Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van maandag, 11 juli 2011.

Economiemaandag, 11 juli 2011

Kipverwerker Plusfood breidt fors uit

Oosterwolde Kipsnackproducent Plusfood gaat uitbreiden. Op dit moment wordt druk gebouwd aan een nieuwe productielijn bij de locatie in Oosterwolde. Daarmee wordt de capaciteit vergroot van elf miljoen naar negentien miljoen kilogram per jaar. Dat levert 35 nieuwe banen.

Hoofdartikelmaandag, 11 juli 2011

Een kleiner parlement is niet efficiënter

Het kabinet wil dat de Staten-Generaal kleiner wordt. Vrijdag presenteerde minister Piet Hein Donner van Binnenlandse Zaken het voorstel om de Tweede Kamer van 150 naar 100 zetels terug te brengen en de Eerste Kamer van 75 naar 50 zetels.

Regiomaandag, 11 juli 2011

Prutswerk herstellen geeft de vakman aardigheid

Ze leverden een prestatie van formaat, maar op één onderdeel zijn ze bijzonder trots: vakmensen en goede amateurs vertellen over hun opknapper. Vandaag klokkenmaker Tjitte Talsma.

Regiomaandag, 11 juli 2011

Frisia mag langer zout winnen op land

Tzummarum - Frisia Zout mag van minister Maxime Verhagen zout winnen onder de Waddenzee. Daarnaast mag de zoutfabriek uit Harlingen langer blijven boren op het land, uit de put bij Tzummarum. Pas als de maximale bodemdaling van dertig centimeter is bereikt, staakt de zoutwinning. Verhagen wil de vergunning, die op 1 juli 2013 eindigt, verlengen. Dat schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer.

Regiomaandag, 11 juli 2011

Fryslân is het insectenrijkst

Leeuwarden - De provincie Fryslân is samen met Groningen en Zeeland het insectenrijkst van Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen Universiteit naar het aantal insecten dat gemiddeld door automobilisten wordt doodgereden.

Regiomaandag, 11 juli 2011

Allebei een inkomen en toch geen geld voor eten

De vraag groeit, het aanbod krimpt. Voedselbank Dongeradeel zamelde zaterdag houdbare waar in om de zomer door te komen. Vele tassen voedsel werden gebracht. ,,Er is duidelijk draagvlak.”

Sportmaandag, 11 juli 2011

Sanchez en Adako blijven Aris trouw

Leeuwarden - Manny Adako en Mark Sanchez zijn ook volgend seizoen actief voor Lasaulec Aris. Beide spelers tekenden een contract voor een jaar en stonden bovenaan het verlanglijstje van de club. Sanchez was vorig jaar goed voor gemiddeld 15 punten en 9 rebounds, Adako scoorde 14 punten en 5 rebounds.

Sportmaandag, 11 juli 2011

‘Harken’ is wat Helmholt van een record afhoudt

Winsum - Een seizoensrecord bij het fierljeppen en dat op safe. Nee, Bart Helmholt had zaterdagavond weinig te klagen in Winsum. Met een afstand van 20,21 meter overtrof de topklasser zichzelf en daarmee alle anderen in de tot nog toe tien wedstrijden tellende jaargang. Al zou de Burgumer zichzelf nog wel wat meer tijd gunnen in de stok, zodat hij niet zo hoeft te ‘harken’. In dat geval staat ook de deur voor de 21 meter wagenwijd open.

Sportmaandag, 11 juli 2011

Partuur Olijnsma voltooit in Bolsward trilogie

Bolsward - Een beetje sporter heeft doorgaans niet veel tijd nodig om de les te trekken dat je in een carrière meer verliest dan wint. Die wetenschap voedt het welbehagen als er wél gewonnen wordt en de kunst is nu om dat grote genieten zo lang vast te houden dat je in een flow belandt en verliezen niet langer een optie is. Het is een gemoedstoestand die het partuur Martijn Olijnsma ogenschijnlijk dicht is genaderd. Onder aanvoering van de gedreven en superieure Hylke Bruinsma voltooiden de drie na eerdere zeges in Harlingen en Broeksterwâld gisteren in Bolsward een trilogie.

Sportmaandag, 11 juli 2011

Cambuur met huiswerk op weg naar het trainingskamp

Emmeloord - Wanneer is een oefenduel geslaagd? Als je uitstekend speelt en met overtuigende cijfers wint? Of als er veel misgaat, waardoor je weet waar je als ploeg nog aan moet werken? Voor wie die tweede theorie aanhangt, was het duel van SC Cambuur zaterdag in Emmeloord tegen Flevo Boys een goede. De eerste serieuze(re) test van de voorbereiding gaf stof tot nadenken (1-1).

Sportmaandag, 11 juli 2011

Uw sportfoto in de krant

Uw hockeyende kleinkind met de beker in de handen? Dat schitterende doelpunt van zoonlief? Of die geconcentreerde blik van uw dochter, aanstormend amazone? Heeft u het op beeld vastgelegd en wilt u het delen met de lezers van het Friesch Dagblad dan biedt de krant u nu die gelegenheid. De sportredactie wil voortaan elke dinsdag een mooie plek inruimen voor de beste, leukste, mooiste, aardigste amateur sportfoto van het voorgaande weekeinde. Mail de foto voor maandagavond 21.00 uur naar sport@frieschdagblad.nl. Foto’s van kampioensteams zijn van harte welkom, maar de voorkeur gaat uit naar spelmomenten.

Sportmaandag, 11 juli 2011

‘Twaalf goals tegenkrijgen en tóch was het een leuke avond’

Amateurclubs die oefenen tegen betaaldvoetbalclubs; dat betekent vaak een doelpuntenregen. Vooral voor een amateurkeeper zijn het vaak bizarre duels. Want blij worden van de vele momenten waarop je je kunt onderscheiden, of toch balen van die ene na de andere tegentreffer?

Sportmaandag, 11 juli 2011

Cruijff, Buitenpost en m’n vaders fototoestel

Ik was op vakantie toen Buitenpost vorige week op haar veld de eer had om tegen landskampioen Ajax te spelen. Al nippend aan de Black Russian-cocktail in een tentje genaamd Porto Greco, ontkwam ik er op het fraaie Kreta niet aan om te mijmeren over vervlogen tijden. Jeugdherinneringen.

Sportmaandag, 11 juli 2011

Sportquiz

Het duurde even, maar donderdag is het dan eindelijk zover. De serieuze bergen doemen op voor de Tourrenners. Vierde de rondedirectie vorig jaar nog dat de bergen in de Pyreneeën 100 jaar deel uitmaakten van het Franse wielerspektakel; dit jaar worden de Alpen om dezelfde reden in het zonnetje gezet.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties