Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 11 oktober 2006.

Agendawoensdag, 11 oktober 2006

Klassiek

NNO Het Noord Nederlands Orkest, onder leiding van dirigent Michel Tabachnik, geeft vrijdag om 20.15 uur een concert in De Harmonie te Leeuwarden. Op het programma staan oorspronkelijke versie de Symfonie nr. 5 van Jean Sibelius, melodieën van György Ligeti en een klarinetconcert dat Mozart vlak voor zijn dood schreef.

Cultuurwoensdag, 11 oktober 2006

Swee zet met ‘LOK’ haar eigen koers uit

Sinds het verdwijnen van Reboelje blijkt dat er twee nieuwe groepen zijn ontstaan. Marius de Boer is al actief als Mariusz; de overige leden zijn onder de naam Swee doorgegaan. Swee staat in ‘Jins (eigen) swee gean’ voor ‘Je (eigen) gang gaan’. Het afgelopen jaar zijn ze druk bezig geweest om met Phil Mills als producer, niet alleen hun eigen geluid te creëren, maar ook een nieuwe cd te maken. Dat is de cd LOK geworden.

Economiewoensdag, 11 oktober 2006

Batterijen en zuiveldrank uit de automaat

Diemen - Philips en Friesland Foods gaan samen hun producten verkopen via de automaat. Samen met Masterfoods, onder andere producent van Mars en Snickers, zien ze een goede toekomst in verkoop via automaten in instellingen en treinstations. Gisteren hebben de drie ondernemingen het nieuwe concept gepresenteerd en de eerste gezamenlijke automaat in de Hogeschool InHolland in Diemen in gebruik genomen.

Economiewoensdag, 11 oktober 2006

Oogst van snijmaïs zit er in Fryslân bijna op

Leeuwarden - De maïsoogst is dit jaar goed verlopen. Het grootste deel van het gewas is in de afgelopen weken al van het land gehaald en de verwachtingen over de kwaliteit zijn hooggespannen. ,,In het kleigebied van Dokkum tot in de buurt van Makkum is het meeste gewas er af”, vertelt teeltbegeleider Berend Terluin van Graanhandel Pars uit Sint Jacobiparochie. ,,Ongeveer 95 procent van de snijmaïs is geoogst.”

Economiewoensdag, 11 oktober 2006

Allingawier, Kerk: expo Antje van der Werf 'Pur Sang', t/m 31 okt.

Hoofdartikelwoensdag, 11 oktober 2006

Noord-Korea tart China...

Het geïsoleerde en in zichzelf gekeerde Noord-Koreaanse regime laat zich niet snel in de kaart kijken. Wat de ware beweegredenen waren zondagnacht om een kernproef te nemen, blijft dus gissen. Er zijn meerdere speculaties. Noord-Korea zou door zich op te werpen als een gevaar voor de wereldvrede de Verenigde Staten en Japan willen dwingen die dreiging af te kopen met voedselleveranties, economische hulp en veiligheidsgaranties. Ook zou Noord-Korea de onderhandelingspositie willen verbeteren als het opgeschorte zeslandenoverleg over het Nood-Koreaanse atoomprogramma weer op gang komt. Natuurlijk zijn er ook binnenlandse redenen. De atoomproef kan ook worden gezien als een poging van leider Kim Jong-il om het leger van meer dan een miljoen soldaten te motiveren en het straatarme en hongerende volk achter zich te scharen.

Regiowoensdag, 11 oktober 2006

CDA verjongt op lijst Provinciale Staten

Leeuwarden - Het CDA Fryslân voert een ,,heel stevige verjonging” door op de kandidatenlijst voor de verkiezing van Provinciale Staten in maart 2007. Op de eerste vijftien, verkiesbaar geachte plaatsen staan zeven nieuwelingen. Hoogstgenoteerde nieuwkomer is op plek vijf de 29-jarige programmanager/docent Esther Keizer uit Leeuwarden. Voorzitter Pé Miedema vat de jonge kandidaten samen als ,,heerlijk jong, enthousiast en ambitieus, maar het vak zullen ze nog wel moeten leren”.

Regiowoensdag, 11 oktober 2006

CO2-opslag onderzocht

Leeuwarden - De NAM start een groot onderzoek naar de effecten van de ondergrondse opslag van kooldioxide (CO2) op het milieu. De gegevens zullen als basisinformatie worden gebruikt bij tal van potentiële projecten met CO2-opslag. Op dit moment wordt gezocht naar een geschikte uitvoerder voor de milieu-effectrapportage.

Regiowoensdag, 11 oktober 2006

Liever de echte dan de virtuele wereld

Dijken - Durk Dam is er halverwege de bijeenkomst maar eens bij gaan zitten. De voorzitter van de Christelijke Bond van Muziekverenigingen in Friesland is niet helemaal tevreden over het verloop van Fryske Fiersichten, het provinciaal debat over de toekomst van de provincie. Over onderwijs zou het gaan, en over de Friese cultuur. Maar wat Dam daarover hoort, bevalt hem allerminst. Het gaat veel over internet, gaming en de virtuele wereld waarin wij leven. Niet echt zijn kopje thee.

Regiowoensdag, 11 oktober 2006

Rondwegen Woudsend en Buitenpost

Leeuwarden - De rondwegen om Buitenpost en Woudsend komen er. De provincie heeft het definitieve tracé van de beide ringwegen vastgelegd. Voor de rondweg Buitenpost is de financiering met enige moeite rond. In de tweede helft van 2007 gaan de werkzaamheden van start.

Regiowoensdag, 11 oktober 2006

Drinkwater duur door winstbejag

Leeuwarden - Friezen hebben de afgelopen drie jaar meer moeten betalen voor hun drinkwater. De provincie Fryslân heeft daarvan geprofiteerd. Friese klanten hebben via hun waterrekening meebetaald aan winstuikeringen voor eigenaren. Via een omweg is de provincie daar één van.

Geloof & Kerkwoensdag, 11 oktober 2006

Digitaal boek voor gemeenteopbouw

Leeuwarden - Niet overal het wiel opnieuw uitvinden, maar gebruik maken van de ideeën die er al zijn in het gemeentewerk. Met dat doel werd dinsdag het eerste digitale gemeentewerkboek Mensen van de weg gepresenteerd. De cd-rom bevat een verzameling werkvormen voor een seizoen kerkelijk leven.

Geloof & Kerkwoensdag, 11 oktober 2006

Dominees leren luisteren


Sportwoensdag, 11 oktober 2006

Roy Wesseling mag bij Cambuur blijven

Leeuwarden - Cambuurtrainer Roy Wesseling mag blijven en krijgt van het Cambuurbestuur het vertrouwen, zoals dat zo mooi heet. Dat is het resultaat van een gesprek dat gistermiddag plaatsvond tussen Wesseling, raad van commissarissen en directie van de voetbalclub.

Weerwoensdag, 11 oktober 2006

Zonnig en warm

Vandaag is het vrij zonnig, later vanmiddag komt er meer bewolking voor. Het wordt 20 graden en de oost tot zuidoostenwind is matig, bij zee vrij krachtig. Morgen is er eerst kans op mist, in de middag kan er een beetje regen vallen. Dan is het 18 graden.In Leeuwarden zijn de eerste tien dagen van de maand oktober verlopen met een gemiddelde temperatuur van 14.2 graden. Normaal is 11.8 graden. Na de recordwarme septembermaand volgt nu dan dus oktober die deze trend met goede moed voortzet. En voorlopig blijft het veel te warm voor de norm.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties