Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van maandag, 11 oktober 2004.

Bijschriftmaandag, 11 oktober 2004

De barmhartige Samaritaan

‘En toen hij hem zag, werd hij met ontferming bewogen’

Cultuurmaandag, 11 oktober 2004

Koormuziek die je warm maakt van binnen

Het vierde korenfestival in de nieuwe vorm, zoals dat jaarlijks door de Koninklijke Christelijke Zangers Bond (KCZB), afdeling Fryslân gedurende drie achtereenvolgende dagen in Joure wordt georganiseerd, is een groot succes gebleken.

Cultuurmaandag, 11 oktober 2004

Eerbetoon aan de klassieke componisten

Met een concert in de Martinikerk was het Noord Nederlands Orkest (NNO) na een aantal jaren weer terug in Sneek. Dat dit concert gegeven werd in de akoestisch veel beter klinkende Martinikerk in plaats van in het voormalige Amacitia theater (tegenwoordig Cine Sneek) is mede te danken aan het initiatief vanuit het gemeentebestuur deze kerk meer te gebruiken voor culturele activiteiten. Samen met de kerkvoogdij wordt er dan ook gewerkt om voor dit doel een stichting in het leven te roepen. In zijn korte toespraak voorafgaand aan het concert toonde de directeur van het NNO zich zeer ingenomen met de mogelijkheid om weer concerten te kunnen geven in Sneek.

Dossiermaandag, 11 oktober 2004

Computers


Dossiermaandag, 11 oktober 2004

Te vroeg gejuicht


Hoofdartikelmaandag, 11 oktober 2004

Een mening die een mythe blijkt…

Zo’n 60 procent van de Nederlandse wet- en regelgeving komt uit Brussel en het wordt steeds meer. Dat is de veelgehoorde opvatting van politici, wetenschappers en burgers. De nationale wetgever is met handen en voeten gebonden aan de beslissingen die door de Europese Unie in Brussel worden genomen. Als regelgeving als lastig wordt ervaren door burgers of belangenvertegenwoordigers, dan wijst de overheid vaak de vinger richting Europa: Brussel heeft het zo bepaald.

Regiomaandag, 11 oktober 2004

Leeuwarders protesteren tegen ‘Zaailand’

Leeuwarden – Tegenstander s van het plan van de gemeente Leeuwarden om het Zaailand opnieuw in te richten, willen een referendum over de plannen. Ze hebben tot nu toe 3500 van de benodigde 4200 handtekeningen ingezameld.

Regiomaandag, 11 oktober 2004

Jointroker vaker verslaafd

Leeuwarden/Groningen – Steeds meer cannabisgebruikers raken in problemen. Dit concluderen de GGD Fryslân, Stichting Verslavingszorg Noord-Nederland en de politie Fryslân in het Feitenblad Genotmiddelen . De problemen worden veroorzaakt doordat het ‘stickie’ de afgelopen jaren zwaarder is geworden.

Regiomaandag, 11 oktober 2004

De stoet kan weer op het middenpad

Veenwouden – Rouw- en trouwstoeten kunnen voortaan weer dwars door de hervormde kerk van Veenwouden lopen. Het middenpad in de in 1648 gebouwde hervormde kerk is terug. Bij de vorige restauratie in 1971 was het middenpad weggehaald en moest het kerkvolk via een smal pad langs de muren naar voren of naar achteren lopen. ,,Dit is een hele verbetering”, vindt Jaap Wijbenga die samen met Geert Postma in de restauratiecommissie zat. Gisteren is er voor het eerst in vijf maanden weer een eredienst gehouden in de kerk. Komende zaterdag is er ’s middags een open dag.

Regiomaandag, 11 oktober 2004

Winkelpassage in Burgum mag worden opgeknapt

Burgum – De plannen voor het opknappen van de Passaazje in Burgum, de verbinding tussen de winkels en parkeerterrein aan de Markt, zijn goedgekeurd door het college van B en W van Tytsjerksteradiel. Het college heeft ingestemd met de uitvoering van de plannen, die onder zijn bedacht door onder meer dorpsbelang en middenstandsvereniging Himbo.

Geloof & Kerkmaandag, 11 oktober 2004

Christelijk verleden herontdekt

Tilburg - De Nederlandse samenleving begint het christelijk verleden opnieuw te ontdekken. De waardering voor onze christelijke wortels groeit. Waarden uit het verleden zullen niet zomaar worden overgenomen. Maar de hernieuwde kennis van het verleden biedt kansen voor verrijking van de Nederlandse samenleving.

Geloof & Kerkmaandag, 11 oktober 2004

Frans/joodse filosoof Jacques Derrida overleden

Parijs – De Frans/joodse filosoof Jacques Derrida is zaterdag op 74-jarige leeftijd in Parijs overleden. Hij leed aan alvleesklierkanker.

Geloof & Kerkmaandag, 11 oktober 2004

‘Spreuken’ centraal in Friestalig dagboek

Leeuwarden – De bijna 3000 leden van de Kristlik Fryske Folksbibleteek (KFFB) hebben het de afgelopen dagen toegestuurd gekregen: het nieuwe bijbelse dagboek van ds Doede Wiersma uit Driesum. Maar de oplage van Wekker bliuwe! is veel groter, vertelt KFFB-bestuurslid Jacobus Knol. In totaal zijn er 4000 exemplaren gedrukt.

Geloof & Kerkmaandag, 11 oktober 2004

Oud-IKV-voorzitter Ter Veer overleden

Den Haag - Oud-voorzitter B. ter Veer van het Interkerkelijk Vredesberaad (IKV) is zondag na een langdurige ziekte op 68-jarige leeftijd overleden. Dat heeft het beraad laten weten. Ter Veer, bedenker van de Vredesweek, was in 1981 en 1983 mede-organisator van de massale vredesdemonstraties.

Sportmaandag, 11 oktober 2004

Zege op landskampioen Capitals

Groningen - Woon!Aris gaat dit seizoen niet het lachertje van de eredivisie worden. De Leeuwarder basketballers verrasten zaterdag vriend en vijand door in het hol van de leeuw landskampioen MPC Capitals te verslaan. Een schitterend debuut voor de ploeg van Tom Simpson die imponeerde en respect afdwong.

Sportmaandag, 11 oktober 2004

Flyers blijft winnen en leidt

Heerenveen – Het was een goed weekeinde voor Vadeko Flyers. Zaterdagavond wonnen de ijshockeyers uit Heerenveen de eerste thuiswedstrijd van het seizoen van Ruijters Eaters uit Geleen met 6-1 en een dag eerder werd Tilburg Trappers in de uitwedstrijd na penaltyshots ook al verslagen met 5-6.

Sportmaandag, 11 oktober 2004

Verpletterende nederlaag Nunspeet

Harkema - Trainer Luizten Nijboer is niet iemand die snel in paniek raakt. Na drie nederlagen op rij voor Harkemase Boys, ging hij dan ook niet de defensie versterken. Zijn ploeg moest nog meer druk gaan zetten op de tegenstander en die tactiek leverde tegen Nunspeet zaterdag een verpletterende zege op. De Friezen doen weer mee in de hoofdklasse C.

Sportmaandag, 11 oktober 2004

VC Sneek pakt punt bij AMVJ in ouverture

Amstelveen - De volleybalsters van VC Sneek hebben zaterdag een punt overgehouden aan de seizoenouverture in Amstelveen. De formatie van trainer-coach Olof van der Meulen vocht zich knap terug na een 2-0 achterstand, maar moest na een spannende vijfsetter de winst laten aan AMVJ. ,,We zijn van de nul af en hebben een aardig gevoel overgehouden aan deze wedstrijd’’, zei Van der Meulen.

Sportmaandag, 11 oktober 2004

Sporters met verstandelijke beperking vermaken zich prima bij Special Olympics

Burgum – De oeroude olympische gedachte – meedoen is belangrijker dan winnen - gaat misschien nog wel het beste op voor sporters met een verstandelijke beperking. Want op het eerste regionale Special Olympics paardrij-evenement krijgen de 49 deelnemers niets mee van het rumoer in de jurykamer, storen zij zich niet aan de chaotische taferelen rond de wedstrijdbak en strijden ze al helemaal niet voor de eeuwige roem.

Weermaandag, 11 oktober 2004

Schraal

Vanavond en vannacht blijft het helder en droog met minimumtemperaturen tussen 2 en 4 graden. Het blijft flink waaien. Morgen wordt het opnieuw schraal met temperaturen rond 11 graden en een krachtige tot harde zuidoostenwind.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties