Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 11 december 2014.

Regiodonderdag, 11 december 2014

Dorpsbelangen betreuren sluiten bureau Koudum

Koudum - In Koudum en omgeving is onrust ontstaan vanwege het nieuws over het sluiten van het politiebureau in Koudum. De gemeente Súdwest-Fryslân bracht dinsdag naar buiten dat het bureau op termijn gesloten wordt. Wanneer het bureau precies dicht gaat is nog onduidelijk.

Regiodonderdag, 11 december 2014

Schippers: voor mij geen rol bij De Sionsberg

Den Haag - Minister Edith Schippers van Volksgezondheid is niet van plan iets te doen om De Sionsberg van de definitieve ondergang te redden. Gisteren debatteerde de Kamercommissie over het Dokkumer Sionsberg. Vooraf overhandigde een delegatie uit Dongeradeel - onder leiding van burgemeester Marga Waanders - een petitie waarin werd gevraagd om steun voor het reddingsplan van de specialisten. Dat plan behelst een pilot met De Sionsberg als klein ziekenhuis in een krimpregio. Ook verschillende partijen drongen er bij Schippers op aan om dat plan te ondersteunen. Dat is echter niet aan haar, stelde de minister.

Regiodonderdag, 11 december 2014

Referendum over windenergie afgewezen

Leeuwarden - Ondanks het verzoek van 2800 inwoners van de provincie Fryslân komt er geen referendum over de vraag waar extra windmolens moeten komen te staan. Provinciale Staten spraken zich daar gisteren over uit na een pittig debat. 22 Statenleden stemden tegen een referendum (PvdA, FNP, ChristenUnie, SP, GrienLinks, PVV) en achttien voor (CDA, VVD, D66, Friese Koers, fractie-Buisman).


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties