Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 11 maart 2006.

Economiezaterdag, 11 maart 2006

‘Stop met doden runderen bij registratiefout’

Den Haag – Het ministerie van Landbouw en landbouworganisatie LTO Nederland willen dat er een einde komt aan het doden van runderen die niet direct te identificeren zijn met het huidige registratiesysteem I&R. Eind vorig jaar riepen CDA-kamerleden Joop Atsma uit Surhuisterveen en Henk Jan Ormel de minister op om aan deze regel een einde te maken naar aanleiding van het doden van jonge dieren in Anjum.

Economiezaterdag, 11 maart 2006

Noardburgumer boer moet drie ton betalen

Leeuwarden – Kalverhouderij De Zomerweg in Noardburgum moet van de rechter in Leeuwarden aan voerleverancier Navobi uit Ermelo een bedrag betalen van ruim drie ton. Dat is de uitkomst van een geschil tussen de beide partijen.

Regiozaterdag, 11 maart 2006

‘Meer geld voor jeugdzorg’

Den Haag - De provincies willen zo snel mogelijk meer geld voor jeugdzorg. Ze schrijven in een brief aan de Tweede Kamer is gestuurd in eerste instantie 91 miljoen euro nodig te hebben. De Tweede Kamer bespreekt de kwestie volgende week.

Regiozaterdag, 11 maart 2006

Huisartsen melden chaos

Leeuwarden – De administratie van huisartsen is ronduit chaotisch, sinds het nieuwe zorgstelsel is ingevoerd. Dat zeggen tientallen dokters in Fryslân. Het grootste probleem doet zich voor bij het versturen van declaraties, zo luidt de conclusie in een onderzoek dat de Friese huisartsenvereniging heeft gehouden.

Regiozaterdag, 11 maart 2006

CDA werkt aan plan voor ‘sociaal gezicht’

Leeuwarden – Binnen twee weken zal het dagelijks bestuur van het CDA met plannen op de proppen komen die het ‘sociale gezicht’ van de partij beter zichtbaar moeten maken. dat zegt voorzitter P. Miedema van CDA Fryslân, die gisteren met zijn collega-bestuurders de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag evalueerde. Ze herhaalden de gisteren in deze krant verwoorde kritiek: al zit het kabinet financieel op de goede koers, er is best wat ruimte om te laten zien dat het CDA niet alleen op het kasboekje let. ,,It hurde rântsje sil der ôf’’, aldus Miedema. Hij erkent dat de lokale Friese afdelingen die vorig najaar bij het 75-jarig bestaan van CDA Fryslân al riepen dat het kabinet ‘hun’ verkiezingsuitslag zou frustreren, ,,mear gelyk krigen hawwe as ik hoopt hie’’.

Regiozaterdag, 11 maart 2006

Vrouwen moeten meer leren bluffen

Leeuwarden - ,,Het is niet dat vrouwen het beter kunnen. Maar dat mannen denken dat ze het alleen kunnen.” Samenwerken en elkaar meer vertrouwen geven; dat is belangrijk voor de positie van vrouwen in de politiek.

Regiozaterdag, 11 maart 2006

De laatste der Mohikanen van D66

Wat te doen als nérgens |in de provincie nog een gemeenteraadslid van D66 te vinden is? En je dus, als Statenlid in |een eenmansfractie, |de enig overgebleven |D66-politicus in Fryslân bent?

Sportzaterdag, 11 maart 2006

Pranjic keert terug in basis tegen FC Utrecht

Heerenveen - Danijel Pranjic keert morgenmiddag in de belangrijke uitwedstrijd van SC Heerenveen tegen FC Utrecht terug in de basis.

Sportzaterdag, 11 maart 2006

Cambuur geeft kans op prijs in blessuretijd weg

Doetinchem - Wat een venijn in de staart! Sensatie tot in de laatste seconden. De Graafschap tegen Cambuur werd een pot voetbal om van te smullen, met alle ingrediënten die deze sport zo aantrekkelijk maken om naar te zien. Voor de Leeuwarders had de wedstrijd een wrang einde toen de Doetinchemmers alsnog een punt veiligstelden.

Sportzaterdag, 11 maart 2006

Schaatstalent in spoor van Wüst en Fabris

Heerenveen - Op de eerste dag van de traditionele Viking Race werden gisteren al 327 persoonlijke records verbeterd. Er sneuvelden twee baanrecords op het snelle ijs van Thialf in Heerenveen en er werd al in vijf categorieën nog nooit zo snel gereden bij dit toernooi.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties