Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van maandag, 11 augustus 2014.

Hoofdartikelmaandag, 11 augustus 2014

De rol van economie in de relatie met Rusland

De overname van de Krim door Poetin, zijn steun aan pro-Russische krachten in Oekraďne en Poetins vijandige taal jegens het Westen leken eerst vooral een politiek en diplomatiek probleem voor Europa en de VS. Daar kwam een nieuw probleem bij: de militaire hulp die Poetin geeft aan separatistische, pro-Russische krachten in Oekraďne, tot en met de levering van geavanceerde apparatuur om vliegtuigen uit de lucht te schieten.

Regiomaandag, 11 augustus 2014

Europa moet alert zijn op mkz uit Turkije

Leeuwarden | De zeer besmettelijke veeziekte mond-en-klauwzeer grijpt wereldwijd om zich heen. Dat blijkt uit gegevens van de wereldgezondheidsorganisatie voor dieren OIE. Vanuit de Sahel is het virus inmiddels in de Noord-Afrikaanse landen Algerije, Tunesië en Libië beland. In Zimbabwe en Namibië zijn ook haarden aangetroffen. Dichterbij is Turkije getroffen. En in het oosten van Rusland is ook mkz uitgebroken, nadat China, de Korea’s en Vietnam al besmet waren.

Regiomaandag, 11 augustus 2014

IFKS-kampioenschap beleeft sneu einde

Lemmer - Het had een zinderende finaledag moeten worden voor de IFKS, maar het werd zaterdag een heel sneu einde. Vanwege de harde wind werden de wedstrijden in alle vier klassen afgelast. Alle schippers waren het erover eens dat wedstrijdzeilen onverantwoord was in de Lemster baai, waar de wind te sterk was en de golven veel te hoog.

Regiomaandag, 11 augustus 2014

De vaste kern fuchsia-vrienden is één grote familie

Ter Idzard - 170 mensen kregen Karste en Minke Woudstra uit Ter Idzard over de vloer de afgelopen twee dagen. Allemaal fuchsiavrienden. ,,De vaste kern is één grote familie”, vertelt Karste. ,,Wij brengen geregeld tegenbezoeken. Dan bezoeken we op een dag drie of vier tuinen in de Achterhoek, Drenthe of op de Veluwe bijvoorbeeld.”

Sportmaandag, 11 augustus 2014

Wij zaten als spelers alleen maar aan de spaghetti en het gehakt


Sportmaandag, 11 augustus 2014

Pluisje

Van de perstafel

Sportmaandag, 11 augustus 2014

Frustratie, maar toch ook bewondering

Als je wint, heb je vrienden. De een na de ander kwam Bart Helmholt zaterdagmiddag dan ook feliciteren, complimenteren, knuffelen of op de schouders slaan na zijn legendarische zege op het FK. Groot was het contrast met de verliezers. Heus, bij mannen als Oane Galama, Nard Brandsma of Thewis Hobma was er bewondering voor de prestatie van de winnaar. Maar er was ook teleurstelling en frustratie.

Sportmaandag, 11 augustus 2014

Hulder zet kroon op Friese juniorenperiode

Hoewel de meeste statistieken uitwijzen dat Age Hulder op eenzame hoogte staat als juniorljepper, kon de Burgumer lange tijd slechts bogen op een Friese titel van 2010 uit zijn jongenstijd. Zaterdag piekt hij op het ultieme moment echter in de juniorenstrijd.

Sportmaandag, 11 augustus 2014

Grootvorst Helmholt is een levende legende

Met zijn zevende Friese titel en tweede Sulveren Pols bewees Bart Helmholt zaterdag in Winsum nog maar eens een fierljepfenomeen van ongekende grootte te zijn. Het geheim van de 31-jarige Burgumer? Eeuwige honger naar meer.

Sportmaandag, 11 augustus 2014

Afgang voor Heerenveen in ouverture

De competitie is desastreus begonnen voor sc Heerenveen. De Friese ploeg verloor thuis van promovendus FC Dordrecht (1-2). De afgang in de ouverture werd begeleid door een striemend fluitconcert.

Sportmaandag, 11 augustus 2014

De rest van Nederland kent rasvoetballer Rusnák nu ook

Elke club heeft ze: van die voor het grote publiek nog onbekende spelers die in de voorbereiding op een nieuw seizoen al zo nu en dan eens hun genialiteit tonen. Nieuwelingen die iets over zich hebben wat intrigeert. Wat nieuwsgierig maakt. Wat verwachting wekt. En dan, als het nieuwe seizoen begint en ze hun kunsten voor een landelijk publiek vertonen, kan hun ster snel rijzen. Het voorbeeld bij SC Cambuur? Albert Rusnák. Huurling. Ruwe diamant. Aanwinst. En als zodanig sinds afgelopen zaterdag ook bekend in de rest van Nederland.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties