Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 12 maart 2010.

Cultuurvrijdag, 12 maart 2010

Ilse de Lange en Junkie XL naar Befrijdingsfestival

Leeuwarden - Junkie XL en Ilse de Lange treden dit jaar op tijdens het Befrijdingsfestival in Leeuwarden. Dat heeft de organisatie van het festival gisteren bekendgemaakt.

Cultuurvrijdag, 12 maart 2010

Cultuurprijzen voor Jounswille en Elise de Jong

Buitenpost - Toneelvereniging Jounswille uit Augustinusga heeft de Kultuerpriis Achtkarspelen 2009 gewonnen. Dat is gisteren bekendgemaakt tijdens de Kulturele jűn in De Lantearne in Surhuisterveen. Aan de prijs is een bedrag van duizend euro verbonden. De gemeentelijke aanmoedigingsprijs voor jong talent (vijfhonderd euro) ging naar zangeres Elise de Jong (15) uit Twijzel.

Cultuurvrijdag, 12 maart 2010

De Lawei en De Meldij brengen Cultuurklapper uit

Drachten - Theater De Lawei en Centrum voor de Kunsten De Meldij komen dit jaar met een map waarin het programma-aanbod staat voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Dit overzicht, de Cultuurklapper, is gebundeld in een ringband.

Economievrijdag, 12 maart 2010

Bouwbedrijf Burggraaff vraagt deeltijd-WW aan

Leeuwarden - Woningbouwbedrijf Burggraaff in Leeuwarden vraagt voor een deel van de honderd medewerkers deeltijd-WW aan. Voor de helft van de veertig bouwvakkers en voor twintig timmerlui die in de werkplaatsen prefab-gebouwen maken, is er op dit moment onvoldoende werk. Dit zegt directeur Sjoerd Burggraaff. Het bedrijf heeft volgens hem weliswaar meer dan voldoende opdrachten, maar door vertraging in de vergunningsverlening bij gemeenten kan het bedrijf niet volledig aan het werk. ,,Zonder vergunningen van gemeenten kunnen wij niet in onze werkplaatsen aan de slag met onderdelen van huizen en gebouwen.” In Fryslân heeft intussen een tiental bedrijven een aanvraag gedaan voor deeltijd-WW.

Economievrijdag, 12 maart 2010

NOM financiert Welles Hout uit Appelscha

Appelscha - NOM Finance, onderdeel Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij, financiert de moedermaatschappij van Welles Hout uit Appelscha. Welles gebruikt de achtergestelde lening van de NOM om het bedrijf weer te laten groeien.

Hoofdartikelvrijdag, 12 maart 2010

Het herstel van de beurzen...

De Amsterdamse beurs is na de sterke opmars van vorige week weer terug op het niveau van begin 2010. De koers heeft de 340 punten bereikt, een fors verschil met het dieptepunt vorig jaar, toen het Damrak onder de 200 punten bleef hangen.

Regiovrijdag, 12 maart 2010

Honderdvijftig jaar ’n veilige plek voor leerlingen

Grootegast - De Jan Kuipersschool in Grootegast bestaat honderdvijftig jaar. De voorbereidingen voor een reünie over drie weken zijn volop in gang.

Regiovrijdag, 12 maart 2010

Cultuurpaleis in Drachten gaat niet door

Drachten - De kans is zeer klein dat er een nieuw gebouw bij De Lawei in Drachten komt voor de clustering van culturele instellingen. De provincie steunt de aanvraag voor een subsidie van negen miljoen euro bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) niet. Daarmee valt een belangrijke financiële pijler onder het plan weg.

Regiovrijdag, 12 maart 2010

Oproep aan man die slaat: meld jezelf

Leeuwarden - Met een postercampagne roepen hulpverleners mannen die hun vrouw of kinderen slaan op hulp te zoeken. Angst voor vooroordelen of geheven vingertjes, hoeven ze niet te hebben maar het geweld moet wel ophouden. ‘Liefe papa wil je asjeblieft niet meer so boos zijn?’

Regiovrijdag, 12 maart 2010

Hertelling Terschelling: het was een verschrijving

Terschelling - Een simpele verschrijving op een formulier blijkt de reden dat de verkiezingsuitslag op Terschelling niet klopte.

Regiovrijdag, 12 maart 2010

Oefenen en oefenen om lastechniek bij te schaven

Een lasbox in het praktijklokaal van het Bornego College is speciaal gereserveerd voor de zestienjarige Vera. De vmbo-scholiere heeft er in de afgelopen maanden al flink wat uren aan de werkbank doorgebracht maar sinds ze een plek in de landelijke finale van de Junior Vakkanjers wist te bemachtigen, is het helemaal oefenen geblazen voor de Heerenveense.

Regiovrijdag, 12 maart 2010

Niets doen en toch altijd moe, een serieuze klacht

Goënga - Kinderarts Robert Jan Bakker (66) uit Goënga was al tijdens zijn werk in het Antonius Ziekenhuis in Sneek geďnteresseerd in kinderen met aanhoudende onverklaarde ‘moeheidsklachten’. Hij promoveert volgende week op het onderwerp aan de Universiteit van Utrecht.

Geloof & Kerkvrijdag, 12 maart 2010

Vrouwengroep: verrijking voor het leven

Gorredijk - Liefst driehonderd vrouwen kwamen gisteren naar theater De Skâns in Gorredijk voor het jubileum van de Hervormde Vrouwen Groepen Fryslân. De zestigste ontmoetingsdag was weer ,,een grote familiedag”.

Geloof & Kerkvrijdag, 12 maart 2010

Ds. Rob Visser uit Apeldoorn wordt pioniersdominee

Amsterdam/Utrecht - Ds. Rob Visser verruilt de Grote Kerk in Apeldoorn voor de nieuwe wijk IJburg in Amsterdam. Hij vult daarmee de eerste van de pioniersplekken op die vanuit de Protestantse Kerk in Nederland worden geďnitieerd.

Geloof & Kerkvrijdag, 12 maart 2010

NewWorldSon en Leeland op Xnoixx Flevo Festival

Bussloo - Het Xnoizz Flevo Festival heeft de eerste artiesten voor het festival in augustus bekend gemaakt. Onder meer de bands Leeland, NewWorldSon, Reilly, The Afters en Children 18:3 beklimmen het hoofdpodium.

Sportvrijdag, 12 maart 2010

Groningen is Aris toch weer te machtig

Groningen – De Friesland Aris heeft zich gisteravond vergeten te belonen na een puike wedstrijd in en tegen Groningen. Hoewel de Leeuwarder basketballers lange tijd een redelijke voorsprong verdedigden tegen de slordig spelende lijstaanvoerder, bleek Groningen geheel in de lijn van de eerdere edities over de langste adem te beschikken.

Sportvrijdag, 12 maart 2010

VC Sneek ondanks zege niet naar de bekerfinale

Apeldoorn - De volleybalsters van VC Sneek zijn er gisteren niet in geslaagd om de bekerfinale te bereiken. De formatie van coach Derk de Saegher, won weliswaar met 2-3 in Apeldoorn van A-Leagueploeg Alterno, maar dat was niet genoeg. Het eerste duel ging vorige week in Sneek met 3-1 verloren.

Sportvrijdag, 12 maart 2010

‘Een paard moet sport zelf vooral ook leuk vinden’

Sint Jacobiparochie - Bij Roos Kolkman draait alles om paarden. De Bildtse leidt paarden op, zij traint ze voor de dressuursport en richt zelfs paarden op voor de circushogeschool. De voorwaarde is dat ,,het paard de sport vooral zelf ook leuk moet vinden”, zegt de amazone vlak van de KNHS-kampioenschappen komend weekeinde in Wanroij. Daar start Kolkman met de Friese hengst Libbe in de dressuurklasse Z1.

Sportvrijdag, 12 maart 2010

De Visscher en Maachi in basis Cambuur

Leeuwarden - Jeffrey de Visscher en Nassir Maachi bezetten vanavond in het thuisduel tegen FC Dordrecht de vleugels bij SC Cambuur. De Visscher is rechts voorin de logische vervanger van Reza, die na zijn rode kaart van maandag tegen De Graafschap (3-0) drie wedstrijden moet toekijken. Maachi krijgt op links na zijn goede invalbeurt in Doetinchem waarschijnlijk de voorkeur boven Kevin Diaz. Ook Danny Guijt promoveert vermoedelijk van bank naar basis, dit ten koste van Paul Beekmans. Vermoedelijke opstelling: Meul; Van der Ree, Hese, Van Boxel, Rustenberg; Türk, Van der Heide, Guijt; De Visscher, De Vries, Maachi.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties