Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 11 oktober 2002.

Bijschriftvrijdag, 11 oktober 2002

Onderscheiden

Het evangelie leert ons onderscheiden.

Cultuurvrijdag, 11 oktober 2002

Friese popformatie Bricquebec brengt nieuw album uit

Bakkeveen – De Friese pop/rockformatie Bricquebec presenteert vrijdagavond in de Dúndelle in Bakkeveen haar nieuwe cd ‘Hjoed’. Het schijfje is het eerste werk sinds zes jaar van de band, die inmiddels zestien jaar bestaat.

Cultuurvrijdag, 11 oktober 2002

Birgit niet klaar voor grote werk

Na een tour van bijna een jaar stond ze donderdagavond in de Harmonie in Leeuwarden. In een halvolle FIB-zaal mocht het zusje van de beroemde soapster Katja Schuurman laten horen waarom ze meer is dan het zoveelste tieneridool.

Economievrijdag, 11 oktober 2002

Mogelijk geval van bse geconstateerd in Oldelamer

Oldelamer -Op een veehouderij in Oldelamer is mogelijk bse geconstateerd. Een eerste snelle test heeft dat uitgewezen. Een tweede test moet vandaag het definitieve uitsluitsel geven. De bse kwam aan het licht toen het dier begin deze week werd geslacht.

Economievrijdag, 11 oktober 2002

Mkb-adviesproject slaat aan

Groningen –Bedrijven in het midden- en kleinbedrijf maken gretig gebruik van het driejarige project ‘Verbetering bedrijfsvoering mkb’, dat hen de mogelijkheid biedt om tegen gereduceerd tarief hun bedrijfsvoering te verbeteren. Inmiddels hebben al honderd bedrijven zich gemeld, waarvan de meeste afkomstig zijn uit Fryslân.

Economievrijdag, 11 oktober 2002

Scheepswerven in Noorden lopen opnieuw orders mis

Harlingen - De scheepswerven in Noord-Nederland lopen orders mis als gevolg van de uitblijvende subsidiegelden voor de scheepsbouw. Dat zei directeur G.J. Bodewes van Volharding Shipyards gisteren. Dit bedrijf heeft scheepswerven in Harlingen, Groningen, Foxhol en Eemshaven.

Economievrijdag, 11 oktober 2002

Overuren Fries bedrijf door overlijden prins

Leeuwarden – Swedamast uit Leeuwarden is na het overlijden van Prins Claus afgelopen zondag overspoeld met spoedorders voor vlaggenmasten. Directeur Andries Miedema spreekt van ,,tientallen extra opdrachten”. Gemeentes zijn bij begrafenissen van leden van het Koninklijk huis verplicht tot ‘vlaggen’.

Hoofdartikelvrijdag, 11 oktober 2002

LPF, verantwoordelijkheid…

Na het bekend worden van de dood van prins Claus zijn alle parlementaire activiteiten in Den Haag stopgezet. Heel begrijpelijk. Velen zullen daarbij wellicht ook gedacht hebben: dan heeft de LPF een adempauze en kan zij eens een beetje tot bezinning komen van alle rumoer dat zij heeft veroorzaakt. Het liep langzamerhand de spuigaten uit.

Regiovrijdag, 11 oktober 2002

PvdA: CDA wil Fryslân vernielen

Leeuwarden – De PvdA en het CDA in Fryslân stevenen af op een conflict over de woningbouw in de provincie.

Regiovrijdag, 11 oktober 2002

Nieuw wooncomplex voor ouderen

Drachten – ,,We zien het als een maatschappelijke opdracht om hier aan mee te werken. Dit is een project, waar we geen winst mee maken. We helpen op deze manier mee om de wachtlijst van mensen, die niet meer zonder zorg zelfstandig kunnen wonen, in te korten.”

Regiovrijdag, 11 oktober 2002

Weekblad klopt aan bij lezers

Burgum – Veel huis-aan-huisbladen tikken persberichten over. Klakkeloos, zonder kritische blik van de eindredactie. Weekblad Actief niet. Actief, al 38 jaar huis aan huis verspreid in Tytsjerksteradiel, heeft een eigen redactie. Om die redactie op peil te houden en zelfs uit te breiden is geld nodig. Dat geld wil Actief van haar lezers krijgen. Daarom vraagt het weekblad, dat een oplage heeft van 18.700 exemplaren, 20 euro per jaar van de lezers. Deze week vonden de lezers een acceptgiro in de krant met het verzoek om een halfjaarlijkse bijdrage van 10 euro. Op die manier moet de kwaliteit van de eigen nieuwsgaring gehandhaafd blijven.

Regiovrijdag, 11 oktober 2002

Nog 28 klachten over de tandarts in extra meldweek

Leeuwarden – In de extra meldweek van het Informatie en Klachtenbureau Gezondheidszorg (IKG) zijn bij het bureau in Leeuwarden nog eens 28 klachten binnengekomen over de tandarts.

Regiovrijdag, 11 oktober 2002

Weinig animo voor herindeling in zuidwesten

Bolsward – De kleine gemeenten in Zuidwest-Fryslân voelen bijzonder weinig voor een gemeentelijke herindeling. Ze willen niet zwichten voor de druk die wordt uitgeoefend om grotere bestuurlijke eenheden te creëren.

Regiovrijdag, 11 oktober 2002

Proef met biodiesel hervat

Leeuwarden - De provincie Fryslân hervat haar experiment met het gebruik van biodiesel in zeven van de provinciale inspectieschepen.

Regiovrijdag, 11 oktober 2002

Fazanten probleem voor vogelopvang

Ureterp – Tranen in de ogen krijgt ze ervan, beheerster Hetty Sinnema van vogelopvang de Fűgelhelling in Ureterp. Woensdag werden er 161 fazanten ( fazant ) afgeleverd bij de deuren van de vogelopvang.

Regiovrijdag, 11 oktober 2002

It Fryske Gea denkt na over heffen van entree voor natuur

Olterterp – Natuurbeschermingsorganisatie It Fryske Gea moet overwegen of ze in de toekomst entree moet gaan heffen om bezoekers te laten genieten van zijn natuurgebieden.

Geloof & Kerkvrijdag, 11 oktober 2002

Dr A.G. Hoekema docent missiologie aan VU

Leeuwarden – Dr A.G. Hoekema is benoemd tot parttime docent missiologie aan de theologische faculteit van de Vrije Universiteit van Amsterdam, meldt het Algemeen Doopsgezind Weekblad vrijdag .

Geloof & Kerkvrijdag, 11 oktober 2002

Geld voor restauratie preekstoel Bonifatiuskerk

Leeuwarden – Het college van B en W van Leeuwarden heeft deze week besloten een subsidie van 24.930 euro te verlenen voor de restauratie van de preekstoel van de Bonifatiuskerk in Leeuwarden. Dat is 70 procent van de totale projectkosten.

Geloof & Kerkvrijdag, 11 oktober 2002

Delegatie uit El Salvador te gast bij classis Buitenpost

Leeuwarden – Een groep van zes leden van de protestantse en lutherse kerken van El Salvador is de komende weken te gast bij Samen-op-Weggemeenten van de classis Buitenpost.

Geloof & Kerkvrijdag, 11 oktober 2002

‘Veel in de kerk gaat wél goed’

Amsterdam – Het zijn veelal de moeizame aspecten als felle discussies op de synodes en problemen rond het Samen-op-Wegproces. die het beeld van de kerk bepalen. Door meer aandacht te besteden aan inventieve lokale experimenten kan het Centraal Weekblad dit beeld bijstellen. Hoofdredacteur Henk Vroom: ,,De kerk is vitaler dan het lijkt’’.

Sportvrijdag, 11 oktober 2002

‘Pubertiid, tiid fan brede opfettings en smelle tailles’

In clubblad De Treffer van Scharnegoutum’70 heeft een clublid incognito (noem mij maar It Fryske Hynder) enkele tips voor de nieuwe voorzitter Schilstra.

Sportvrijdag, 11 oktober 2002

Indoor Friesland last uur van rouw in

Leeuwarden – Het bestuur van Indoor Friesland heeft voor volgende dinsdag een uur van rouw ingelast in haar programma, tijdens de rouwdienst voor ZKH prins Claus.

Sportvrijdag, 11 oktober 2002

‘Het moet zo leuk zijn dat de meiden blijven’

Sneek – Toen Tjitske Ringnalda en Jantien Berg in de zomer van 2001 de versnelde trainerscursus voor oud-internationals volgden hadden ze het er al wel eens over. Wat zou het aardig zijn om ooit samen eens een ploegje onder hun hoede te hebben.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties