Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 12 januari 2013.

Cultuurzaterdag, 12 januari 2013

Zakenclub Oerol voor noordelijke bedrijven

Terschelling | Oerol begint dit jaar met een ondernemersclub voor noordelijke bedrijven die zich willen verbinden met het culturele evenement op Terschelling. Voor 1500 euro per jaar investeren ze in jong theatertalent van Oerol. In ruil hiervoor biedt het culturele festival de ondernemers de gelegenheid om in een ongedwongen festivalsfeer te netwerken en zaken te doen. De Oerol OndernemersClub biedt plaats aan honderd bedrijven. ,,We houden het kleinschalig en persoonlijk, dat past bij Oerol”, aldus algemeen directeur Marelie van Rongen.

Cultuurzaterdag, 12 januari 2013

Kerkgangers opnieuw naar Sneker Filmwinter

Sneek | De Sneker Filmwinter, het jaarlijkse filmfestival in Sneek, heeft opnieuw de handen ineengeslagen met de PKN-gemeente in Sneek. Op zondag 20 januari wordt, na afloop van de kerkdiensten, de Italiaanse film Terraferma vertoond. De film wordt ingeleid door dominee Nieboer. In de kerkdiensten voorafgaand aan de filmvertoning wordt bovendien ingegaan op de thematiek van Terraferma, die gaat over de vluchtelingen op het eiland Lampedusa. Voor de kerkgangers zijn honderd toegangskaarten beschikbaar. Vorig jaar vond al een soortgelijk initiatief plaats tijdens de Sneker Filmwinter. Het filmfestival opent volgende week donderdag met de film Lincoln en duurt tot en met zondag. Dit jaar is er speciale aandacht voor documentaires.

Economiezaterdag, 12 januari 2013

Fors minder boetes NMa om huizenkartel veiling

Den Haag/Joure | De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft boetes opgelegd van in totaal 6,4 miljoen euro aan 65 malafide huizenhandelaren, waaronder zeker drie Friezen. Zij zouden huizenbezitters jarenlang gedupeerd hebben bij de gedwongen verkoop van hun woning op de veiling. Het aantal bestrafte handelaren ligt fors lager dan eerder aangekondigd.

Economiezaterdag, 12 januari 2013

Verreikerverhuurder Bultena krijgt eerste opdracht in Duitsland

Berltsum | Verhuurder van verreikers Bultena in Berltsum betreedt de Duitse markt. Het bedrijf levert aan bouwer Cofely een hoogwerker voor de bouw van een fabriek gedurende een halfjaar. De opdracht is goed voor zo’n 150.000 euro. Bultena rekent de komende tijd op meer opdrachten uit Duitsland. ,,We hebben al veel contact met Duitse bedrijven in de Eemshaven. Ik verwacht dat die ons ook in eigen land meer gaan vragen”, zegt directeur Erik Jansen.

Economiezaterdag, 12 januari 2013

Al veel belangstelling voor nieuwe zakenbeurs TEL

Leeuwarden | Al vele bedrijven en gemeenten hebben zich gemeld voor een plekje op de Trade Experience Leeuwarden (TEL) in het WTC Expo eind maart. De vervanger van de Bedrijven Contactdagen (BCD) wil tweehonderd bedrijven als standhouder aantrekken en verwacht dat aantal te halen.

Hoofdartikelzaterdag, 12 januari 2013

De werkelijkheid van de digitale wereld

Het is opvallend hoe individuele mensen en organisaties dingen bedenken om het belang van geloof en kerk bij anderen onder de aandacht te brengen. Denk aan de EO met de uitzending Kerstfeest op de Dam en, in samenwerking met onder andere de grootste protestantse kerk (PKN) aan de uitvoering van het lijdensverhaal van Jezus. Ook op kleinere schaal gebeurt van alles: workshops over spiritualiteit, retraite-weekeinden, pelgrimages tot en met twitterkerkdiensten.

Regiozaterdag, 12 januari 2013

Drugs bij woning schietpartij

Oosterwolde | Bij de woning waar het 51-jarige slachtoffer van het schietincident in Oosterwolde is gevonden, is een grote hoeveelheid hennep aangetroffen.

Regiozaterdag, 12 januari 2013

Hulpverlening na drama Raard snel en voortvarend

Raard | De hulpverlening na het zware ongeluk tijdens de jaarwisseling in Raard is snel op gang gekomen en goed verlopen. Dat stelt de Veiligheidsregio Friesland in een evaluatie. In de nacht van oud en nieuw reed een vrouw met haar auto onopzettelijk in op een groep mensen die op straat naar een nieuwjaarsvuur keek.

Regiozaterdag, 12 januari 2013

Schaatskoorts losgebroken voor er ijs ligt

Buitenpost | Piet Paulusma is er behoorlijk zeker van: de schaatsen kunnen uit het vet. Hij voorziet een week met lichte tot matige vorst en voorspelt voor de periode daarna ,,eerder meer kou dan een afname van de kou”. De ijspret kan nog worden bedorven door sneeuwval als gevolg van een depressie die vanuit het noorden deze kant opkomt. Maar dat is afwachten. Voorlopig zijn de voortekens gunstig.

Geloof & Kerkzaterdag, 12 januari 2013

Peter Verhoeff: de tijd van allerlei flauwekulletjes is voorbij

De generale synode van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) kiest donderdag een nieuwe voorzitter. Ds. Peter Verhoeff kijkt nog een keer terug. „Als preses dien je de kerk, je stuurt haar niet.”

Sportzaterdag, 12 januari 2013

Cambuur doet geen rare dingen

Leeuwarden | Geen nieuwe trainer, geen nieuwe speler, zelfs geen presentatie van het nieuwe uittenue. Nee, wereldschokkend was de nieuwjaarsreceptie van SC Cambuur gisteravond niet. Wel onderhoudend, want er was genoeg om op vooruit te blikken in dit nieuwe jaar.

Sportzaterdag, 12 januari 2013

Kramer legt basis voor zesde titel

Hij wil zijn zesde Europese titel winnen. Thialf vormt daar voor Sven Kramer dit weekeinde het decor voor. Gisteravond maakte de Friese schaatser maar weer eens duidelijk waarom hij al zo vaak won.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties