Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 11 mei 2011.

Cultuurwoensdag, 11 mei 2011

Peter Karstkarel draagt 70.000 foto’s over aan Tresoar

Leeuwarden - Kunsthistoricus Peter Karstkarel draagt op 24 mei zijn collectie van zeventigduizend dia’s en foto’s van Friese gebouwen over aan Tresoar in Leeuwarden. De in bouwkunst gespecialiseerde Karstkarel begon met het aanleggen van zijn beeldarchief in de jaren zeventig.

Cultuurwoensdag, 11 mei 2011

Festival in Groningen rond jarige Bob Dylan

Groningen - Het Groninger Forum houdt op 24 mei een festival rond Bob Dylan vanwege de zeventigste verjaardag van de zanger. Dat heeft een woordvoerder gemeld. Het Dylan70 Festival wordt gehouden op initiatief van zes jonge Groningse vrienden en fans van de zanger die de mijlpaal willen vieren met de stad. Het festival vindt plaats in ForumImages in Groningen.

Economiewoensdag, 11 mei 2011

Einde aan staking shagfabriek

Joure - Vannacht om twaalf uur zijn de stakende werknemers van de shagfabriek in Joure weer aan het werk gegaan. De rechtbank in Utrecht heeft een einde gemaakt aan de staking bij Imperial Tobacco (ITG). FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen mogen geen acties meer houden als stakingen en werkonderbrekingen.

Economiewoensdag, 11 mei 2011

Friese Pers valt weer onder NDC krantenbedrijf

Leeuwarden - De Friese Pers Boekerij en uitgever Noordboek vallen weer onder het krantenbedrijf van de Noordelijke Dagblad Combinatie (NDC). Daarin zitten ook de Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden. Vanaf juli vestigt de uitgever zich weer in Leeuwarden en is daarmee ontkoppeld van uitgeverij VBK Media, het boekenbedrijf van het concern NDC/VBK.

Hoofdartikelwoensdag, 11 mei 2011

Vertrouwen...

Vertrouwen is de basis van de Europese samenwerking. Als afspraken die zijn gemaakt om tot één Europa te komen niet worden nageleefd, stort op den duur het hele Europese project in. De geloofwaardigheid van de EU heeft de laatste tijd een paar flinke knauwen opgelopen waardoor het wantrouwen tussen de lidstaten is toegenomen. Ook het vertrouwen tussen burgers en bestuurders is er niet op vooruit gegaan, onlangs nog door het geheimzinnige gedoe rondom de Griekse financiële situatie.

Regiowoensdag, 11 mei 2011

Gezinsuitbreiding voor zeearenden Lauwersmeer

Anjum - ,,Het kan haast niet anders, of het koppel zeearenden in het Lauwersmeer heeft er familie bij gekregen”, zegt boswachter Jan Willems van Nationaal Park Lauwersmeer.

Regiowoensdag, 11 mei 2011

Meer aandacht nodig voor de sociale noden van senioren

Sippie Miedema

Regiowoensdag, 11 mei 2011

Weer zicht op buitenplaats De Coendersborch

Nuis - Jarenlang ontsierden geparkeerde auto’s het zicht op de historische buitenplaats De Coendersborch in Nuis. Dat is nu verleden tijd. Het Groninger Landschap is bezig met een ingrijpende opknapbeurt van het landgoed.

Regiowoensdag, 11 mei 2011

‘Waanzinnig theater voor een stad als Sneek’

Sneek - Peter de Jong, alias Maxi van Mini & Maxi, was gistermiddag de eerste artiest die op het toneel van het nieuwe Theater Sneek stond. Het gebouw om het toneel heen moet weliswaar nog gebouwd worden, maar dat weerhield De Jong er niet van enkele lovende woorden over de bouwplaats te schreeuwen met een megafoon.

Sportwoensdag, 11 mei 2011

Harkemase Boys met geluk naar finale

Harkema - Harkemase Boys bereikte gisteravond voor de zesde keer in tien jaar tijd de finale van het districtsbekertoernooi. Het zag er echter lange tijd naar uit dat de topklasser tegen de kersverse hoofdklasser uit Urk de boot zou missen. ,,Maar zonder geluk vaart niemand wel”, zei interim-trainer Wieb Rodenhuis.

Sportwoensdag, 11 mei 2011

Stilte voor de storm bij WK dammen in Emmeloord

Emmeloord - Stilte, staat op een bord aan het begin van de speelzaal. Getuige het ‘s.v.p.’ erbij, is het een vriendelijk verzoek aan de bezoekers. Maar het had evengoed een sfeerbeschrijving kunnen zijn. Want muisstil is het in de Beurszaal van Theater ‘t Voorhuys in Emmeloord, waar tot en met 16 mei - daarna verhuist het circus naar Urk - de eerste fase van het WK dammen plaatsvindt.

Sportwoensdag, 11 mei 2011

Koning terug naar FC Volendam

Heerenveen -Gerry Koning keert terug op het oude nest. De verdediger van Heerenveen begint volgend seizoen aan zijn vierde periode bij FC Volendam.

Sportwoensdag, 11 mei 2011

‘Feyenoord wil Dost en Roorda’

Heerenveen - Volgens het voetbalweekblad Voetbal International wil Feyenoord zich volgend seizoen versterken met de Heerenveen-spelers Bas Dost en Geert Arend Roorda.

Sportwoensdag, 11 mei 2011

Staphorst klopt Actief in beker play-offs

Staphorst -Staphorst is de minicompetitie samen met Bergum en Actief om één plaats in de voorronde van het grote (landelijke) bekertoernooi goed begonnen. De zaterdag hoofdklasser klopte gisteravond op eigen veld Actief uit Eelde met 5-3.

Sportwoensdag, 11 mei 2011

Technische staf van SCO stapt op

Oldeholtpade - Hoofdtrainer Sjoerd Jan Pool en zijn assistenten Arjan Kreeft en Evert Frieswijk hebben per direct een taken neergelegd bij korfbalclub SCO uit Oldeholtpade.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties