Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 11 juni 2005.

Cultuurzaterdag, 11 juni 2005

Leven Mata Hari op schaal in Fries Museum

Leeuwarden - Het Fries Museum opent volgende maand de bijzondere expositie Mata Hari 1:12 . Aan de hand van diverse schaalmodellen worden markante scènes getoond uit het leven van de wereldberoemde danseres/spionne, vanaf haar geboorte aan De Kelders in Leeuwarden (1882) tot haar executie in het Franse Vincennes (1917). De schaalmodellen vormen in totaal acht diorama’s, die in de loop van vijf jaar werden vervaardigd door Conny van den Dungen uit Zwijndrecht.

Cultuurzaterdag, 11 juni 2005

Druk Oerol opent met handtasje

Terschelling - Zonder groots theater, dans of ander spektakel, is vrijdagavond op sobere wijze het officiële startschot gegeven voor de 24ste editie van het Terschellings Oerol.

Economiezaterdag, 11 juni 2005

Moffet-Kooi maakt in 2004 meer ‘Kooi-Apen’

Oude Leije – Fabrikant Moffet-Kooi uit Oude Leije heeft in 2004 duizend meeneemheftrucks gemaakt, driehonderd meer dan een jaar eerder.

Economiezaterdag, 11 juni 2005

Ring-Tone verhuist naar DBO-gebouw in Dokkum

Dokkum - Het callcenterbedrijf Ring-Tone verhuist naar het voormalige DBO-gebouw in Dokkum. Het bedrijf verwacht op de nieuwe locatie praktischer te kunnen werken, omdat de medewerkers allemaal in een grote ruimte kunnen werken. Op de huidige locatie aan de Hendoweg in Dokkum werken de medewerkers verspreid over twee bedrijfsunits. Ring-Tone verzorgt de telefonische verkoop voor financiële dienstverleners.

Economiezaterdag, 11 juni 2005

Holland Crop mogelijk naar Ridderkerk

Dokkum - Het moederbedrijf van Holland Crop, Bakker Barendrecht, overweegt om het vorige week afgebrande groenteverwerkingsbedrijf in Oosternijkerk niet opnieuw op te bouwen. Het bedrijf dacht al voor de brand na over sluiting van de vestiging. De brand versnelt deze beslissing mogelijk. Een definitieve beslissing neemt de directie na het oogstseizoen.

Sportzaterdag, 11 juni 2005

Vier nieuwe gezichten in de hoofdklasse C

Leeuwarden – Er zitten komend seizoen een viertal nieuwe gezichten in de hoofdklasse C. Drie van de vier promovendi, Drachtster Boys, Flevo Boys en Go Ahead Kampen, zijn redelijk bekend, maar SVZW is de grote onbekende. De afkorting staat voor Sport Vereniging Zwaluwen Wierden. De club stond nagenoeg het hele jaar bovenaan en werd derhalve overtuigend kampioen in de eerste klasse D.

Sportzaterdag, 11 juni 2005

Trio Bouma nog niet klaar voor Wassenaars

Hallum – Kor Zittema had vrijdagavond graag willen winnen in Hallum. De oud-Hallumer, die de plaatselijke kaatsvereniging in 1996 aan de bondszege hielp en de afgelopen tien jaar daar twee keer zegevierde, wilde zich bij het eeuwfeest wel even in de boeken kaatsen. In het voortraject leek dat met Jochum Bouma en Taeke Triemstra ook de goede kant uit te gaan, maar weer lag het partuur van de Wassenaars dwars. Voor de vierde keer zegevierde dat partuur in de vrije formatiecyclus.

Weerzaterdag, 11 juni 2005

Koel weekend Vandaag wordt een grijze en kille dag met 13 à 14 graden als maximumtemperatuur. Verder is het bewolkt met nu en dan lichte regen. Er waait een matige tot vrij krachtige noordwestenwind. Morgen nog wat koeler, maar begin volgende week wordt het weer warmer


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties