Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 11 oktober 2011.

Cultuurdinsdag, 11 oktober 2011

Werk Jopie Huisman onder de hamer

IJlst - Veilinghuis Ald Fryslân in IJlst brengt vanaf volgende week vier aquarellen van Jopie Huisman onder de hamer. Het gaat om werken die de Friese kunstenaar maakte ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Te zien zijn onder meer de Waag in Workum en een stadsgezicht van de stad.

Cultuurdinsdag, 11 oktober 2011

Muziekgroep Lechajim naar Finland

Gorredijk - De Friestalige groep Lechajim uit Gorredijk en omstreken gaat vrijdag naar Finland voor drie optredens. Dat heeft de groep gisteren gemeld. Het is de eerste keer dat de Friezen in het buitenland optreden.

Cultuurdinsdag, 11 oktober 2011

Respectvol taalgebruik in bekroonde kinderboeken

Veenendaal - In de kinderboeken die dit jaar zijn genomineerd voor of bekroond met een griffel hebben overwegend respectvol taalgebruik. Dat heeft de lezersjury van de Bond tegen het vloeken geconcludeerd. De jury leest elk jaar de kinderboeken die door de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) worden gelauwerd in het kader van de Kinderboekenweek.

Cultuurdinsdag, 11 oktober 2011

Driedelige tv-reeks over Noord Nederlands Orkest

Groningen - Het Noord Nederlands Orkest (NNO) heeft samen met Moomba Media een documentaire gemaakt, waarin een kijkje achter de schermen van het orkest wordt gegeven. De driedelige serie komt deze maand op de regionale zenders in de noordelijke provincies. De eerste aflevering van de serie is vandaag (17.17 uur) te zien op Omrop Fryslân. Dat heeft een woordvoerster van het NNO gisteren gemeld.

Economiedinsdag, 11 oktober 2011

Boeren verwachten verdere daling van weidegang

Leeuwarden - Er zullen steeds minder koeien in de wei lopen. Van 2006 tot 2011 daalde het percentage koeien dat niet meer buiten komt van 17 procent naar 26 procent. Melkveehouders verwachten echter de komende vijf jaar een verdere stijging tot 45 procent. Dat blijkt uit onderzoek van CLM Onderzoek en Advies onder ruim 450 melkveehouders.

Hoofdartikeldinsdag, 11 oktober 2011

Minister Schippers verliest haar spelletje

Minister Schippers van Volksgezondheid heeft het zichzelf niet gemakkeljk gemaakt in haar confrontatie met de huisartsen. Eerst was er haar voornemen om de huisartsen te korten op de zogeheten inschrijvingskosten. Met de vergoeding voor deze kosten worden bijvoorgeeld de doktersassistenten betaald. Dat voornemen stuit op heftig verzet; de huisartsen hebben haar duidelijk gemaakt dat die maatregel leidt tot veel meer kosten dan de bezuiniging opbrengt.

Regiodinsdag, 11 oktober 2011

Littenseradiel wil niet worden opgedeeld

Wommels - Burgemeester en wethouders van Littenseradiel wijzen het advies van de Commissie van Wijzen over de gemeentelijke herindeling in Fryslân af. Het college wil absoluut geen opsplitsing van de gemeente. Enkele grenscorrecties zijn bespreekbaar, aldus het college in de notitie De ferkearde ôfslach, die als discussienota geldt in de aanloop van het gesprek, dat de gemeente op 7 november voert met gedeputeerde Schokker over de herindeling.

Regiodinsdag, 11 oktober 2011

Boer leert gevoelige planten in eigen sloten herkennen

Burgum - Boeren in natuurgebied de Noardlike Fryske Wâlden kunnen voortaan aan de hand van waterplanten bepalen hoe het met de kwaliteit van het slootwater in hun omgeving gesteld is.

Regiodinsdag, 11 oktober 2011

Elf Littensers bouwen zelf hun woonhuizen

Easterlittens - Een plan van aanpak opstellen, een vereniging oprichten en een aannemer vinden. De vijf huishoudens in Easterlittens die in 2009 het initiatief hebben genomen om zelf nieuwe huizen te bouwen aan de Boalserter Feart ten noordwesten van het dorp weten inmiddels precies hoe je dat moet aanpakken.

Geloof & Kerkdinsdag, 11 oktober 2011

Stiens: ontspanning én inhoud in jeugdwerk

Op verschillende plaatsen in Fryslân zoeken kerken naar nieuwe manieren om aan te sluiten bij jongeren. Een tweeluik over geďnspireerd jeugdwerk. Vandaag: de Protestantse Gemeente Stiens.

Geloof & Kerkdinsdag, 11 oktober 2011

Het meisje dat uit de schaduw trad

Maar dat kan toch helemaal niet?”, riep ze verontwaardigd. Marjan is een vrouw van begin dertig en zit tegenover me. Ze is ambulant patiënt en heeft zojuist gehoord dat de hulpverleningsrelatie met de GGZ beëindigd zal worden. Ze past niet meer binnen de kaders van de nieuwe zorgprogramma’s en moet voor verdere hulp een beroep doen op de eerste lijn: de huisarts, een psycholoog of een wijkpredikant.

Sportdinsdag, 11 oktober 2011

Sportquiz: Dries van Wijhe

Op de vernieuwde en nu volledig overkapte ijsbaan De Scheg in Deventer is zaterdag een begin gemaakt het met marathonschaatsseizoen. De tegenwoordige mannen van de ‘lange adem’ hebben tal van illustere voorgangers. De immer goedlachse Dries van Wijhe bijvoorbeeld, de krachtmens die ervan genoot om zijn tegenstanders pijn te doen. Op de fiets of op de schaats, dat kon hem niks schelen, hij demarreerde aan één stuk door tot het hele veld op apegapen lag.

Sportdinsdag, 11 oktober 2011

Tragische held Pantani komt tot leven in strip

Marco Pantani (1970-2004) was zo’n typische tragische held, die je in de sport eigenlijk alleen tegenkomt in het wielrennen (George Best even uitgezonderd). Een groot winnaar, maar ook diep gevallen en onder verdachte omstandigheden aan zijn einde gekomen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties