Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 11 juli 2007.

Agendawoensdag, 11 juli 2007

Klassiek

Tuinconcert In het kader van de Karmeltuinconcerten zingt zanger/gitarist Jan Kuipers Alma zondagmiddag liedjes van zijn nieuwe cd De Tydspringer in het Karmelklooster in Drachten. Daarnaast wordt er een rondleiding verzorgd door de kloostertuinen en kan er op eigen gelegenheid gewandeld worden. De middag begint om 13.00 uur en duurt tot 17.00 uur.

Agendawoensdag, 11 juli 2007

Klassiek

Tuinconcert In het kader van de Karmeltuinconcerten zingt zanger/gitarist Jan Kuipers Alma zondagmiddag liedjes van zijn nieuwe cd De Tydspringer in het Karmelklooster in Drachten. Daarnaast wordt er een rondleiding verzorgd door de kloostertuinen en kan er op eigen gelegenheid gewandeld worden. De middag begint om 13.00 uur en duurt tot 17.00 uur.

Cultuurwoensdag, 11 juli 2007

Meer theater in Martinikerk Sneek

Sneek - De Martinikerk in Sneek wordt komend seizoen vaker als cultureel podium gebruikt. De nieuwe Stichting Culturele Evenementen Martinikerk Sneek (SCEM) houdt er tussen september en juni volgend jaar tien concerten en voorstellingen. Het Franciscus Kwartet heeft de primeur. Verder zijn er optredens van onder andere het Nederlands Jeugd Strijk Orkest en The Gents, en is er in november een Fryske Jûn. SCEM werd september vorig jaar opgericht met als doel de culturele functie van de kerk te bevorderen.

Cultuurwoensdag, 11 juli 2007

Film in maak over Shakespeare-theater

Leeuwarden - Eind volgend jaar verschijnt een documentaire over Toneelvereniging Diever, bekend van de jaarlijkse Shakespeare-voorstellingen in het openluchtheater van Diever. Het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft hiervoor een bedrag van tienduizend euro beschikbaar gesteld, zo heeft het fonds bekendgemaakt. Beeldend kunstenaar Rosa van Hofwegen en programmamaker Kitty van Hofwegen gaan het toneelgezelschap komend jaar met de camera volgen tijdens de totstandkoming van de voorstelling van 2008.

Economiewoensdag, 11 juli 2007

Bedrijven moeten solliciteren naar personeel’

Franeker - Innovatieve bedrijven moeten veel meer doen aan het binnenhalen van hoogopgeleid personeel. Succesvolle bedrijven moeten solliciteren naar personeel in plaats van het oude stramien oppakken waarbij afgestudeerden solliciteren naar een mooie arbeidsplaats.

Economiewoensdag, 11 juli 2007

Onder druk kuil persen in een folieslurf

Nijemirdum – Net na het bordje Nijemirdum valt het bedrijf Eurobagging van Jan-Dirk van der Tol (39) nauwelijks op. Toch draait het bedrijf jaarlijks een miljoenenomzet met de verkoop van machines die kuil in lange slurven van folie kunnen persen. ,,Met ongeveer 80 procent halen we het grootste deel van de omzet uit Centraal- en Oost-Europa. De rest wordt in West-Europa verkocht.”

Expowoensdag, 11 juli 2007

<"te stl"> Akkrum, Terptsjerke: expo jonge kustenaars, t/m 20 juli.

Expowoensdag, 11 juli 2007

Akkrum, Terptsjerke: expo jonge kustenaars, t/m 20 juli.

Hoofdartikelwoensdag, 11 juli 2007

Plattelandsbeleid...

Meer dan elders in Europa vinden Nederlanders dat landbouw ook over andere dingen gaat dan over voedselproductie. Boeren vormen een van de pijlers van de samenleving, omdat ze zorgen voor landschap, natuur, dierenwelzijn en milieu. Dat blijkt uit een gisteren door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit gepresenteerd onderzoek.Tegelijkertijd rapporteerde minister Verburg over een reeks gesprekken met boeren - en daaruit valt op te maken dat ook de branche zelf graag verder kijkt dan alleen veeteelt of akkerbouw. Boeren dringen er bij de minister op aan dat ze in Brussel pleit voor een accentverschuiving van voedselproductie naar landschapsbehoud en -versterking en dierenwelzijn.

Regiowoensdag, 11 juli 2007

Gevluchte vrouwen op internet

Leeuwarden - Het ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK) vraagt medewerkers van alarmcentrales zorgvuldiger om te gaan met de adresgegevens van vrouwenopvanghuizen. Bij meldingen kunnen die op websites belanden, waar ze zichtbaar zijn voor iedereen. Vrouwenopvang Fier Fryslân heeft geen vertrouwen in de maatregel.

Regiowoensdag, 11 juli 2007

GPS moet grutto-nesten kunnen redden

Drachten - In Bunschoten wordt het idee vandaag op een symposium besproken, in Fryslân zijn ze er al twee jaar mee aan het experimenteren: een Grutto Positioning System (gps) op tractoren dat moet voorkomen dat de nesten van grutto’s (skriezen) worden vernield als boeren het gras op hun land maaien.

Regiowoensdag, 11 juli 2007

Campus open in januari

Balk - Campus Wyldemerk bij Harich gaat in januari van start met 24 jongeren. De tijdelijke huisvesting voor jongeren die voortijdig het onderwijs verlaten hebben, moet dan opgeleverd zijn. De campus maakt deel uit van een landelijke proef waarin onderzocht wordt hoe voorkomen kan worden dat deze groep buiten de boot valt.

Regiowoensdag, 11 juli 2007

Opschudding over training dieractivisten

Burgemeester Oosterman van Ooststellingwerf denkt niet dat er iets te doen is aan het trainingskamp, omdat de dierenactivisten geen vergunning nodig hebben. ,,Wij als gemeente hebben er niets mee te maken, omdat het op een kampeerterrein gehouden wordt.” De burgemeester mag pas ingrijpen als de activisten de openbare orde verstoren in Appelscha. Hij zal, zegt hij, de bijeenkomst voor dierenactivisten scherp in de gaten houden. ,,Ik heb regelmatig overleg met de politie en we houden tijdens het kamp een vinger aan de pols.”

Regiowoensdag, 11 juli 2007

Liever eendjes dan inparkerende mensen

Drachten - ,,Thalenpark moet blijven. Ik hoef niet een hele dag naar inparkerende mensen te kijken. Het Thalenparkje hoort bij Drachten en is van ‘ons’.” Zomaar een reactie op het forum van de website Red het Thalenpark te Drachten (www.everyoneweb.com/thalenpark), een initiatief van een aantal omwonenden van het Drachtster park. Het verzet tegen de komst van een tijdelijke Albert Heijn in het Thalenpark (in 1958 aangelegd naar een ontwerp van Hein Otto) neemt allengs toe. Vooral via internet gebeurt dat. Naast de protestsite van de omwonenden is ook op de vriendensite Hyves een protestsite opgericht (www.thalenpark.hyves.nl).

Geloof & Kerkwoensdag, 11 juli 2007

Cursus tegen te lang vergaderen

Leeuwarden - Een oecumenisch liedfestival, omgaan met conflicten of je bezinnen op je missionaire opdracht, wie dit najaar op cursus wil heeft heel wat te kiezen. De drie regionale dienstencentra van het Noorden hebben in een speciaal nieuwsbulletin het aanbod van de PKN-kerkenkantoren in Groningen-Drenthe, Fryslân en Overijssel-Flevoland op een rijtje gezet.

Geloof & Kerkwoensdag, 11 juli 2007

‘Alde wite’ toont vijf eeuwen historie

Buitenpost - De tweede kerk die centraal staat in de Tsjerkepaad-reeks is de hervormde kerk van Buitenpost. Daarmee keert Tsjerkepaad voor even terug naar de Kerspelroute die door Achtkarspelen voert. Het kerkgebouw toont vijf eeuwen geschiedenis.

Geloof & Kerkwoensdag, 11 juli 2007

Sneker oproep: ‘christelijker parkeren’

Sneek - Naastenliefde is ook ‘christelijk’ parkeren op zondag. Het kerkblad van de Sneker Protestantse Gemeente i.w. doet de oproep om wat meer om de buren te denken. ‘Onze buren rondom de Oosterkerk hebben zo hun eigen gedachten over degenen die per auto naar de kerk gaan. Die gedachten betreffen dan vooral het parkeergedrag van de kerkgangers. Dat is namelijk niet altijd zoals je dat als goede buren van elkaar zou wensen’, schrijft kerkrentmeester Eibert van Engelen. Daarom doet hij een dringend verzoek om de auto’s op een nette manier te parkeren. ‘En dat is dus niet voor particuliere uitritten, niet in de bochten van de straten en ook niet op groenstroken.’

Sportwoensdag, 11 juli 2007

Sibon denkt dat hij nog aardig mee kan komen

Meppel - Tijdens het 23-jarig bewind onder Riemer van der Velde stond Heerenveen op het standpunt dat een voetballer die eenmaal de deuren van het Abe Lenstrastadion achter zich had dichtgegooid er door diezelfde poort als speler nooit meer in zou komen. Voor een voetballer van uitzonderlijke klasse (Jon Dahl Tomasson of Ruud van Nistelrooy) zou de club wellicht een uitzondering willen maken, net zoals het in het verleden deed met spelers met een liefdevol verleden in het Friese Haagje (Eddy Bosman, Pieter Bijl en - in mindere mate - Kees Kist). Maar voor Van der Velde kwam Koos Formsma en plots blijkt bijna niets meer hetzelfde. En zo kan het gebeuren dat Gerald Sibon na drie seizoenen afwezigheid terugkeert bij de club.

Sportwoensdag, 11 juli 2007

Alves met Brazilië in finale

Caracas Afonso Alves heeft met Brazilië de finale van de strijd om de Copa America bereikt. In de halve finale wonnen de ‘Goddelijke Kanaries’ vannacht na strafschoppen van Uruguay, nadat de stand na reguliere speeltijd en verlenging 2-2 was.

Sportwoensdag, 11 juli 2007

Heerenveen wint in Meppel

Meppel Sportclub Heerenveen heeft gisteren een oefenduel met zondag eersteklasser Alcides met 0-8 gewonnen.

Sportwoensdag, 11 juli 2007

‘Ajax wil Nilsson’

Amsterdam De kans is groot dat Heerenveen-speler Lasse Nilsson volgend seizoen bij Ajax speelt. Nilsson staat hoog op het verlanglijstje van de Amsterdamse club indien Ryan Babel naar Liverpool vertrekt.

Sportwoensdag, 11 juli 2007

Bloemendaal naar Heerenveen

Heerenveen Sportclub Heerenveen heeft zich voor het volgende seizoen verzekerd van de diensten van de 18-jarige jeugdinternational Mark Bloemendaal. De Friese club huurt de aanvaller van De Graafschap.

Sportwoensdag, 11 juli 2007

Helmholt nadert de twintigmetergrens

It Heidenskip - Het was nooit zo zijn schans. Maar na de 19.77 meter van vorig seizoen en gisteren 19.96 meter, moet Bart Helmholt daarop terugkomen. De fierljepper trok zich gisteren op aan het hoge niveau van bijna al zijn concurrenten en sprong een nieuw schansrecord in de beste seizoensprestatie.

Sportwoensdag, 11 juli 2007

Cambuur test Ergun Çakir

Deinum SC Cambuur Leeuwarden heeft gisteren Ergun Çakir kunnen testen in de oefenwedstrijd tegen Sparta’59. De speler van Omniworld maakte op trainer Jurrie Koolhof nog wat een onwennige indruk.

Sportwoensdag, 11 juli 2007

Abraham naar Aris

Leeuwarden Aris Friesland heeft een derde Amerikaan gecontracteerd. De 23-jarige Dennard Abraham is een powerforward van 2.03 meter en komt over van Towson University, waar ook Lawrence Hamm vandaan komt.

Sportwoensdag, 11 juli 2007

Michaud wint in Ommen

Ommen Cédric Michaud heeft gisteravond in Ommen de 13de etappe van de Univé World on Wheels-competitie gewonnen. De in Dronten wonende Fransman reed in de slotfase weg uit een kopgroep van zes. Durk Fabriek uit Haulerwijk legde beslag op de tweede plaats.

Sportwoensdag, 11 juli 2007

Postma wil voor één keertje níet zeilen

Cascais - Een dag niet gezeild, is een dag niet geleefd. De Friese zeiler Pieter-Jan Postma uit Terkaple mag er dan misschien zo over denken, een afgelasting van de medalrace zou hem vandaag in Cascais niet slecht uitkomen. De wereldtitel in de Finnklasse is dan toch echt voor hem. ,,Akkoord! Voor één keer dan maar”, riep hij spontaan uit toen hij met een no-show scenario werd geconfronteerd.

Weerwoensdag, 11 juli 2007

Warmer

Vandaag zijn er perioden met (lichte) regen en wordt het ongeveer 16 graden. De west tot noordwestenwind is matig tot vrij krachtig. Morgen vallen ook enkele buien, in de middag is het droger en schijnt de zon


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties