Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 11 augustus 2011.

Cultuurdonderdag, 11 augustus 2011

Kunstmaand Ameland krijgt een 7,9

Ameland - Ameland trekt jaarlijks ongeveer vierduizend bezoekers extra dankzij de Kunstmaand Ameland in november. Dat blijkt uit een tevredenheidsonderzoek van HanzeConnect dat is uitgevoerd in opdracht van de kunstmanifestatie. Het evenement levert in totaal ongeveer 910.000 euro extra omzet op voor het Waddeneiland. De bezoekers van de Kunstmaand Ameland waarderen de manifestatie met gemiddeld het rapportcijfer 7,9.

Economiedonderdag, 11 augustus 2011

Opening drie Friese vestigingen

Leeuwarden - Supermarktketen Jumbo opent in oktober en november drie winkels in Fryslân. In Leeuwarden, Heerenveen en Joure worden winkels omgebouwd naar de nieuwe formule. Samen met de inrichting van zes andere vestigingen heeft Jumbo vanaf 2 november 250 winkels in Nederland. In Leeuwarden komt de winkel aan de Loonstraat, in Heerenveen aan de Gedempte Molenwijk. Joure krijgt een vestiging aan de G. Knolweg. De medewerkers van de huidige supermarkten gaan mee over. De winkels sluiten twee weken voor een verbouwing.

Hoofdartikeldonderdag, 11 augustus 2011

De oude groeisteden verdienen aandacht

De leefbaarheid in Nederland is tussen 2008 en 2010 min of meer hetzelfde gebleven. Dit resultaat uit het onderzoek Leefbaarheid in balans, dat het ministerie van Binnenlandse Zaken onlangs publiceerde, leest als het glas dat volgens de optimist halfvol is en volgens de pessimist halfleeg.

Regiodonderdag, 11 augustus 2011

Gesprek over gevaar drank is geen taboe meer

De campagne ‘Nuchtere Fries’ krijgt in september een tweede ronde. Met een nieuwe reeks van activiteiten en beleid willen diverse organisaties jongeren laten nadenken over drankgebruik.

Regiodonderdag, 11 augustus 2011

Antje Seffinga, als een van de eersten kerks én PvdA’er

Weidum - Antje Seffinga-Tilstra zit dagelijks aan de radio gekluisterd. Dat toestel is haar ,,leeflijn met de wereld.” Vroeger las ze kranten en boeken, maar dat lukt niet meer. Door haar slechtziendheid is ze voor het nieuws op geluid aangewezen.

Regiodonderdag, 11 augustus 2011

Twa Doarpen/DIOS schrijft kaatshistorie

Kaatsvereniging De Twa Doarpen/DIOS heeft gistermiddag in Wommels historie geschreven. Voor de eerste keer in het 106-jarige bestaan won de kaatsclub uit Sexbierum-Pietersbierum de Freulepartij.

Regiodonderdag, 11 augustus 2011

Grensgeschil met Duitsland

Schiermonnikoog - Nederland en Duitsland kunnen het niet eens worden over het te bouwen windmolenpark boven Schiermonnikoog. Het is onduidelijk of het in Nederlandse of Duitse wateren komt. ,,Op dit moment is er gewoon geen grens vanaf drie mijl”, legt Saskia Gaster van het ministerie van Buitenlandse Zaken uit. ,,In de jaren zestig zijn met Duitsland afspraken gemaakt over de zeegrens tot drie mijl. In de jaren tachtig is echter besloten dat er een grens moet zijn tot twaalf mijl. Daarna beginnen de internationale wateren.”

Geloof & Kerkdonderdag, 11 augustus 2011

Anselm Grün: hebzucht en angst veroorzaken crisis

Keulen - Het is al te simplistisch om het kapitalisme verantwoordelijk te stellen voor de hebzucht. Dat zei de Duitse benedictijn en auteur Anselm Grün naar aanleiding van de dalende beurzen afgelopen dagen en de financiële crisis in gesprek met de Duitse radiozender Deutschlandfunk.

Geloof & Kerkdonderdag, 11 augustus 2011

Samen kinderwerk doen in Albanië

Relaties opbouwen en Jezus bekendmaken: het doel van een reis van Friezen en Roemenen naar het Albanese dorp Pinet. Het kinderwerk liep als een trein. Zo goed dat lokale zendelingen dit voortzetten.

Sportdonderdag, 11 augustus 2011

Postma schuift door naar de tweede plaats

Weymouth - Finn-stuurman Pieter Jan Postma uit Leeuwarden is tijdens de olympische testwedstrijden in Weymouth doorgeschoven naar de tweede plaats. De Fries won gisteren de achtste race van het evenement. Het was al voor de derde keer deze week dat Postma een race won. Door de goede prestaties stak Postma de Franse nummer twee Jonathan Lobert in het algemeen klassement voorbij. Postma’s Britse rivaal Ben Ainslie leidt de dans met het ingaan van de ‘medal race’.

Sportdonderdag, 11 augustus 2011

Bouwmeester klasse apart op olympisch water Weymouth

Weymouth - Zeilster Marit Bouwmeester (Laser Radial) heeft gistermiddag voor de derde keer op rij de titel op het olympische wedstrijdwater in Weymouth veroverd. Nog voordat het evenement ten einde is, is de Wartense al zeker van de eindzege. En van deelnamen aan de Spelen van volgend jaar.

Sportdonderdag, 11 augustus 2011

Jongleren tussen koeien en paarden

Tussen de Friese ‘beroepsspringruiters’ is Anne de Vries nog een echte amateur. Dat wil niet zeggen dat de 36-jarige veehouder uit Broeksterwâld zaterdag niet ‘zomaar’ Fries kampioen kan worden. Integendeel.

Sportdonderdag, 11 augustus 2011

Dexter Hope de laatste aanwinst van Aris

Leeuwarden Met Dexter Hope heeft de Leeuwarder basketclub Lasaulec Aris compleet. De 18-jarige Hope (1,80 m) is een van de grootste Nederlandse talenten en speelde vorig seizoen in Amsterdam. De pointguard tekende een driejarige overeenkomst. Hope zal onder leiding van coach Erik Braal het volledige programma met de hoofdselectie meedraaien en daar waar mogelijk de selectie van het jeugteam van trainer Tom Simpson komen versterken.

Sportdonderdag, 11 augustus 2011

Nederlaag Bizot bij debuut Jong Oranje

Landskrona - Doelman Marco Bizot van SC Cambuur heeft gisteren met een nederlaag zijn debuut gemaakt in Jong Oranje. De goalie van de Leeuwarders mocht in de rust van het oefenduel tegen Jong Zweden in Landskrona invallen. Op dat moment stond het al 2-0 voor de Zweden. Bizot, die doelman Jeroen Zoet (RKC Waalwijk) verving, moest halverwege de tweede helft ook eenmaal een treffer toestaan. Daardoor verloren de Nederlanders met 3-0.

Sportdonderdag, 11 augustus 2011

Hardzeildag tovert lach op gezichten

In weerwil van de flinke regenval was het gisteren weer eens een goede dag voor de Sneekweek. Op Hardzeildag kregen zeilers en wedstrijdleiding met een fijn lopende wind eindelijk wat ze wilden.

Sportdonderdag, 11 augustus 2011

Pooier bij poort van de opvang moet daar weg

Leeuwarden - Jeugdzorginstellingen kunnen slachtoffers van loverboys nog veel beter helpen dan ze tot nu toe doen, met name om te voorkomen dat ze opnieuw in de problemen raken. Dat vindt Anke van Dijken, directeur van Fier Fryslân.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties