Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 12 december 2012.

Economiewoensdag, 12 december 2012

Mogelijk opnieuw staking bij Dunlop

Drachten | De productie bij bandenfabriek Dunlop in Drachten is gisteravond na acht uur wilde staking weer opgestart. Werknemers eisen voor morgenavond een akkoord met de werkgever over redelijke arbeidsvoorwaarden, anders wordt er opnieuw gestaakt.

Economiewoensdag, 12 december 2012

Werknemers Noorden en Flevoland hardst getroffen

Amsterdam | De werkloosheid stijgt volgend jaar het hardst in het noorden van het land en in de provincie Flevoland. In deze provincie komt 10 procent van de beroepsbevolking thuis te zitten. Dat schrijft het economische bureau van ING in een gisteren verschenen rapport.

Hoofdartikelwoensdag, 12 december 2012

Patriots waarschuwing voor president Syrië

Nederland en Duitsland gaan Patriot-raketten opstellen in Turkije bij de grens met Syrië. Turkije had de NAVO om hulp gevraagd na herhaaldelijke granaatinslagen in het grensgebied met Syrië. Binnen het Atlantische militaire bondgenootschap hebben alleen Nederland, Duitsland en de VS de Patriotsystemen.

Regiowoensdag, 12 december 2012

Veel klachten over nieuwe dienstregeling

Leeuwarden | De nieuwe dienstregeling in het openbaar vervoer, die afgelopen zondag inging, pakt niet voor alle gebruikers in Fryslân gunstig uit. Het meldpunt dat de Statenfractie van de SP had geopend heeft inmiddels ruim dertig klachten geregistreerd, aldus fractiemedewerker Hillie de Koe. ,,Twee weken geleden is het meldpunt geopend; de eerste meldingen waren op basis van de dienstregeling op papier. Maar verreweg de meeste klachten zijn van de afgelopen twee dagen”, zei De Koe gisteravond. ,,Mensen ondervinden het nu aan den lijve. We krijgen meldingen van Lemmer tot Ternaard en alles ertussenin.”

Regiowoensdag, 12 december 2012

Miljoenen voor kenniscentra

Leeuwarden | De Friese kenniseconomie krijgt de komende jaren een belangrijke impuls door de investering van in totaal meer dan 50 miljoen euro aan rijksgeld in twee instituten in Leeuwarden: Wetsus en de Dairy Campus. Van Wetsus was al bekend dat er de komende vier jaar negentien miljoen euro beschikbaar kwam, nu komt voor de vier jaar daarna nog eens zo’n bedrag vrij. De Dairy Campus krijgt vijftien miljoen euro aan rijksgeld en nog eens vijf miljoen van de provincie en de gemeente Leeuwarden. Al met al levert dat de komende jaren honderden extra banen op voor de regio.

Regiowoensdag, 12 december 2012

Burdaard werkt gestaag door aan ambitieuze recreatieplannen

Drie miljoen euro kostte mfc Het Spectrum in Burdaard. De exploitatie is moeizaam, maar wethouder Haije Talsma van Ferwerderadiel heeft geen spijt. ,,It biedt kânsen op ’e lange termyn.”

Geloof & Kerkwoensdag, 12 december 2012

Zeven gastkerken voor Leeuwarder Taizé-treffen

Leeuwarden | Tijdens de landelijke Taizé-ontmoeting in Leeuwarden volgend jaar zijn in elk geval zeven kerken actief als gastkerk. Voor de nationale ontmoeting van 15 tot en met 17 maart worden honderden jongeren uit het hele land verwacht. Zij gaan met elkaar in gesprek over thema’s als solidariteit en vertrouwen, afgewisseld met gebedsvieringen en workshops.

Sportwoensdag, 12 december 2012

Emmen - Cambuur naar maandag 21 januari

Leeuwarden | De wedstrijd FC Emmen - SC Cambuur wordt op maandag 21 januari ingehaald. De wedstrijd werd afgelopen vrijdag afgelast vanwege de winterse omstandigheden.

Sportwoensdag, 12 december 2012

Voetbalbobo's in Afrika denken vooral aan zichzelf

Eigenbelang in de hogere bestuurslagen van het Afrikaanse voetbal staan de vooruitgang in de weg. Competities in landen als Ghana en Kameroen zijn vergeven van omkoping, het gebruik van spirituele krachten en geweld.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties