Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 11 augustus 2006.

Economievrijdag, 11 augustus 2006

Surseance voor Betelgeuze Leeuwarden


Economievrijdag, 11 augustus 2006

Het graan is klaar, de bieten mogen nog even

Leeuwarden – Na de hete julimaand en de regen van de afgelopen weken wachten akkerbouwers met graan nu op enkele dagen droog weer. Het graan is al ruim een week rijp, maar te nat om te oogsten. ,,Het is dit jaar allemaal met horten en stoten”, vertelt akkerbouwer en woordvoerder van LTO Noord Upt Hiddema uit Holwerd. ,,We wachten op enkele dagen droog weer met wind. Dan is het gewas mooi droog en zal er massaal worden geoogst.”

Hoofdartikelvrijdag, 11 augustus 2006

De dreiging...

De schrik zit niet alleen in de benen van de gestrande vliegtuigpassagiers onderweg naar Londen, maar bij iedereen die zich realiseert wat er dreigde te gebeuren in het luchtruim. Een ’tweede 11 september’ is voorkomen, maar de angst voor wat er nog kán gebeuren blijft. De mensen die worden verdacht van de voorgenomen terreurdaden zijn allen Britse moslims. De meesten van hen hebben banden met Pakistan. De autoriteiten van dat land zouden hebben meegewerkt aan het opsporen en verijdelen van de terreur.

Regiovrijdag, 11 augustus 2006

Friese politie oneens over fitheidstest

Leeuwarden - De invoering van een fitheidstest bij de Friese politie is tot nader order uitgesteld. De leiding had het korps aangemeld voor een proefproject, maar de ondernemingsraad (OR) heeft de bazen teruggefloten. De OR wil eerst afspraken over de status van de test. Zo zou er nu geen onderscheid worden gemaakt tussen de prestaties van jongeren en ouderen.

Regiovrijdag, 11 augustus 2006

‘Ideeën genoeg hier, maar geen uitvoering’

Leeuwarden - ,,Is dat alles?”, vroeg Angélique Straatman-Cornelisse (30) zich verwonderd af toen ze een paar weken had meegedraaid in het vrijwilligerswerk voor wijkcentrum De Frosk in Aldlân.

Regiovrijdag, 11 augustus 2006

Zege Joure pleister op wonde

Lemmer - Eindelijk konden ze dan eens echt juichen, schipper Allard Syperda en zijn bemanningsleden van het Jouster skûtsje. Als eerste gingen ze gisteren over de finish op het IJsselmeer bij Lemmer. Vlak achter de Oeral Thús finishten de ‘grote vijf’ van dit SKS-seizoen: respectievelijk Grou, Sneek, Heerenveen, d’Halve Maen en Woudsend.

Sportvrijdag, 11 augustus 2006

Tiental zeilers prolongeert Sneekweektitel

Kolmeersland - De 71ste editie van de Sneekweek kende gisteren een perfecte slotdag. De zeilers konden nog één keer hun hart ophalen en nog voor de klok van vier uur was de hele vloot de finishtoren gepasseerd. In tien van de 36 deelnemende klassen was sprake van titelprolongatie, maar in een aantal klassen was het spannend tot aan de toeter.

Sportvrijdag, 11 augustus 2006

Hoofdprijswinnaars 71ste Sneekweek

Laser: Dirk Jaap Kooistra (Amsterdam). Olympiajol: Jan Ten Hoeve (Workum). Flash: Thijs Kort (Drachten). Laser master: Koos De Vries (Steenderen). Splash A: Dirk-Jan Korpershoek (Schiedam). Splash B: Philipine Van Aanholt (Curaçao). Optimist A: Guus Neeleman (Reeuwijk). Optimist B: Danielle De Jong (Den Dolder). Twaalfvoetsjol: 1. Peter en Anneke de Vries (Sneek). Flits A: Steven van der Zee, (Sneek) en Jelmer Yntema (Ysbrechtum). Flits B: Auke De Jong (Akkrum) en Fimme Veldhuis (Workum). Flits C: Ilonka Van Der Zee (Sneek) en Daniëlle Nieveen (Woudsend). Laser Radiaal: Mark Bonsink, (Dronten). Schakel A: Ronald Damen (Eemnes) en Joost Bartijn (Goïngarijp). Laser 2: Marian Daniël Scheer (Hattingen, Dui.). Vaurien: Jan Deen (Joure) en Sander Oost (Sneek). Valk A: Onno Yntema (Ysbrechtum) en Klaas Weissenbach (Leeuwarden). Randmeer, gold: Bram Pasma, (Drachten), Ruurd Polet (Nijbeets) en Klaas Jasper (Sneek). Sailhorse: Ton en Tom Bouchier (Garmerwolde). Schakel B: Erwin De Vries en Pauline van der Zee (beiden Sneek). Valk B: Jellie Wissels en Pierius Keuning (beiden Drachten). Randmeer, silver: Bert Wijbenga (Sneek), Homme Jonkman (Akkrum) en Joop Somhorst (Gothenburg). 16m2 A1: Wiebe Kort (Drachten) en Susanne Pathuis (Groningen). Efsix: Remco Schardam en Marc Hart (beiden Maartensdijk). Regenboog, goldfleet: Henk Bergsma (Hilversum), Willem Nico Potma (Sneek) en Bas Meerman (Hilversum). Spanker: Ronald Brunt en Peter van Maurik (beiden Sneek). Jan van Gent: Michael Cator (bel.) en Ramon Huele (Westerland). Vrijheid: Anne Halma (’s-Hertogenbosch) en Jelmer Wijma (Joure). Regenboog, silverfleet: Peter Schuil, Bote hettinga en Olga Schuil (allen Sneek). 16m2 A2: Hendrik en Witte Numan (beiden Sneek). Yngling: Hidde-Jan Haven (Sneek), Don van Arem (Sneek) en Auke van der Werf (Joure). Pampus, goldfleet: Jeroen de Groot (Midlaren) en Hertzen Oost (Sneek). 30m2: Siep-Jan Wiersma (Leeuwarden), gerard Pol (leeuwarden) en Sybo Smeding (Dronrijp). 22m2: Bouwe Jan Bouma (Emst), Evert de Groot (Emst) en Corneel Boertjens (Langweer). Pampus, silverfleet: Team Rietdijk/Schön (Aerdenhout). 16m2 B: Albert en Jan van Overhagen en Astrid Ruigrok (Utrecht).

Sportvrijdag, 11 augustus 2006

Scoren, scoren, scoren; dat is de taak van Ketting

Leeuwarden - Het werd vorig seizoen te pas en te onpas naar voren gebracht als hét argument waarom Cambuur niet hoger eindigde dan een vijftiende plaats: er was een gebrek aan scorend vermogen, aan een échte spits dus. Jan Bruin was weg, Thijs Houwing faalde wekelijks, René van der Weij was niet altijd een basisklant op de spitspositie en John Stegeman raakte kort na aanvang van zijn Cambuur-seizoen geblesseerd. Een nieuwe spits stond voor dit seizoen hoog op het verlanglijstje en de zoektocht leverde een versterking op: Jeroen Ketting. De van Volendam overgekomen spits moet scoren. De afgelopen jaren heeft hij laten zien dat hij dat kan.

Sportvrijdag, 11 augustus 2006

Fitte Hoogeveen in basis bij Cambuur

Leeuwarden - Berry Hoogeveen debuteert vanavond tegen AGOVV Apeldoorn vermoedelijk in de basis bij Cambuur Leeuwarden. De deze zomer van Veendam overgekomen middenvelder was in de voorbereiding geblesseerd, maar is tijdig fit om te starten. Hij viel zaterdag al in tegen ONS Sneek. Ook de van een schorsing van twee duels terugkerende Rick Hooijboer speelt op het middenveld. De tandem Chris de Wagt/Joris van Rooijen blijft achterin intact. Jeroen Ketting krijg in de spits de voorkeur boven John Stegeman en Bovar Karim zit waarschijnlijk op de bank. Vermoedelijke opstelling: Van der Vlag, Nijssen, Van Rooijen, De Wagt, Katipana, Hoogeveen, Hooijboer, Mulders, Axwijk, Ketting, Van der Weij.

Weervrijdag, 11 augustus 2006

Het weer: Buiig

Vandaag passeren er talrijke buien, soms met onweer en veel regen. De wind is matig of zwak en komt uit het oostelijke richtingen. Het wordt 19 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties