Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 11 augustus 2007.

Cultuurzaterdag, 11 augustus 2007

Van Budapest naar Biddinghuizen

Sziget is het Hongaarse woord voor eiland. En die naam is dan ook gekozen voor een festival dat ieder jaar wordt gehouden op een eiland in de Donau bij Budapest. Sinds 1993 vind op dit eiland een cultureel festival plaats dat een hele week duurt, van afgelopen woensdag tot en met aanstaande dinsdag.

Dossierzaterdag, 11 augustus 2007

Klassementsleider verlaat de wedstrijd

Lemmer - De IFKS krijgt in de A-klasse vanmiddag toch nog een finale die ergens om gaat. Klassementsleider Walter de Vries van de Goede Verwachting uit Sloten zeilde gisteren in de baai van Lemmer van de ene naar de andere protestsituatie. Om geen vier niet-aftrekbare strafpunten te krijgen, verliet hij de wedstrijd. Jeroen de Vos van de Eelkje II uit Elahuizen werd winnaar.

Economiezaterdag, 11 augustus 2007

PQD Posthumus Quads Dronrijp

Quads: tussen een motor en een auto in

Hoofdartikelzaterdag, 11 augustus 2007

De ‘revolutionaire‘ christenen...

De Verenigde Staten gaan een revolutionaire godsdienstige periode tegemoet. Dat voorspelde al weer een poosje geleden de gezaghebbende Amerikaanse religie- en cultuuronderzoeker George Barna. De komende vijftien tot twintig jaar zal de helft van de Amerikaanse kerkleden uit de kerk zijn verdwenen, maar de meesten blijven christen. Barna spreekt van de opkomst van generaties ‘revolutionairen’ die vaak los van de lokale kerk op eigen wijze hun geloof beleven en een christelijk leven praktiseren. De geloofsbeleving zal veranderen; mensen gaan zelf op zoek naar ‘soortgenoten’, organiseren huisdiensten, halen veel geloofskennis van het internet en zijn actief in lokale groepen voor geloofsgroei.

Regiozaterdag, 11 augustus 2007

Proefvaart snelle boot op IJsselmeer

Leeuwarden - Vervoersbedrijf Connexxion gaat op 8 september een proefvaart maken met een draagvleugelboot langs de Friese IJsselmeerkust. De tocht moet de mogelijkheden laten zien van een snelle verbinding over het water. Connexxion denkt daarbij vooral aan het vervoer van toeristen in de zomermaanden.

Regiozaterdag, 11 augustus 2007

Brandonderzoek is klaar

Leeuwarden - De brandweer en de dienst Bouwtoezicht van de gemeente Leeuwarden zijn klaar met het extra onderzoek naar de brandveiligheid van veertig bijzondere gebouwen in de stad. De gemeente besloot tot het onderzoek na de brand in winkelcentrum Bilgaard. De diensten leggen momenteel de laatste hand aan het eindrapport.

Regiozaterdag, 11 augustus 2007

‘Eigenlijk zijn wij nog watjes’

Raerd - Tom Hospes (33), Peter de Rond (48) en Rienk Jepkema (50)mogen graag een eindje fietsen. En dan niet van dat benauwde. De honderd kilometer van de Ronde fan Fryslân? Opwarmertje. Elfstedentocht (230 kilometer)? Niks aan. Nee, deze drie mannen vertrekken volgende week naar Frankrijk voor een tocht van 1200 kilometer. Parijs-Brest-Parijs, af te leggen binnen negentig uur. En ja, je mag hen gerust een beetje gestoord noemen: dat doet namelijk iedereen.

Regiozaterdag, 11 augustus 2007

Ambities van Antonius gaan verder dan poli in Emmeloord

Sneek - Als het aan directeur Wouter van der Kam van het Antonius Ziekenhuis in Sneek ligt, groeit de nieuwe zorgvoorziening in de Noordoostpolder op termijn uit tot een ziekenhuis.

Regiozaterdag, 11 augustus 2007

Ach wat, laat die mensen daar lekker zitten

Appelscha - Rond driehonderd dierenactivisten hebben zich gisteren en eergisteren verzameld op de anarchistische camping Tot Vrijheidsbezinning in Appelscha voor de Animal Rights Gathering, een jaarlijkse internationale bijeenkomst van dierenactivisten. Terwijl zij kamperen, houdt de politie het kamp scherp in de gaten. De Appelschasters zal het allemaal worst wezen. ,,Die jongens en meisjes daar lijken me verstandig genoeg om geen gekke dingen uit te halen’’, zegt mevrouw Wassenaar. ,,Als zij daar gezellig samen willen komen, doen ze dat maar. Geen bezwaar tegen. Ik heb er weinig mensen over gehoord in het dorp. Niemand maakt zich zorgen.’’ Een Appelschaster die op de Steegde woont, valt haar bij. ,,Ik merk er weinig van. Er staat wat politie rond de toegangswegen, maar voor de rest vind ik het prima, als ze zich rustig houden.’’

Geloof & Kerkzaterdag, 11 augustus 2007

‘Nu werken aan de geloofsgemeenschap’

Engwierum - De categorie van de dertigers is een verloren generatie voor de kerk, zo wordt vaak gezegd. In het Friesch Dagblad een serie interviews met dertigers. Over hoe ze geloven en daar invulling aan geven. Vandaag: Sjoukje de Vries (37) uit Engwierum.

Geloof & Kerkzaterdag, 11 augustus 2007

25.000 jongeren bij concert Pinksterbeweging

Putten - Het gratis jubileumconcert waarmee in september het honderdjarig bestaan gevierd wordt van de Pinksterbeweging in Nederland, trekt zeker 25.000 jongeren. Dat is vrijdag bekendgemaakt door het bureau dat de aanmeldingen registreert in opdracht van het Landelijk Platform van de Pinkster- en Volle Evangeliebeweging.

Sportzaterdag, 11 augustus 2007

Geluk lacht Cambuur eindelijk toe

Leeuwarden - Alle energie en spanning die Rick Hooijboer in zijn lijf had, ontlaadde zich gisteravond in de slotseconde van het duel tegen FC Dordrecht. Dan maar de Waddenzee in moet de aanvoerder hebben gedacht, toen hij de vrije trap nam. Gelukkig liep het anders. Zijn kanonskogel verdween als een streep in de kruising en zette het hele stadion op z’n kop.

Sportzaterdag, 11 augustus 2007

Friezen verliezen generale voor competitie tegen Espanyol

Weerzaterdag, 11 augustus 2007

Warmer

Vandaag wordt het zonnig en met wat minder wind wordt het dan tussen 20 en 22 graden. De wind is matig tot soms vrij krachtig in het waddengebied en komt uit het noorden tot noordwesten. Morgen wordt het warmer: rond 23 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties