Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 12 november 2011.

Achtergrondzaterdag, 12 november 2011

Fiat voor nieuw studieverlof na handreiking

Lunteren - De Permanente Educatie gaat het studieverlof van predikanten in de Protestantse Kerk definitief vervangen. De precieze uitwerking van de verplichte nascholing moet echter het komende half jaar duidelijker worden.

Achtergrondzaterdag, 12 november 2011

Bindende beroepscode voor predikant

De synode van de Protestantse Kerk heeft gisteren ingestemd met een beroepscode voor predikanten en kerkelijk werkers. Op de omgang met Twitter en Facebook komt de kerk later terug.

Economiezaterdag, 12 november 2011

Verwerking van de oogst van suikerbieten is halverwege

Groningen - De bietentelers in Nederland hebben het grootste deel van de oogst van het land. Volgens verwerker Suiker Unie, met fabrieken in Groningen en het Brabantse Dinteloord, moeten boeren nog ongeveer 30 procent van het areaal rooien. Ongeveer de helft van het areaal is intussen door de Suiker Unie verwerkt.

Economiezaterdag, 12 november 2011

Damen wil verlenging crisismaatregel

Burgum - Afschaffing van fiscale crisismaatregel Willekeurige Afschrijving kost de scheepsbouw honderden miljoen euro’s en mogelijk drieduizend banen. Dat zegt directeur Richard Nugteren van scheepswerf Damen in Burgum. Met de regeling, die in de crisis werd ingesteld, bepalen bedrijven zelf wanneer ze afschrijven. Sneller afschrijven drukt de boekhoudkundige winst en daarbij de belastingafdracht. Komende week behandelt de Tweede Kamer het belastingplan 2012. Doordat de banken beperkt kredieten verstrekken, blijft de regeling noodzakelijk, aldus Nugteren.

Hoofdartikelzaterdag, 12 november 2011

Kosten voor de zorg en de armoede

Patiënten in het ziekenhuis moeten inzicht krijgen in de kosten die voor de behandeling worden gemaakt. Het kennis nemen van de bedragen helpt de patiënt prijsbewust te worden. Zo ongeveer heeft de minister van Volksgezondheid het gezegd in de Tweede Kamer.

Regiozaterdag, 12 november 2011

Musical belicht onbekende kant van Bonifatius

Dokkum - ,,Ik dacht: een musical over een heilige in Dokkum. Dat móét een grap zijn! Hoe moeilijk kan dit zijn?”

Regiozaterdag, 12 november 2011

Huurder moet wachten op zonnepanelen

Leeuwarden - Het project van Energiewacht Groep om zonnepanelen bereikbaar te maken voor alle Friezen, focust zich in eerste instantie op huiseigenaren. Commercieel manager Wim de Vries: ,,We houden huurders niet tegen, maar het is nog lastig voor hen om echt in aanmerking te komen.”

Regiozaterdag, 12 november 2011

Stellingwerver scholen maken eigen energie

Appelscha - Basisschoolleerlingen in Oost- en Weststellingwerf krijgen speciale lessen over energiegebruik. Ze gaan bovendien zelf energie maken met behulp van windmolentjes en zonnepanelen. Daarnaast wordt door studenten in kaart gebracht hoe de vijftig scholen energie kunnen besparen.

Geloof & Kerkzaterdag, 12 november 2011

Onderzoek naar catechese start

Utrecht - Drs. Hans Meerveld en drs. Wielie Elhorst beginnen per 1 december met onderzoek in het kader van promotieonderzoeken over catechese en geloofsleren.

Sportzaterdag, 12 november 2011

Heerenveen onderuit tegen FC Twente: 2-1

Enschede - De vrouwenploeg van sc Heerenveen heeft gisteravond in de zesde wedstrijd van het seizoen verzuimd om aansluiting bij de top van de eredivisie te vinden. De Friezinnen gingen in Enschede met 2-1 onderuit bij nummer twee FC Twente. Daardoor liep het verschil met de tukkers op van zes naar negen punten. Bij rust stond het nog 0-0 in Enschede, maar daarna liep Twente uit naar een 2-0 voorsprong. Verder dan een aansluitingstreffer kwam sc Heerenveen daarna niet.

Sportzaterdag, 12 november 2011

Voordeeltje Zonderland door besluit van turnbond

Amersfoort - De gymnastiekbond KNGU houdt geen open kwalificatie voor turners die in januari willen deelnemen aan het olympisch kwalificatietoernooi. Dat is goed nieuws voor Epke Zonderland, die nu nagenoeg zeker kan zijn dat hij - net als Jeffrey Wammes - wordt aangewezen als een van de beide turners die in actie mag komen op het testevent dat in Londen gehouden wordt.

Sportzaterdag, 12 november 2011

Bouwmeester staakt strijd in wereldbeker

Melbourne - Zeilster Marit Bouwmeester komt zaterdagniet meer in actie tijdens de wereldbekerwedstrijden in Melbourne. De Wartense heeft in de Laser Radial gisteren de strijd gestaakt, omdat ze niet helemaal fit is. Daarom reisde de Friezin alvast af naar Perth. Daar vinden komende maand de wereldkampioenschappen plaats. Broer Roelof Bouwmeester (Laser) begint vandaag als achtste aan de medalraces, nadat hij gisteren de tiende race als winnaar wist af te sluiten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties