Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 11 augustus 2004.

Bijschriftwoensdag, 11 augustus 2004

God is er bij

Het is veel lastiger te leven met een geloof in God dan zónder geloof.

Economiewoensdag, 11 augustus 2004

Energietoevoer niet meer vanzelfsprekend

De analyses over de te verwachten ontwikkelingen der wereldeconomie beginnen steeds zorgelijker van toon te worden. Dat vraag en aanbod van olie vrijwel met elkaar in evenwicht zijn is schrikaanjagend. De wereldeconomie heeft er tot nu toe geen rekening mee gehouden dat de energievoorziening wel eens zou kunnen vastlopen.

Expowoensdag, 11 augustus 2004

Aldtsjerk, Dorpshuis Oerein: tent. ‘Blauw en zilver’, t/m 1 sept.

Hoofdartikelwoensdag, 11 augustus 2004

De minister, de cao’s…

Tegen de zin in van de vakbonden en tegen bedenkingen van de werkgeversorganisatie, zet minister De Geus door: cao’s waarin wordt afgeweken van de nullijn, worden niet meer algemeen verbindend verklaard. Ofwel: de minister gaat cao’s selectief algemeen verbindend verklaren. De maatregel gaat in per 1 november aanstaande en geldt in ieder geval tot 2006.

Regiowoensdag, 11 augustus 2004

Friese gemeente vraagt te weinig EU-subsidie aan

Leeuwarden/Den Haag – Friese gemeenten doen te weinig moeite om met Europees geld werklozen weer aan het werk te krijgen. Ze zien op tegen de papieren rompslomp die de aanvraag voor de ESF-subsidies met zich meebrengt.

Regiowoensdag, 11 augustus 2004

Leven als vroeger met de gemakken van nu

Wyns - Wat kun je doen om zo milieuvriendelijk mogelijk te wonen en te leven? Tamari Aarts (29) en Yky Potlatch (28) gaan dit doen door geen gas en gewone elektriciteit in hun woning te gebruiken, maar via zonnepanelen en een kleine windmolen zelf energie op te wekken. Daarnaast verbouwen ze hun eigen biologische groente en kruiden om zelfvoorzienend te kunnen leven. Met het project ‘Natuurlijk Leven’ wil het echtpaar laten zien dat er voor veel milieuonvriendelijke dingen een goed alternatief is.

Regiowoensdag, 11 augustus 2004

‘NoordNed moet niet slechts hand ophouden’

Leeuwarden – Vervoersbedrijf NoordNed moet zelf wat creatiever zijn in het genereren van inkomsten en niet alleen de hand ophouden bij de provincie.

Regiowoensdag, 11 augustus 2004

Dokkum nu

Dokkum – Er ligt geen korreltje asbest meer in de wijk De Kooilanden en bedrijventerrein Hogedijken in Dokkum. Dat is gebleken na een nauwkeurige controle door een extern bureau. Dat heeft de gemeente Dongeradeel vanochtend bekendgemaakt. Het asbest belandde in de woonwijken na een grote brand in een loods, op 31 juli. Aanvankelijk meldde de gemeente dat er geen asbest was neergedaald, maar later werd het toch gevonden.

Regiowoensdag, 11 augustus 2004

Jeroen de Vos pakt dagzege

Heeg - Jeroen de Vos van de Eelkje II uit Elahuizen boekte gisteren voor de derde maal in zijn leven als schipper in de A-klasse van de IFKS een dagzege. Dat gebeurde op het Heegermeer, waar in het begin van de wedstrijd de witte koppen op het water stonden en op het eind de skûtsjes nauwelijks nog vooruit kwamen.

Regiowoensdag, 11 augustus 2004

Skûtsje Van der Vaart voor zevende maal om

Heeg – De familie Van der Vaart heeft gisteren voor een nieuw record gezorgd binnen de Iepen Fryske Kampioenskippen Skûtsjesilen (IFKS). Zolang de familie Van der Vaart meedoet met de IFKS-competitie is hun skûtsje zevenmaal omgeslagen. Gisteren kapseisde het skûtsje de Nooit Volmaakt uit Lemmer met aan het roer Jochem van der Vaart (junior).

Geloof & Kerkwoensdag, 11 augustus 2004

De wondere wereld van Wolvega

Wolvega - Ouders die met verbazing gadeslaan dat hun kroost de catechisatie niet wil missen. De kinderen van de jeugdclubs die bijna in opstand komen wanneer de leiding naar minder avonden wil en een vrijwilligerslegioen van tegen de honderd kerkleden, alleen voor het jeugdwerk. Het is het succesverhaal van het jeugdwerk in Wolvega.

Geloof & Kerkwoensdag, 11 augustus 2004

Hegebeintum en Ginnum, kerken met rijke geschiedenis

Fryslân heeft honderden fraaie, monumentale kerkgebouwen, die het waard zijn om in de zomermaanden te bezoeken. In de maanden juni, juli en augustus houden de Stichting Alde Fryske Tsjerken en het Friesch Dagblad op zaterdag tien open dagen onder het motto ‘Tsjerke Iepen’. Deze week: de kerken van Ginnum en Hegebeintum.

Sportwoensdag, 11 augustus 2004

Harde wind speelt zeilers op Sneekweek parten

Kolmeersland – Tijdens de vierde dag van de 69ste Sneekweek konden de zeilers dinsdag weer flink aan de bak. De kleine duizend deelnemers kregen opnieuw een straffe oostenwind voorgeschoteld met een kracht van vijf met uitschieters naar zes. De laatste twee dagen gaat de harde wind de zeilers toch behoorlijk parten spelen en links en rechts wordt al gefluisterd dat het wat dat betreft nu wel wat minder mag.

Sportwoensdag, 11 augustus 2004

De organisatie bij Cambuur staat, nu het voetbal nog

Leeuwarden - Vanaf nu wordt er alleen nog maar over voetbal gepraat, zo brak Cambuur-voorzitter Wytze Adema dinsdagmiddag een lans voor zijn reorganisatie en sanering. De tijd dat geld centraal stond in het denken van alles wat Cambuur Leeuwarden ademde is voorbij.

Sportwoensdag, 11 augustus 2004

Harkemase Boys houdt lang stand, maar verliest wel

Doetinchem - Voor Harkemase Boys heeft het Amstel Cup-avontuur maar één ronde geduurd. Anderhalve week nadat de hoofdklasser de seizoensvoorbereiding begon, wachtte in Doetinchem De Graafschap als opponent in de eerste ronde van de bekerstrijd. Harkemase Boys hield een uur lang knap stand tegen de eredivisionist, maar dat was niet genoeg.

Sportwoensdag, 11 augustus 2004

Loting Amstel Cup

Leeuwarden – Cambuur Leeuwarden speelt in de tweede ronde van de Amstel Cup een thuiswedstrijd tegen Stormvogels Telstar. Het duel wordt dinsdag 21 september of woensdag 22 september gespeeld. De clubs die Europese verplichtingen hebben, waaronder Heerenveen, hoeven pas tijdens de achtste finales eind januari in actie te komen.

Weerwoensdag, 11 augustus 2004

Hitte verdreven

Vanmiddag wordt het geleidelijk droog en breekt de zon af en toe door. Het wordt 23 graden en er waait een zwakke tot matige zuidelijke wind. De hitte is verdreven en keert niet terug. Morgen volgen in de middag en avond mogelijk zware buien.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties