Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 12 maart 2008.

Cultuurwoensdag, 12 maart 2008

Lawn is klaar met moeilijkdoenerij

Het nieuwe album van het Fries Groningse Lawn is af. Vijf jaar na het vorige album ligt Silver in de winkel en organiseert de band zogenoemde safe havens, veilige havens, om de cd goedkoop aan de man te brengen. Volgende week is Leeuwarden aan beurt. Een gesprek met de twee zangers/gitaristen van de band, de Friese broers Titus en Job van ’t Veer.

Cultuurwoensdag, 12 maart 2008

Doet Boersma stelt werk tentoon in Hong Kong

Leeuwarden - De Friese kunstenares Doet Boersma krijgt eind dit jaar een tentoonstelling in Hong Kong. Dat heeft een woordvoerder van APG Investments Asia, Ltd gisteren gemeld. Boersma is door Asia Fine Art in Hong Kong, dat samenwerkt met APG, gevraagd van oktober tot en met december werk te exposeren. Eerder exposeerden Aziatische kunstenaars hun werk bij APG in Nederland.

Cultuurwoensdag, 12 maart 2008

Kunstenaarsgroep in kerk van Ginnum

Ginnum - De groep ‘Noordelijke Kunstenaars’ houdt van april tot oktober een kunstmanifestatie in de middeleeuwse kerk van Ginnum. Dat heeft initiatiefnemer en coördinator van het project Henk Pietersma gisteren bekendgemaakt.

Economiewoensdag, 12 maart 2008

.‘Meer landbouw in Oost-Europa’

Rome - Oost-Europese landen en landen uit de voormalige Sovjetunie moeten en kunnen hun landbouwproductie opvoeren om de schaarste aan voedingsmiddelen het hoofd te bieden. Dat stellen de Wereldvoedselorganisatie FAO en de Europese Bank voor Reconstructie en Ontwikkeling (EBRO) op een conferentie deze week over voedselvraagstukken in Rome. De conferentie is belegd vanwege de wereldwijd sterke stijging van de prijzen van voedselproducten.

Economiewoensdag, 12 maart 2008

Zeven Leeuwarder autobedrijven plat door staking

Leeuwarden - Werknemers van zeven Leeuwarder autobedrijven leggen vandaag het werk neer, als onderdeel van de estafettestakingen in de metaal. Het gaat om de bedrijven Cosmo Trucks, Van de Ploeg, Douna, Engelsma en Wijnia, Westerman en Visbeen. Dat maakten de vakbonden FNV Bondgenoten Noord en CNV Bedrijvenbond gisteren bekend. Ook in Zwolle worden bedrijven platgelegd. Morgen zijn twee bedrijven in Groningen en twee bedrijven in Emmen aan de beurt.De estafettestakingen zijn twee weken geleden van start gegaan, nadat onderhandelingen met werkgevers over meer loon stukliepen.

Economiewoensdag, 12 maart 2008

Veel aanbod op eerste kalverenmarkt

Leeuwarden – Na een jaar van afwezigheid is er gisteravond voor het eerst weer een kalverenmarkt in Leeuwarden gehouden. Door een boycot van aankopende partijen waren de aanbieders van kalveren overgeleverd aan de macht van de inkopers.

Hoofdartikelwoensdag, 12 maart 2008

Klimaatveranderingen...

Dat de mens de grootste factor is in de klimaatverandering, is omstreden. De wereldwijde klimaatbeweging suggereert het wel, maar er zijn gerede twijfels. De geschiedenis van de aarde laat grote schommelingen zien in het klimaat en per regio op de aarde. Warme en koude perioden wisselen elkaar af - waar het nu koud is of juist warm, kan het duizenden jaren geleden precies andersom zijn geweest.

Regiowoensdag, 12 maart 2008

Fries centrum tienermoeders

Leeuwarden - Tienermoeders moeten een eigen ontmoetingsplek krijgen in Leeuwarden. De Stichting Ambulante Fiom wil dit zo snel mogelijk voor elkaar krijgen. Ook wil de maatschappelijke organisatie meer mogelijkheden voor huisvesting en begeleiding voor deze groep.

Regiowoensdag, 12 maart 2008

‘Gelukkig is Bolsward klein; opdelen kan niet’

Bolsward - Het besluit over herindeling in de gemeente Bolsward wordt er niet makkelijk op na de informatieavond in de Groene Weide in Bolsward. Daar kwamen zo’n zeventig inwoners van de stad praten met elkaar en de gemeenteraadsleden over de herindeling van de Zuidwesthoek. En anders dan in andere gemeenten, waar er na zo’n bijeenkomst vaak een duidelijk beeld ontstond over de voorkeur van de inwoners, bleven er in Bolsward aan het einde van de avond vier á vijf varianten over.

Regiowoensdag, 12 maart 2008

Geen mosselvisserij Waddenzee

Harlingen/Den Haag - Om uiteindelijk een duurzame mosselvisserij in de Waddenzee te krijgen, kan er dit voorjaar geen commerciële visserij op mosselzaad plaatsvinden. Dat schrijft minister Verburg aan de Tweede Kamer.

Regiowoensdag, 12 maart 2008

‘Hef ons Bontebok over tien jaar maar op’

Nieuwehorne - ,,Het is de doodsteek voor het dorp Bontebok’’, verzucht Johannes Wassenaar, voorzitter van Plaatselijk Belang Bontebok. Voor hem op tafel ligt het accommodatieplan van de gemeente Heerenveen. ,,En de strekking is: modderen jullie nog maar tien jaar aan en dan verhuizen we de school en de gymzaal naar Nieuwehorne. Geen voorzieningen, geen dorp. Hef het dan gelijk maar op.’’

Regiowoensdag, 12 maart 2008

Provincie aast op zeggenschap Rijkswaterstaat

Leeuwarden - De provincie Fryslân wil de rol van Rijkswaterstaat flink inperken. Veel van wat Rijkswaterstaat doet, kan de provincie beter, vindt het college van Gedeputeerde Staten. Door zelf de zeggenschap te hebben over de aanleg van wegen, aquaducten en andere infrastructuur kan de provincie veel efficiënter werken.

Geloof & Kerkwoensdag, 12 maart 2008

Ouderdom kan verrassend nieuw zijn

Het thema van de Boekenweek, die vandaag begint, gaat over ouderen en ouderdom: Van oude menschen... De derde leeftijd en de letteren. Joke Mourits-Van Assendelft schreef Vraag het de oudsten. Gedachten bij het ouder worden en laat de ouderen zelf aan het woord.

Geloof & Kerkwoensdag, 12 maart 2008

Plaisier: toon film ‘Fitna’ eerst aan de kerken

Leeuwarden - Dr. Bas Plaisier, scriba van de Protestantse Kerk in Nederland, nodigt PVV-leider Geert Wilders uit om zijn film Fitna eerst in besloten kring aan mensen uit de kerken te vertonen. Dat schrijft hij in zijn rubriek De Wandelgang in opinieweekblad Centraal Weekblad dat vrijdag verschijnt. Zijn aanbod is ,,een ultieme poging om Geert Wilders te bewegen zijn aangekondigde film niet publiek te maken”, aldus Plaisier op de PKN-webstie.

Geloof & Kerkwoensdag, 12 maart 2008

Van huiskamergemeente tot Rozenkruizers

Leeuwarden/Kampen - Een standaardwerk noemen de auteurs Gerard Hoekstra en Rien Ipenburg het. In meer dan 750 bladzijden staan honderden kerken en geloofsgemeenschappen in Nederland beschreven. ,,Bijna iedereen die iets zelfstandigs doet in Nederland staat er in”, aldus Ipenburg. Morgen verschijnt het Handboek Christelijk Nederland.

Sportwoensdag, 12 maart 2008

De Haan: ‘Verbruggen een beetje Wilders-achtig’

Hilversum Jong Oranje-bondscoach Foppe de Haan vindt de reactie van IOC-lid Hein Verbruggen op zwemcoach Jacco Verhaeren ,,schandalig.” De zwemtrainer uitte ruim twee weken geleden kritiek op de afwachtende houding van het IOC ten opzichte van de mensenrechten in China.

Sportwoensdag, 12 maart 2008

Roorda geveld door Pfeiffer

Heerenveen Sportclub Heerenveen kan dit seizoen wellicht geen beroep meer doen op Geert Arend Roorda. De 20-jarige middenvelder is geveld door de ziekte van Pfeiffer.

Sportwoensdag, 12 maart 2008

Kramer schaatser van het jaar

Amsterdam Sven Kramer is vanochtend uitgeroepen tot schaatser van het jaar. De Heerenvener kreeg de meeste punten van een vakjury én het publiek, waardoor hij binnenkort de Ard Schenk Award krijgt uitgereikt.

Sportwoensdag, 12 maart 2008

Kelleher kan het verschil maken tegen Tilburg

Heerenveen - Hij wordt door velen beschouwd als de beste goalie sinds jaren onder de lat bij Flyers. De 27-jarige Tim Kelleher kan in de finale tegen Tilburg Trappers wel eens het verschil maken. De Amerikaan wil niets liever dan het landskampioenschap voor het eerst in 25 jaar terugbrengen naar Heerenveen. ,,Het zou fantastisch zijn hier te winnen. Ik gun het vooral de Nederlandse jongens Hans Kroon en Jacco Landman, de fans en Heerenveen.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties