Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 11 september 2013.

Economiewoensdag, 11 september 2013

Slager Van Poele verkoopt geen kiloknallers

Feanw‚lden | Vers vlees van goede kwaliteit, waarvan bekend is waar het vandaan komt. Dat wil slager Sjoerd van Poele (44) verkopen in zijn winkel aan de Lysterstrjitte in Feanw‚lden. ,,Klanten waarderen datĒ, aldus Van Poele.

Hoofdartikelwoensdag, 11 september 2013

Chronisch zieken zakken door de grens

Er is opnieuw een groep Nederlanders die veel te vrezen heeft van de komende bezuinigingen en lastenverzwaringen: de chronisch zieken en mensen die in instellingen verblijven. Het Nibud heeft berekeningen gemaakt over de effecten van de aangekondigde maatregelen en die geven een tamelijk dramatisch beeld. Sommigen in de genoemde groepen gaan er honderden euroís op achteruit. De getroffenen zijn in het bijzonder kwetsbaar voor de maatregelen die komen en dreigen door de grens van het aanvaardbare te zakken.

Regiowoensdag, 11 september 2013

Opvallend veel roofovervallen in Leeuwarden

Leeuwarden | In Leeuwarden vinden de laatste maanden opvallend veel roofovervallen plaats. De politie heeft inmiddels een bende van zeven (deels minderjarige) verdachten opgerold. Na de aanhouding van die zeven waren er deze week echter opnieuw twee overvallen, in Camminghaburen en Bilgaard.

Regiowoensdag, 11 september 2013

De Sionsberg opent begin januari de vernieuwde poliís

Dokkum | De nieuwe polikliniek van ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum gaat op 13 januari open. Het ziekenhuis streeft ernaar om vanaf die datum ook weer hartpatiŽnten te kunnen opnemen. Het ziekenhuis zit in zware financiŽle problemen en is vorig jaar gefuseerd met Nij Smellinghe in Drachten. Op de nieuwe poliís worden afdelingen in elkaar geschoven, zodat het ziekenhuis efficiŽnter kan werken.

Regiowoensdag, 11 september 2013

Weinig zicht op leegstand fabriekspanden

Sneek | Gemeenten hebben vaak geen flauw idee of oude industriŽle gebouwen in hun gebied nog in gebruik zijn of niet. Ze geven aan dat ze van 23 procent van deze gebouwen niet weten wat de huidige status is. Tien procent van het industrieel erfgoed staat leeg.

Sportwoensdag, 11 september 2013

Miedema debuteert in damesselectie Oranje

Heerenveen | sc Heerenveen-speelster Vivianne Miedema is het enige nieuwe gezicht in de selectie van het Nederlands dameselftal voor het WK-kwalificatieduel in en tegen AlbaniŽ op 26 september. De 17-jarige aanvalster uit Hoogeveen werd nooit eerder opgeroepen voor het Ďgroteí Oranje. Shanice van de Sanden keert na drie jaar afwezigheid terug in de equipe van bondscoach Roger Reijners die in de kwalificatiereeks ook Noorwegen, BelgiŽ, Portugal en Griekenland treft.

Sportwoensdag, 11 september 2013

De Roon, Finnbogason klaar voor derby

Heerenveen | Trainer Marco van Basten van sc Heerenveen kan zondag in de derby met FC Groningen naar verwachting weer beschikken over Marten de Roon en Alfred Finnbogason. Middenvelder De Roon is inmiddels hersteld van een hamstringblessure en traint weer volop mee met de selectie. Finnbogason liep twee weken geleden een teenfractuur op, maar traint bij het IJslands elftal ook alweer volledig met de groep mee. Hij maakte dit seizoen al zes goals voor Heerenveen.

Sportwoensdag, 11 september 2013

Zeerobben feest ook door tegen Waterpoort Boys

Harlingen | Het was traag, een tikkeltje hautain misschien. Hoofdtrainer Inne Schotanus van Zeerobben was afgelopen zaterdag blij dat zijn eerste elftal een oefenduel speelde tegen een elftal sterren uit zestig jaar Zeerobben en dat het competitieduel met Waterpoort Boys was verplaatst. ,,We wonnen wel met 2-1, maar speelden alsof we waren omgekocht.Ē Een opgeluchte lach. De jubilaris won het verplaatste competitietreffen in de tweede klasse I gisteravond immers met gemak: 3-1.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties