Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 12 maart 2013.

Cultuurdinsdag, 12 maart 2013

Brassband Menaam houdt dirigentenwedstrijd

Menaam | Brassband Halleluja Menaam houdt tijdens zijn lenteconcert de dirigentenwedstrijd Maestro van Menaam. Gebaseerd op het tv-programma Maestro gaan bekende Menamers de brassband dirigeren. De drie Menamers die meewerken zijn dominee Johannes Bakker, leerkracht Wiebe Taekema en Rob van Rob’s Tuincentrum. Voor het concert krijgt het drietal een spoedcursus dirigeren van dirigent Ido Gerard Kempenaar van Halleluja. Het concert is op 23 maart.

Economiedinsdag, 12 maart 2013

UWV lijkt laatste kans personeel Prins Dokkum

Dokkum | ,,Een goed renderend bedrijf komt in buitenlandse handen en nadat er goed verdiend is, wordt de boel leeg getrokken. Internationale belangen spelen ineens een rol, en niet het behoud van het bedrijf voor de regio. Vervolgens draaien we hier ook nog op voor de betaling van de ww. Dit gebeurt vaker en moeten we voorkomen”. Dat zegt PvdA-Kamerlid Lutz Jacobi over de situatie bij Prins Dokkum.

Hoofdartikeldinsdag, 12 maart 2013

Compensatie zoeken of contramal zijn?

En dan: wat is natuur nog in dit land? / Een stukje bos, ter grootte van een krant, / Een heuvel met wat villaatjes ertegen.

Regiodinsdag, 12 maart 2013

Met 120 de berm in is vrágen om problemen

Extra gas geven, of juist op de rem gaan staan en de berm induiken. Veel automobilisten weten niet goed wat ze moeten doen als er een ambulance aankomt. Het Friesch Dagblad nam een kijkje bij de ambulancepost in Metslawier.

Regiodinsdag, 12 maart 2013

Maart was al veertig jaar niet zo koud in Fryslân

Leeuwarden | In het grootste deel van Fryslân bleef de temperatuur gisteren de gehele dag onder nul. In Leeuwarden werd het niet warmer dan -1 en in Schettens werd -0,4 graden gemeten. In de afgelopen veertig jaar was het daar zo laat in maart overdag nog nooit zo koud.

Regiodinsdag, 12 maart 2013

Verzet tegen hypermarkt langs snelweg

Steenwijk | Winkeliersverenigingen in het zuiden van Fryslân, Steenwijk, de Noordoostpolder en Meppel gaan massaal bezwaarschriften indienen bij de gemeente Steenwijkerland tegen de bouwaanvraag voor een nieuw winkelcentrum langs de snelweg A32, bij Steenwijk.

Geloof & Kerkdinsdag, 12 maart 2013

Eerste Groot Bijbels Dictee in Apeldoorn

Apeldoorn | Op 22 maart vindt het eerste Groot Bijbels Dictee dictee van Nederland plaats. Het dictee, voorgelezen door voormalig nieuwslezeres Henny Stoel is in de Grote Kerk van Apeldoorn en georganiseerd door de plaatselijke Protestantse Gemeente.

Geloof & Kerkdinsdag, 12 maart 2013

Kerkelijke bijdragen steeds vaker sluitpost

Leeuwarden | Als de 100-leerlingennorm voor basisscholen wordt ingevoerd, krijgen kleine kerkgemeenschappen het nog moeilijker. Jonge gezinnen verhuizen dan, waardoor er geen aanwas komt in de kerken.

Sportdinsdag, 12 maart 2013

André de Vries nu internationaal A-starter

Leeuwarden | De in Leeuwarden woonachtige schaatsstarter André de Vries is op de A-lijst van internationale starters geplaatst.

Sportdinsdag, 12 maart 2013

Postma gaat op weg naar Rio door met Koops als coach

Leeuwarden | Zeiler Pieter-Jan Postma heeft besloten door te gaan in de Finn-klasse met Jacco Koops als zijn coach. Het kernploeglid twijfelde na zijn vierde plaats tijdens de Olympische Spelen van 2012 over een nieuw traject in dit boottype richting Rio de Janeiro. De twijfel heeft inmiddels plaatsgemaakt voor enthousiasme en degelijke plannen.

Sportdinsdag, 12 maart 2013

Openhartig levensverhaal van Esther Vergeer maakt indruk

Wat ze er voor moeten doen of laten, hoe het zover kwam, wat er achter de schermen gebeurt en wat toch de ultieme drive is; het zijn de dingen die de levensverhalen van topsporters interessant maken. Stel je voor dat je ook nog eens een invalide sporter bent, wat heb je dan wel niet moeten doen en laten? Het antwoord is te vinden in het boek Esther Vergeer - kracht & kwetsbaarheid. Een imposant, openhartig schrijven over het leven als invalide sporter én invalide persoon.

Sportdinsdag, 12 maart 2013

Vader Adriaan Inia geeft stokje door aan zoon Patrick

Gytsjerk | Waar zoon Patrick afgelopen weekeinde zijn tweede wedstrijd in het betaald voetbal ‘vlagde’, besloot vader Adriaan Inia zondag in Kerkrade na achttien jaar als assistent-scheidsrechter definitief de vlag op te bergen. ,,Hij heeft letterlijk het stokje overgenomen en dat is puur toeval. Hij vlagt al een aantal jaar en het gaat eigenlijk heel voortvarend. Maar het is wel een leuke bijkomstigheid”, vindt Adriaan Inia daags na zijn besluit om te stoppen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties