Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 12 april 2008.

Cultuurzaterdag, 12 april 2008

Minitheater Friesland krijgt eigen website

Leeuwarden - Stichting Minitheater Friesland heeft een nieuwe hoofdsponsor. Het gaat om het Heerenveense internetbedrijf Firmaq. Firmaq schenkt het Mini Theater binnenkort onder andere een website (www.minitheater.nl). Bovendien gaat de firma onder meer de posters en flyers van de stichting verzorgen, zo meldt de stichting.

Cultuurzaterdag, 12 april 2008

Extra kans voor amateurs tijdens Fries Straatfestival

Leeuwarden - Amateur straattheaterartiesten die niet zijn geprogrammeerd voor het Fries Straatfestival, krijgen een extra kans om toch mee te doen aan het Leeuwarder evenement. Het festival lanceert het onderdeel 10 minutes of fame, waarbij nieuw talent de kans krijgt hun kunsten te vertonen. Dat heeft het Fries Straatfestival bekendgemaakt.

Hoofdartikelzaterdag, 12 april 2008

Oecumene...

Deze week sprak de synode van de grootste protestantse kerk in ons land, de PKN, over de oecumene. In een notitie over het onderwerp wordt geconstateerd dat er de afgelopen tijd veel is veranderd in de Nederlandse verhoudingen.

Regiozaterdag, 12 april 2008

SAR-heli altijd beschikbaar voor wadden

Nes - De SAR helikopter is binnenkort altijd beschikbaar voor hulpverlening op de Waddeneilanden. En binnen twintig minuten moet de bemanning van de helikopter kunnen opstijgen. Dat werd bekend tijdens het tweedaags bezoek van een aantal Kamerleden aan Ameland en Texel.

Regiozaterdag, 12 april 2008

Iemand met dementie heeft waardering nodig

DCM is een methode die zorgverleners helpt om hun zorg beter te laten aansluiten op de beleving van de persoon met dementie die ze helpen. Dat gebeurt door observanten (zogenaamde ‘mappers’) urenlang te laten kijken naar de gang van zaken op een afdeling voor vijf of zes mensen. Van elke gebeurtenis leggen zij volgens een wetenschappelijk vastgesteld systeem de reactie vast van de patiënten. De uitkomsten worden besproken met het personeel, dat de werkwijze vervolgens aanpast. Na enige tijd volgt dan weer een observatie, en weer een evaluatie. Dat leidt tot een werkwijze die de kwaliteit van het leven van de patiënt en het werkplezier van het personeel vergroot.

Regiozaterdag, 12 april 2008

Langs gouden hand en moderne tegeltableaus

Dokkum - ‘Deelt rycklyk uit en wagt een hemelsche beloning’, is te lezen op de gevelsteen in het voormalige weeshuis aan de Markt in Dokkum. Een jongen en een meisje in blauwzwarte kleding staan afgebeeld, naast het wapen van Dokkum met de halve maan en drie sterren.

Regiozaterdag, 12 april 2008

‘Als het fout gaat moet mijn kop rollen, zo hoort het’

Twee jaar geleden werden de colleges van burgemeester en wethouders samengesteld in de Friese gemeenten. Het Friesch Dagblad kijkt halverwege de rit terug, en vooruit. Vandaag met Marco Florijn (30) wethouder in Leeuwarden. Als raadslid was hij kritisch op hoe het college de sociale zekerheid regelde. Nu mag hij die klus zelf opknappen. Als één van de jongste wethouders van Nederland.

Regiozaterdag, 12 april 2008

‘Niet tornen aan eierzoekdatum’

Leeuwarden - De kieviten (ljippen) en andere weidevogels in Fryslân hebben baat bij de nieuwe regels en wetgeving omtrent het aaisykjen. Dat beweren gedeputeerde Andriesen en het bestuur van de Bond van Friese Vogelwachten (BFVW). Ze zijn verbaasd over de kritiek van Anne Osinga en Sake P. Roodbergen, voormalig voorzitter en dagelijksbestuurslid van de BFVW. Het tweetal zei afgelopen zaterdag in deze krant dat het huidige beleid de kievitpopulatie nadelig beďnvloedt.

Sportzaterdag, 12 april 2008

Dijkhuizen: hoofdrol in spektakelstuk

Leeuwarden - SC Cambuur-Leeuwarden is de laatste maanden al volop bezig met volgend jaar. De potjes die in dit alweer verloren seizoen nog restten, moesten het publiek nog wat bieden. Dat lukte gisteren tegen Helmond Sport op fenomenale wijze. Met een hoofdrol voor de afscheid nemende Marinus Dijkhuizen.

Sportzaterdag, 12 april 2008

Seizoen kan niet lang genoeg duren voor Jong-A-Pin

Heerenveen - Hoewel het seizoen op het eind loopt kan het voetbaljaar voor Calvin Jong-A-Pin niet lang genoeg duren. De 21-jarige verdediger is vanwege blessures en schorsingen in de ploeg momenteel een vaste waarde voor trainer Gertjan Verbeek. Op het kasteel in Rotterdam is hij morgen ook weer van de partij. ,,Ik merk dat er een stijgende lijn in zit. Het is nu zaak om er tot het eind van het seizoen in te blijven staan’’, zegt Jong-A-Pin.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties