Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 11 maart 2011.

Economievrijdag, 11 maart 2011

Eurozone beraadt zich op meer samenwerking

Brussel - De leiders van de zeventien eurolanden buigen zich vanavond in Brussel over de toekomst van de eurozone. Ze praten over mogelijkheden om hun economisch beleid beter op elkaar af te stemmen. De aanpak moet een nieuwe schuldencrisis voorkomen.

Economievrijdag, 11 maart 2011

Verdubbeling capaciteit zonne-energie in de VS

Washington - De capaciteit om zonne-energie op te wekken is in de Verenigde Staten in het afgelopen jaar verdubbeld. Ook dit jaar wordt er weer een verdubbeling verwacht. Dat blijkt uit een rapport van de brancheorganisatie Solar Energy Industries Association (SEIA). De verwachtingen voor dit jaar zijn gebaseerd op de extra investeringen van de verschillende Amerikaanse overheden in deze wijze van energieopwekking.

Hoofdartikelvrijdag, 11 maart 2011

Armoedebeleid...

‘De bestaanszekerheid der bevolking en spreiding van welvaart zijn voorwerp van zorg der overheid.’ Het staat er zo eenvoudig in artikel 20 van de Grondwet: wie niet kan zorgen voor zijn eigen levensonderhoud, kan aankloppen om hulp. De overheid zorgt er ook voor dat de kloof tussen arm en rijk niet te groot wordt.

Regiovrijdag, 11 maart 2011

Atelier Fryslân moet wat concreter

Leeuwarden - Atelier Fryslân geeft al twee jaar gevraagd en ongevraagd adviezen over de invulling van het landschap. Er is geld voor nog twee jaar. In die periode wil de werkplaats laten zien dat ze wel degelijk een concrete bijdrage aan de inrichting van Fryslân kan leveren.

Regiovrijdag, 11 maart 2011

Experts van de toekomst worden opgeleid in Fryslân

Dokkum - Het kan geen toeval zijn. Binnen enkele dagen worden verschillende initiatieven bekend gemaakt in het Friese onderwijs over energie voor de toekomst.

Regiovrijdag, 11 maart 2011

Steeds meer voedselbanken in Fryslân

Wolvega - Er worden steeds meer voedselbanken opgericht in Fryslân. Wolvega en Sneek beginnen binnen een paar weken met het uitdelen van voedselpakketten aan minima. Bij de stichting Samenwerkende Voedselbanken Fryslân zijn nu al elf gemeenten aangesloten. En ook in Dantumadiel, Tytsjerksteradiel en op de eilanden wordt gedacht aan de oprichting van een voedselbank.

Regiovrijdag, 11 maart 2011

Bewoners van vakantiehuisjes mogen blijven

Oosterwolde - Bewoners van vakantiehuisjes die kunnen aantonen dat ze voor 31 oktober 2003 permanent in hun woning gevestigd waren, mogen daar blijven. Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu blijft bij het wetsvoorstel van haar voorganger Cramer. De handhaving blijft bij de gemeenten liggen.

Regiovrijdag, 11 maart 2011

Vier gedeputeerden in Fryslân

Leeuwarden - Het nieuwe college van Gedeputeerde Staten moet het straks doen met vier gedeputeerden in plaats van vijf. Dat is althans de inzet van informateur Margreeth de Boer tijdens de gesprekken met fractievoorzitters die moeten leiden tot een nieuwe coalitie van GS. Zij vindt dat de provincie in deze tijd van bezuinigingen moet kijken waar binnen de organisatie op kan worden bespaard.

Geloof & Kerkvrijdag, 11 maart 2011

Drachtster pastor begint tocht langs 77 Grote Kerken

Drachten - Kerkelijk werker Aukje de Bildt van de Protestantse Gemeente Drachten begint vrijdag aan haar wandeltocht langs 77 Grote Kerken in Nederland.

Sportvrijdag, 11 maart 2011

VC Sneek is nog niet klaar met DOK

Sneek - De volleybalsters van VC Sneek hebben gisteravond in de Sneker sporthal de basis gelegd voor het bereiken van de bekerfinale. Maar het is een wankele basis, want de ploeg van Petra Groenland is na de eerste wedstrijd van de halve finale zeker nog niet klaar met TFM/DOK. In de slechtste wedstrijd van het seizoen onder de huidige trainster rekende Sneek moeizaam in vier sets af met de formatie uit Dwingeloo. Misschien zat daarin juist wel de grootste winst, want ondanks een offday trok de thuisclub de partij naar zich toe.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties