistelrooy, Klaas-Jan Huntelaar en Afonso Alves past?

Sportwoensdag, 11 november 2009

De Boer (ONS Sneek) wordt hoofd opleidingen


Sportwoensdag, 11 november 2009

Nieuwe verdediger voor de FlyersACTUEEL
Familieberichten
Advertenties