Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 11 mei 2010.

Cultuurdinsdag, 11 mei 2010

Vooropleiding Academie Minerva in Leeuwarden

Leeuwarden - Academie Minerva in Groningen begint een vooropleiding in Leeuwarden. Dat heeft een woordvoerder van de Hanzehogeschool Groningen, waar de kunstacademie onderdeel van is, gisteren bekendgemaakt.

Cultuurdinsdag, 11 mei 2010

Drie van Bornego dringen door tot finale songfestival

Heerenveen - Drie leerlingen van het Bornego College in Heerenveen zijn doorgedrongen tot de laatste 88 deelnemers aan het juniorsongfestival dat door de AVRO wordt uitgezonden. Met hun zelfgemaakte lied De laatste keer werden ze geselecteerd uit meer dan vijftienhonderd inzendingen.

Cultuurdinsdag, 11 mei 2010

Koninklijke onderscheiding voor koor Ameland

Nes - De Amelander zangvereniging Crescendo heeft zaterdag een koninklijke oorkonde en koninklijke penning in ontvangst mogen nemen. Het koor kreeg de onderscheiding zaterdag tijdens de receptie ter ere van het honderdjarig bestaan van het koor. Crescendo is de eerste vereniging op Ameland met het predicaat koninklijk.

Cultuurdinsdag, 11 mei 2010

Opera Nijetrijne al uitverkocht

Nijetrijne - De zeven voorstellingen in augustus van de opera Figaro! in natuurgebied De Rottige Meenthe bij Nijetrijne zijn nu al volledig uitverkocht. Dat heeft de producent Yvon Scheper gisteren bekendgemaakt. Ze is blij dat de kaarten al zo snel weg zijn, maar vindt het aan de andere kant spijtig dat veel mensen moeten worden teleurgesteld.

Economiedinsdag, 11 mei 2010

NOM boekt over 2009 een verlies van 7,5 miljoen

Groningen- De Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland (NOM) heeft over het jaar 2009 een verlies geboekt van 7,5 miljoen euro. Dat heeft directeur Siem Jansen van de NOM gisteren gemeld.

Hoofdartikeldinsdag, 11 mei 2010

Partijdemocratie...

Geert Wilders met zijn PVV weet precies hoe het moet in Nederland. Maar hij heeft het niet voor het zeggen, ook niet in de gemeenten Den Haag en Almere. De ‘gevestigde politiek’ in die gemeenten maakt het hem moeilijk. Wilders kan zich daar af maken door te zeggen dat die gevestigde politiek precies zijn gelijk bevestigt. Maar daarmee redt hij het niet; de politieke realiteit is er een van compromissen en van samenwerking.

Regiodinsdag, 11 mei 2010

Politie stopt, maar Drachtster vierdaagse gaat door

Drachten - De personeelsvereniging (pv) van de politie Drachten stopt met de organisatie van de Avondvierdaagse. De editie van volgende week - maandag tot en met donderdag - is de laatste die door de agenten wordt verzorgd. Ze hebben het dan 66 jaar gedaan.

Regiodinsdag, 11 mei 2010

Groover maakt heel veel goed, kon hij maar blijven

Wolvega - Huisdieren zijn vaak niet toegestaan in een verzorgingshuis. Maar wie altijd heeft geleefd met een hond of kat, kan eigenlijk niet zonder. In verpleeg- en zorgcentrum Lindestede in Wolvega hebben ze met het project Stabij de oplossing gevonden.

Regiodinsdag, 11 mei 2010

Beheer molens professioneler

Leeuwarden - Het beheer van monumentale molens moet professioneler worden geregeld. Dat stelt Frank Terpstra, voorzitter van het Gild Fryske Mounders. Wat hem betreft, gaan goed ingewijde beheercommissies het werk van stichtingsbesturen en adviesbureaus overnemen.

Regiodinsdag, 11 mei 2010

Oefenen en nog meer oefenen voor wiskunde en biologie

Voor 9230 Friese middelbare scholieren beginnen volgende week maandag de eindexamens. Het Friesch Dagblad volgt vijf van hen. Vandaag stelt vmbo-leerlinge Siamora Ousma (16) uit Drachten zich voor. Zij deed gisteren praktijkexamen landbouw/groen.

Sportdinsdag, 11 mei 2010

Processierups nu risico voor heel Fryslân

Leeuwarden - GGD Fryslân waarschuwt voor de komst van de eikenprocessierups. In Zuid-Fryslân is de rups al gesignaleerd. Op de website van de gezondheidsdienst wordt verteld hoe gezondheidsklachten kunnen worden voorkomen. ,,We moeten geen paniek zaaien, maar de we gaan de gevolgen dit jaar merken.”

Sportdinsdag, 11 mei 2010

Van der Mei weer in landenequipe

Makkinga - Amazona Nathalie van der Mei uit Makkinga is door de bondscoach van de Nederlandse springruiters Rob Ehrens geselecteerd voor de eerste wedstrijd van de Meydan FEI Nations Cup 2010 vrijdag in het Franse La Baule. Van der Mei gaat als reserve mee. Gerco Schröder, Harrie Smolders, Piet Raijmakers jr. en Vincent Voorn zullen in de landenwedstrijd van start gaan.

Sportdinsdag, 11 mei 2010

Barto blijft bij Harkemase Boys

Harkema - Martijn Barto blijft bij Harkemase Boys. De 25-jarige aanvaller, die dit seizoen goed was voor 22 doelpunten, stond in de belangstelling van betaalde clubs als Cambuur en FC Zwolle.

Sportdinsdag, 11 mei 2010

Flyers en Hyrsky gaan uit elkaar

Heerenveen - IJshockeyclub Hajé Flyers zal het contract met de Canadese coach Dave Hyrsky niet verlengen. Het bestuur van de club is ontevreden over het functioneren van Hyrsky, vanwege de tegenvallende prestaties.

Sportdinsdag, 11 mei 2010

44 parturen in Tzummarum

Tzummarum - Kaatsvereniging Tzummarum is op Hemelvaartsdag traditioneel gastheer van een heren afdelingspartij. Aan de partij, die geldt als de generale van de bondspartij op pinkstermaandag 24 mei in Franeker, nemen dit jaar 44 parturen deel. Dat is er één meer van het afgelopen seizoen. Favorieten voor de zege in Tzummarum en op de bondspartij zijn Witmarsum, Minnertsga, Sint Jacobiparochie, Easterlittens en Hijum-Finkum.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties