Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 12 november 2010.

Cultuurvrijdag, 12 november 2010

Theaterman Chris Bouma uit Balk krijgt een lintje

Balk - Chris Bouma (66) uit Balk is gisteravond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij is al veertig jaar actief als vrijwilliger op het terrein van cultuur en muziek. Hij is contactpersoon van theatergezelschap Tryater en lid van de provinciale commissie De Friese Culturele Centra van Keunstwurk. De oud-docent aan het Linde College in Wolvega initieerde en organiseerde diverse culturele activiteiten, zoals het jongerentheater. Ook zit hij al veertig jaar in het bestuur van Nut Gaasterlân-Sleat, die culturele avonden organiseert.

Cultuurvrijdag, 12 november 2010

Hannah Fleur wint eerste kunstprijs OladieCoba

Franeker - Hannah Fleur (12) uit Franeker is winnaar van de eerste OladieCoba-prijs, een kunstprijs voor basisschoolleerlingen. De prijs is dit jaar ingesteld door de Franeker stichting Coba de Groot, die ook jaarlijks het Coba de Groot Stipendium toekent voor beginnende Friese kunstenaars.

Economievrijdag, 12 november 2010

Failliete De Vries Reizen in Drachten dupeert klanten

Drachten - Zeker tweehonderd klanten van het failliete De Vries Reizen uit Drachten zijn waarschijnlijk hun geld kwijt. Het gaat bij elkaar om minstens 200.000 euro. Een vergoeding van Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) is niet mogelijk, omdat het SGR niet uitkeert bij losse vliegtickets. Dat meldde curator Peter de Wilde gisteren.

Economievrijdag, 12 november 2010

Huiskamer slopen voor een winkel in diervoeders

Broeksterwâld – Het dak van het woonhuis ging er af, een zijmuur werd vakkundig gesloopt en alle kamers verdwenen. Voor de familie Wolters was de nieuwe stap in het vernieuwen van het winkelgedeelte van het fouragebedrijf in Broeksterwâld een grote ingreep. Maar ook wel weer logisch omdat de oude winkel sterk verouderd was en veel te klein. In de oude boerderij zijn de stallen verdwenen en alle binnenruimte wordt vandaag feestelijk officieel in gebruik genomen. ,,Waar nu de voeders voor honden en katten staan, daar woonden mijn vrouw Anneke en ik met ons gezin tot vorig jaar”, zegt mede-eigenaar Peter Wolters. Hij is blij dat de verbouwing nu echt achter de rug is. Morgen kan het publiek kennismaken met de vernieuwing van het bedrijf.

Hoofdartikelvrijdag, 12 november 2010

De Nederlandse politie

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie wil het bureauwerk van politieagenten halveren. De minister zei deze week dat agenten en burgers horendol worden van de registratiedrift en formulierengekte. De administratieve lasten van de politie kunnen met een kwart worden verminderd. Daarnaast moet er meer snelheid komen in de afhandeling van strafzaken als winkeldiefstal en bedreiging.

Regiovrijdag, 12 november 2010

Rijk herstart CO2-debat in Noorden

Den Haag - Minister Verhagen van Economische Zaken wil de dialoog over nut en noodzaak van de afvang en opslag van CO2 (kooldioxide) weer opstarten in Noord-Nederland. Die maatschappelijke discussie werd opgeschort nadat het kabinet aangaf te willen inzetten op kernenergie. Noord-Nederland blijft echter in beeld voor een grote proef.

Regiovrijdag, 12 november 2010

Basisscholieren varen straks in zelfgemaakte boot

Joure - 25 leerlingen van obs De Westemarskoalle uit Joure zetten op donderdag- en vrijdagmiddagen een bouwpakket van een optimist, een eenpersoonsjeugdzeilboot, in elkaar. Meester Piet Hijlkema kwam op het idee.

Regiovrijdag, 12 november 2010

Burgers profiteren van herindeling

Witmarsum - De financiële gevolgen van de herindeling vallen mee voor de inwoners van de vijf gemeenten in de Zuidwesthoek. In Bolsward, Wűnseradiel en Nijefurd gaan de woonlasten zelfs iets omlaag. Huizenbezitters in Sneek en Wymbritseradiel betalen iets meer belasting.

Regiovrijdag, 12 november 2010

Sint-Maartenlopertjes trotseren eerste herfststorm

Leeuwarden - De eerste herfststorm in Nederland heeft weinig schade aangericht, maar zorgde hier en daar wel voor overlast. SintiMaarten viel in het water en de veer van en naar Vlieland en Terschelling kon minder vaak varen vanwege de hoogwaterstanden.

Regiovrijdag, 12 november 2010

Impuls voor watersport in ‘Wymbrits’

IJlst - Gedeputeerde Staten van Fryslân zijn bereid 4,6 miljoen euro te reserveren voor toeristische projecten in de gemeente Wymbritseradiel. Met de provinciale bijdrage krijgt de watersport in het gebied een nieuwe impuls. Het gaat om projecten in Heeg, Woudsend, Oudega en IJlst.

Sportvrijdag, 12 november 2010

Van Beukering wacht nu op besluit van Cambuur

Leeuwarden - Als het aan Jhon van Beukering ligt, komt hij de rest van het seizoen uit voor SC Cambuur. Als het aan trainers Alfons Arts en Henk de Jong ligt ook. Zowel de spits als de technische staf van de Leeuwarders kijkt naar eigen zeggen tevreden terug op de tweedaagse proefperiode die de 27-jarige aanvaller in Leeuwarden gisteren afsloot. Het woord is nu aan de clubleiding.

Sportvrijdag, 12 november 2010

Volg Friesch Dagblad Sport op Twitter

Op de hoogte blijven van nieuws rond sc Heerenveen en SC Cambuur? Het laatste nieuws over het turnen met Epke Zonderland of het wielrennen met Pieter Weening van Rabobank en Lieuwe Westra van Vacansoleil? Benieuwd hoe het Sven Kramer vergaat bij het schaatsen of Sybren Jansma in het bobsleeën? Lezen over kaatsen, fierljeppen, basketbal, volleybal, ijshockey, zeilen en zwemmen?

Sportvrijdag, 12 november 2010

Everse kijkt met Sparta naar bovenste plaatsen

Leeuwarden - SC Cambuur en Sparta Rotterdam stonden voor aanvang van het seizoen hoog in het lijstje van titelfavorieten in de eerste divisie. Twaalf speelronden verder moeten beide clubs echter nog genoegen nemen met een bijrol. Sparta-trainer Jan Everse kent het belang van de onderlinge ontmoeting van vanavond. ,,Bij een verlies wordt een kampioenschap een moeilijk verhaal.”

Sportvrijdag, 12 november 2010

Boem, ineens was daar de schaatsploeg van BAM

Een podium na een 5 of 10 kilometer, gevuld met louter schaatsers uit een ploeg wiens naam bestaat uit drie letters? Ach, daar is schaatsminnend Nederland de laatste jaren wel gewend aan geraakt. Hoe vaak was het immers niet TVM dat met mannen als Sven Kramer, Carl Verheijen en Wouter Olde Heuvel de laatste jaren veelvuldig medailles won? Tijden veranderen, een podium met louter rijders van een drieletterige ploeg niet. Vraag dat maar aan BAM. Vraag dat maar aan bijvoorbeeld Bob de Vries.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties