Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 11 juli 2006.

Economiedinsdag, 11 juli 2006

Technostarter kan hulp gebruiken bij bedrijf


Hoofdartikeldinsdag, 11 juli 2006

De arme banken...

Buitenstaanders snappen de bankwereld natuurlijk niet, maar gek blijft het: de banken verdienen aan hypotheken, aan verzekeringen, aan sparen, aan investeringen, maar verliezen aan het betalingsverkeer. En dus moet de consument meer betalen voor het pinnen. Het onbegrip bij de consument voor deze maatregel is er in gelegen dat die te simpel denkt: alles wat de bank doet, doet ze met geld van mij. Eén activiteit kost geld. Nou en? Iedere ondernemer maakt kosten om een winstgevende activiteit te kunnen doen. Een winkelier met een lichtpui moet stroomkosten betalen; hij zegt toch ook niet de klant: ik verlies op de stroomrekening, wilt u maar even meebetalen? In feite betaalt die klant de stroomrekening ook, die zit verwerkt in de opbouw van de kosten van die winkelier en als het goed is, verkoopt de winkelier zijn goederen voor een prijs die gebaseerd is op kosten en een winsttoeslag.

Regiodinsdag, 11 juli 2006

Gemeentehuis wordt te duur

Heerenveen - De verbouw van het gemeentehuis van Heerenveen wordt onaanvaardbaar veel duurder dan gepland. Dat was de conclusie van de raad tijdens de beschouwingen over het Meerjarenperspectief 2007-2010 (MJP). De raad houdt het college aan het oude budget.

Regiodinsdag, 11 juli 2006

Muziekles op tocht in zeven gemeenten

Bolsward - Financiële problemen dreigen een einde te maken aan muziekschool Ritmyk, die het muziekonderwijs verzorgt in zeven Friese gemeenten. De geprivatiseerde school zegt zonder extra subsidie te moeten stoppen. De gemeenten willen geen extra geld vrijmaken.

Regiodinsdag, 11 juli 2006

Berginsgpolder is klaar

Grou - De eerste waterbergingspolder in Fryslân is klaar. Het gaat om It Eilân- Oost aan de Kromme Ee ten westen van Grou. Staatssecretaris Schultz van Haegen van Verkeer en Waterstaat heeft de polder gisteren geopend. Hij wordt gebruikt voor de opvang van overtollig water uit de Friese boezem. Naar verwachting is dit één keer per eeuw nodig.

Weerdinsdag, 11 juli 2006

Veel zon

Morgen krijgen we veel zon en het wordt daarbij ongeveer 24 graden. Vanmiddag hebben we geleidelijk droog weer met af en toe zon en maxima rond 22 graden. Het waait morgen matig uit het noordoosten. Zie verder pagina 13


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties