Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van maandag, 11 mei 2009.

Cultuurmaandag, 11 mei 2009

Schuurmans speelt in ‘West Side Story’ op Duits festival

Leeuwarden - De Friese zangeres Maaike Schuurmans heeft opnieuw een rol in een musical tijdens het Duitse openluchtfestival Bad Hersfelder Festspiele. Schuurmans speelt de rol van Anita in West Side Story. Ook vorig jaar stond de Friezin op het podium van het Duitse festival. Ze won toen zelfs een prijs voor haar aandeel.

Cultuurmaandag, 11 mei 2009

Theatrale M.G. Schmidt Kuier in Boansterhim

Leeuwarden - Tussen Friens en Idaard kan op 24 mei de Annie M.G. Schmidt Kuier gelopen worden. Dit is een theatrale familiewandeling van 7 kilometer door de weilanden tussen beide dorpen. Onderweg worden de wandelaars vermaakt met theater en muziek van de bekende kinderboekenschrijfster die naast verhalen en gedichten ook liedjes schreef.

Cultuurmaandag, 11 mei 2009

Excelsior Ferwert voor goed doel naar Engeland

Ferwert - Christelijke brassband Excelsior uit Ferwert vertrekt eind mei naar het Britse Gloucester voor een concertreeks, waarbij de opbrengst naar een goed doel gaat. In aanloop hier naartoe geeft het orkest op 17 mei een uitzwaaiconcert op It Vrijhof in Ferwert.

Hoofdartikelmaandag, 11 mei 2009

Artsen, Millecam...

De geneeskunde in ons land staat op een hoog peil. Het is onvoorstelbaar wat artsen vermogen en het lijkt erop dat het einde van de mogelijkheden nog lang niet in zicht is. Integendeel, er zijn nieuwe technieken in ontwikkelng waardoor op den duur ziekten zijn te genezen die nu onbehandelbaar zijn. En vele duizenden mensen hebben dankzij de ontwikkelingen minder pijn en/of hun ziekte is minder belastend.

Regiomaandag, 11 mei 2009

Al met de eerste trein vertrokken, en pas laat terug

Sneek - Tijdens het stoomweekend maakten zaterdag duizenden bezoekers een ouderwets aangedreven rit tussen Sneek en Stavoren.

Regiomaandag, 11 mei 2009

Trouwen in Het Rood Hert, het kan weer

Sneek - Gordijnen worden opgehangen, een gat in de vloer wordt opgevuld en een deur wordt voorzien van een likje verf. Over enkele uren vindt de eerste bruiloft plaats in het vernieuwde restaurant naast Hotel Nieuw-Hanenburg aan de Wijde Noorderhorne in Sneek. Zaterdag werd het officieel geopend.

Regiomaandag, 11 mei 2009

Ook Ureterp krijgt minder nieuwe huizen

Ureterp - De gemeente Opsterland stelt de ambitie voor woningbouw in Ureterp bij. Er zouden tot 2010 220 woningen worden bijgebouwd, maar dat is al niet meer haalbaar. Dat worden er 192, en de deadline van 2010 wordt losgelaten.

Regiomaandag, 11 mei 2009

De HCC is er voor iedereen met een pc

Drachten - ,,Vroeger waren we als HCC heel bekend als internetaanbieder, via HCC-net. Die rol is overgenomen door allerlei providers. Maar dat betekent niet dat we geen bestaansrecht meer hebben. Wij hebben iedereen met een computer iets te bieden”, zegt Siegfried de Ruiter, coördinator verenigingszaken. De eerste noordelijke regiodag in Drachten, afgelopen zaterdag, liet zien dat er op elk niveau nog wat te leren valt, of uit te wisselen.

Regiomaandag, 11 mei 2009

‘Een feestje? Laten we eens wat doen voor ánderen’

Sneek - Dankzij een klein legertje vrijwilligers konden vijftig kinderen met een hartafwijking afgelopen weekeinde op de Snitsermar kennis maken met zeilen. Bijna iedereen kwam er weg met een onverwachte kijk op dagelijkse zaken.

Geloof & Kerkmaandag, 11 mei 2009

Getuigen met een megakruis over de Goddeloze Singel

Damwoude - Een megakruis dat door de straten werd getrokken, zorgde zaterdag voor heel wat verbaasde blikken. Je kon er dan ook werkelijk niet omheen kijken, want het gevaarte was tien meter hoog. Jonge mensen die betrokken zijn bij het christelijke Festival316 in Ureterp - dat aanstaande zaterdag plaatsvindt - hielden hun eigen kruistocht.

Geloof & Kerkmaandag, 11 mei 2009

‘Vieren dat Israël 61 jaar behouden is gebleven’

Leeuwarden - Onder grote belangstelling heeft de Joodse gemeenschap samen met Israëlvrienden uit Fryslân gisteren in de voormalige synagoge in Leeuwarden de 61e Onafhankelijkheidsdag (Jom Ha’atsmaoet) herdacht.

Geloof & Kerkmaandag, 11 mei 2009

Aftellen naar het festival van zaterdag

Met het Festival316, op zaterdag 16 mei, willen jongeren rond Ureterp getuigen dwars tegen alle kerkelijke verdeeldheid in. Vrijwilliger Henk Lap, secretaris van het bestuur, houdt een dagboek bij op weg naar het festival.

Sportmaandag, 11 mei 2009

ONS Sneek uit het veld geslagen na degradatie uit hoofdklasse

Sneek - Het is een mistroostig gezicht als trainer Fred de Boer zaterdag een half uur na de degradatie van ONS Sneek uit de hoofdklasse C verdwaasd in zijn dug-out gaat zitten. Een troostende hand op de schouder van de één, een welgemeend ‘jammer, zeg’ van de ander. Goedbedoeld, maar wel het laatste waar de oefenmeester op dat moment op zit te wachten. Voorzitter Harm de Wagt zegt na de catastrofale 1-2 nederlaag tegen PKC’83 nog dat het terecht is. ,,Maar dat wist ik ook wel.”

Sportmaandag, 11 mei 2009

Snijder leert wielerlesjes snel

Aduard - De Australische Rochelle Gilmore heeft zaterdag de Omloop door Middag Humsterland gewonnen. In de klassieker door het Noordelijk Westerkwartier was Adriëne Snijder uit Kollum de eerste Friezin. Voor haar eigen gevoel liet Snijder zich alleen in de finale nog wat te gemakkelijk aan de kant zetten.

Sportmaandag, 11 mei 2009

Zar As lijkt klaar voor Duitse Derby

Wolvega - Gaat Zar As over drie maanden de Duitse Derby winnen? Wie deze driejarige hengst zaterdag in Wolvega in actie zag op de drafbaan in Wolvega, denkt van wel. Zar As won de sterk bezette serie van het Driejarigen Criterium op overtuigende wijze. Onder meer de dit seizoen nog ongeslagen Zecile Boko uit de stal van Hugo Langeweg werd probleemloos opzij gezet.

Sportmaandag, 11 mei 2009

Řvrebř

Voorlopig zat hij hier goed. Dat wil zeggen: veilig. Want goed kon je het nou ook weer niet noemen. Het was vooral koud en saai. Alleen een geboren Lap noemde dit land zijn thuis. Voor een echte Noor was het toch een soort buitenland. Of een niemandsland eigenlijk. De ideale plek om onder te duiken dus. Aan de rand van de noordpool, waar volgens het verhaal het monster van Frankenstein zijn toevlucht had gezocht. Opgejaagd als een paria, net als hij. Sinds woensdagavond zagen duizenden Engelsen ook hem als een monster.

Sportmaandag, 11 mei 2009

Feenstra koning in zwak kaatsland

Franeker - Op de plek waar op 29 juli van dit jaar de prestigieuze PC wordt verkaatst, werd gisteren duidelijk dat het voorlopig armoe troef is dit seizoen wat het kaatsen in de hoofdklasse betreft. Op het Sjűkelân in Franeker kon zelfs de van een ziekte herstellende Marten Feenstra in zijn eerste wedstrijd van het seizoen tot koning uitgeroepen worden. Samen met Johan van der Meulen en Jacob Wassenaar versloeg hij in de finale Gert-Anne van der Bos, Folkert van der Wei en de bijgelote Feiko Broersma met 5-1 en 6-6.

Sportmaandag, 11 mei 2009

Cambuur treft mogelijk Roda JC

Leeuwarden - De kans bestaat dat SC-Cambuur Leeuwarden in de derde ronde van de play-offs op Roda JC stuit. De ploeg uit Kerkrade eindigde na de 2-3 overwinning bij Feyenoord op een zestiende plaats, en komt daardoor in dezelfde ‘poule’ als de Friezen.

Sportmaandag, 11 mei 2009

Ook Heerenveen A1 naar bekerfinale

Heerenveen - De A1-junioren van sc Heerenveen hebben zaterdag de bekerfinale weten te bereiken dankzij een 3-1 overwinning op de leeftijdsgenoten van Ajax. Daarmee volgde de ploeg van trainer Johnny Jansen het voorbeeld van het vlaggenschip en het belofte-elftal van de Friezen, die eveneens de eindstrijd van de landelijke beker hebben bereikt.

Sportmaandag, 11 mei 2009

Van der Lelie op weg naar prolongatie loopcircuit

Heerenveen - Rudi van der Lelie heeft zaterdag de Ronde van Oranjewoud gewonnen. Niemand lijkt de atleet uit Jubbega van prolongatie van de titel in het Fries Loopcircuit af te kunnen houden. Met twee zeges en een tweede plaats leidt hij het klassement.

Sportmaandag, 11 mei 2009

Heerenveen is plezierige gast op titelfeestje

Alkmaar - 34 duels. 17 maal winst, 9 maal gelijk, 8 keer verlies. 60 punten, doelsaldo: 66 voor, 57 tegen. Het zijn de kille cijfers van Heerenveen in het eerste seizoen onder leiding van de Noorse trainer Trond Sollied. Of het seizoen lang beklijft? Nee. Tenzij... ja, tenzij. Tenzij De Kuip volgende week zondag van Fryslân is.

Sportmaandag, 11 mei 2009

De Graafschap heeft weinig geheimen voor Jan de Jonge

Heerenveen - Jong sc Heerenveen hoopt vanavond als eerste van de drie hoogste elftallen van de club de landelijke beker te winnen. De ploeg van trainer Johnny Jansen en Jan de Jonge staat in de finale in Waalwijk tegenover Jong De Graafschap, een oude bekende van De Jonge. Het hoofd jeugdopleidingen van Heerenveen vertrok vorig jaar zomer na drie jaar bij de Doetinchemmers als trainer.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties