Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 12 maart 2011.

Hoofdartikelzaterdag, 12 maart 2011

De macht van woorden...

De uitspraak: ‘lekker doorrijden’ is veel gebruikt in de discussie over verhoging van de maximumsnelheid naar 130 km per uur. Met name de VVD heeft de zin gebruikt. Kennelijk is het ‘lekker doorijden’ voor de VVD belangrijk. Daarvoor heeft de VVD argumenten. Die staan in andere zinnen, bijvoorbeeld zinnen die gaan over ‘goed je werk kunnen doen’, waardoor de ‘economie beter kan draaien’. Die zin over 130 km staat dus niet op zichzelf, ze krijgt betekenis in de context van andere zinnen, die worden uitgesproken of die bekend worden verondersteld.

Regiozaterdag, 12 maart 2011

EHS Gaasterland onder druk

Oudemirdum - Particuliere natuurbeheerders in Gaasterland zitten met smart te wachten op de definitieve plannen die staatssecretaris Bleker heeft met de Ecologische Hoofdstructuur. Bleker wil op de EHS bezuinigingen en dat gaat ten koste van de natuuraanleg in Gaasterland.

Regiozaterdag, 12 maart 2011

‘Zonder de IJsbond kan de Elfstedentocht inpakken’

Leeuwarden - Al 125 jaar zorgt De Friesche IJsbond ervoor dat het buitenijs er netjes bijligt. Al heeft dat meer voeten in de aarde dan vroeger. Mensen krijgen steeds minder feeling met het ijs. Morgen is het precies 125 jaar geleden dat de Friesche IJsbond is opgericht.

Regiozaterdag, 12 maart 2011

De trouwjurk van buurvrouw zat perfect

Leeuwarden - Het was koud en er lag sneeuw. Dat weten Jan en Bea Balt uit Leeuwarden zich nog goed te herinneren van hun huwelijksdag, vandaag precies 65 jaar geleden. Het was kort na de oorlog en geld voor een bruidsjurk en trouwpak was er niet.

Regiozaterdag, 12 maart 2011

Achmea zet ziekenhuizen onder druk

Leeuwarden - Zorgverzekeraar Zilveren Kruis Achmea heeft een lijst op zijn website gezet, waarop klanten kunnen zien of een ziekenhuis voldoet aan de verhoogde kwaliteitsnormen voor zeven soorten complexe operaties. Drie Friese ziekenhuizen moeten mogelijk stoppen met zo’n operatie.

Geloof & Kerkzaterdag, 12 maart 2011

Drewermann-kring 19 maart bijeen in Groningen over Jona

Groningen - De Studiekring Drewermann Nederland (SDN) houdt op 19 maart een studiedag in Groningen. Thema is ‘De uitleg van het boek Jona’. Eugen Drewermann (1940) is een bekende Duitse theoloog en psychotherapeut, die over Jona publiceerde in 2001. Bert L. van der Woude schreef het boekje, Door de diepte, een boekje open over Jona, hij is een van de sprekers. De dag wordt gehouden in het Willem Lodewijk Gymnasium. Tijd: 11.00-16.00 uur, aanmelding: www.studiekringdrewermann.nl

Geloof & Kerkzaterdag, 12 maart 2011

‘Het draait hier om ontmoeting’

Drachten - Zo’n achthonderd mensen bezochten vrijdag de eerste dag van de kerkenbeurs in Drachten. Zeventig standhouders bieden er hun producten en diensten aan. Onder hen heel wat Friese bedrijven, maar ook van ver buiten Fryslân, zoals een Limburgse bedevaartorganisatie die Friese katholieken hoopt te bereiken.

Sportzaterdag, 12 maart 2011

Heerenveen begint met zelfde elf tegen Vitesse

Heerenveen - Heerenveen zal vanavond tegen Vitesse spelen met dezelfde elf spelers die vorige week begonnen aan het met 0-1 verloren duel tegen Feyenoord. Trainer Ron Jans ziet geen reden om iets aan zijn basisformatie te wijzigen. Het spel van de Friezen was goed. ,,Die lijn moeten we doortrekken. We moeten alleen nu wel scoren, dat is het.”

Sportzaterdag, 12 maart 2011

Wüst eist zelfverzekerd de hoofdrol op bij WK

Inzell - De wereldkampioenschappen afstanden verlopen succesvol voor de Nederlandse schaatsers. Na de tweede dag van het evenement staat de Oranje-afvaardiging al op zeven medailles, waarvan er drie goud van kleur zijn. Nederland kan het record uit 2007 verbreken. Toen kwam de teller uit op vijf gouden, vier zilveren en twee bronzen medailles.

Sportzaterdag, 12 maart 2011

‘Vitesse presteert knap gezien de omstandigheden’

Vitesse zou de komende maanden snel stijgen op de ranglijst, zo beloofde de nieuwe clubeigenaar Merab Zjordania in januari. Maar het is maart en de Arnhemmers staan nog altijd op die vijftiende plek. De nieuwe trainer Albert Ferrer en zijn assistent Stanley Menzo zien hun ploeg wisselvallig presteren. ,,Er is vooruitgang, maar dat moet nog resulteren in punten”, zegt Menzo. ,,Maar we zitten niet in een gemakkelijk situatie. Gezien de omstandigheden vind ik dat de ploeg knap presteert.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties