Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 11 juni 2010.

Cultuurvrijdag, 11 juni 2010

Zanger van Ilanois bestolen van instrumentarium

Bolsward - Zanger Ilan Palstra van de groep Ilanois is bestolen. Dinsdag werden uit zijn auto op de carpoolplaats in Bolsward een gitaarversterker, elektrische piano, een keyboardkruk en een mengpaneel ontvreemd. Dat heeft de zanger gisteren bekendgemaakt.

Cultuurvrijdag, 11 juni 2010

Leo Loco winnaar van de Dancetour DJ Knock Out

Leeuwarden - Leo van der Zee (22) uit Dokkum, alias Leo Loco, heeft de Dancetour DJ Knock Out gewonnen. Dat heeft de organisatie van de dj-wedstrijd gisteren gemeld. Vier talentvolle jonge deejays streden dinsdagavond voor een plek in de programmering van de Dancetour.

Economievrijdag, 11 juni 2010

Leeg winkelschap grootste ergernis

Scheveningen - Ondanks de financiële crisis is de omzet in de supermarkt het afgelopen jaar gestegen met 2,6 procent naar 31,2 miljard euro. De consument komt bijna drie keer per week in de supermarkt en kiest daarbij geregeld de discounter. Dat zou per bezoek minder tijd mogen kosten, maar toch kiest slechts 11 procent voor het online bestellen van de boodschappen. Dat zijn enkele conclusies uit het rapport ConsumentenTrends dat gisteren door het Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL) werd gepresenteerd.

Hoofdartikelvrijdag, 11 juni 2010

Het verlies van christelijke partijen...

Het dramatische verlies van het CDA en het zetelverlies van de ChristenUnie wordt door sommigen ervaren als ‘het einde van de christelijke politieke partijen.’ Die uitspraak is wat boud en in sommige opzichten ondoordacht. Hoe treurig ook, één keer een slechte verkiezingsuitslag is geen vonnis. Net zo min als de verdubbeling van de ChristenUnie in 2006 de aankondiging was van een gouden toekomst voor de partij.

Regiovrijdag, 11 juni 2010

Shared Space zorgt voor onzekerheid

Leeuwarden - De shared space-inrichting van het gebied rond de NHL Hogeschool en Stenden in Leeuwarden werkt niet. Dat zei Willem Smink, voorzitter van het College van Bestuur van de NHL gisteren tijdens een symposium over Shared Space, het principe dat contact en respect tussen verkeersdeelnemers, borden overbodig maakt.

Regiovrijdag, 11 juni 2010

Geen geklún op derde zonnebootrace

Leeuwarden - De 45 teams die in de eerste week van juli meedoen aan de derde zonnebootrace hoeven dit jaar niet te klunen. De organisatie van de Frisian Solar Challenge heeft de noordelijke elfstedenroute uit het parcours gehaald. Er wordt hier volop gewerkt aan de aanleg van twee sluizen, in verband met het bevaarbaar maken van deze route. De een-na-laatste etappe gaat daarom van Franeker via Leeuwarden naar Dokkum.

Regiovrijdag, 11 juni 2010

Watergames Dronryp van de baan door geldnood

Dronryp - De tweede editie van de Hoesa! Watergames in Dronryp gaat niet door vanwege geldgebrek. Er zijn niet voldoende sponsoren om het sportevenement van de grond te krijgen, ondanks dat het vorig jaar een groot succes was. De Watergames zouden op 3 juli worden gehouden.

Regiovrijdag, 11 juni 2010

Coalitie in Leeuwarderadeel is gered

Stiens - De coalitie van Leeuwarderadeel is gered. Gisteravond ging de raad akkoord met een voorstel van PvdA, CDA en FNP, waarin staat dat het college pas onderzoek zal doen naar een fusie met Leeuwarden als daar aanleiding voor is.

Geloof & Kerkvrijdag, 11 juni 2010

Geen organist te vinden, dan maar a capella zingen

Leeuwarden - Het leek in het land van duizenden kerken en orgels ondenkbaar, maar het gebeurt inmiddels: er wordt soms als noodgreep maar a capella gezongen in de kerkdienst op zondag, omdat er geen organist meer te vinden is. Als kerken niet snel actie ondernemen, wordt dat de normale gang van zaken, voorspelt Rein van der Kluit, voorzitter van de Koninklijke Vereniging van Organisten en Kerkmusici.

Geloof & Kerkvrijdag, 11 juni 2010

Orgelspelen als pre bij een sollicitatie, het bestaat

Leeuwarden - In de Baltische Staten ziet een werkgever het als een pre als je zingt in een koor of een andere muzikale opleiding hebt gehad. Het organist zijn mag wat Rein van der Kluit betreft ook wel een prominenter plek op de Nederlandse cv’s hebben.

Geloof & Kerkvrijdag, 11 juni 2010

Dr. Ganzevoort schrijft boek over homo en kerk

Kampen - Van de hand van onder anderen dr. R.R. Ganzevoort verschijnt morgen een boek over homoseksualiteit in orthodox-protestantse kring. Adam en Evert luidt de titel.

Sportvrijdag, 11 juni 2010

Leyenaar straks opgelucht naar VS, Scherjon piekt laat

Winsum - Na ‘de bal is rond’ is de kreet ‘het venijn zat in de staart’ misschien wel het meest gebruikte sportcliché dat er bestaat. En clichés hebben de buitengewoon nare eigenschap altijd waar te zijn. Leuk of niet, gisteren deed die laatste ook opgeld bij het fierljeppen in Winsum. Het beste werd voor het laatst bewaard: vuurwerk was er pas in de slotfase van de door regen onderbroken wedstrijd te zien. Met daarin hoofdrollen voor Hannes Scherjon, Hiske Galama en de binnenkort naar de Verenigde Staten vertrekkende Anna Jet Leyenaar.

Sportvrijdag, 11 juni 2010

Olijnsma voor vier duels geschorst

Leeuwarden - Martijn Olijnsma is door de strafcommissie van de kaatsbond (KNKB) voor vier duels geschorst. Bij de vrijeformatiepartij van Dongjum duwde de opslager tot twee keer toe scheidsrechter Fokke van der Veen weg en ontving voor dat vergrijp de rode kaart. De straf van Olijnsma zal ingaan op 26 juni als de uitnodigingspartij van Holwerd op het programma staat. Daarnaast mist Olijnsma ook de vrijeformatiepartijen van Berltsum (27 juni), de Masters in Heerenveen (2 juli) en Harlingen (4 juli). Olijnsma is akkoord gegaan met de strafmaat, maar heeft wel een schriftelijk verzoek ingediend om de straf al volgend weekeinde in te laten ingaan. De strafcommissie heeft het verzoek in behandeling genomen, maar voorzitter Sijds Krap wilde niet ingaan op een eventuele kans van slagen, omdat zoiets nog nooit eerder is gebeurd.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties