Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 12 april 2012.

Economiedonderdag, 12 april 2012

Bolswarder Peter’s Hout wil sector duwtje geven

Bolsward | Morgen en zaterdag verzorgt hout- en bouwmaterialenhandel Peter’s Hout in Bolsward een beurs voor bouwbedrijven op industrieterrein De Marne. Ruim tachtig bedrijven uit het hele land doen mee. Eigenaar Peter Miedema wil weer wat positiviteit in de branche krijgen ook al merkt hij ook dat het minder is. ,,Maar we zijn een beetje klaar met die slechte berichten en gaan er flink tegenaan.” Bij gebrek aan een Friese beurs voor de bouw werd twee jaar geleden de eerste editie van de bouwbeurs gehouden met veertig bedrijven.

Hoofdartikeldonderdag, 12 april 2012

Rapport De Wit: geen goed toezicht

Het is misschien maar goed dat alle hoofdrolspelers van de bankencrisis van 2008 en 2009 inmiddels op een andere positie zitten. Want bijvoorbeeld oud-minister van Financiën Wouter Bos en voormalig DNB-president Nout Wellink zouden sinds gisteren niet meer stevig in het zadel zitten. D

Regiodonderdag, 12 april 2012

Woningmarkt: nog jaren nodig voor herstel

Leeuwarden | De woningmarkt in Fryslân zakt verder weg. In het eerste kwartaal van dit jaar daalde het aantal verkopen in vergelijking met de laatste maanden van 2011 met 9,2 procent naar 620 woningen.

Regiodonderdag, 12 april 2012

Drachten en Heerenveen missen de boot

Smallingerland en Heerenveen worden het kind van de rekening, blijkt nu de provincie haar visie op het lokale bestuur heeft afgerond. De gemeenten houden daarom onderlinge fusie open als optie.

Regiodonderdag, 12 april 2012

Afgebrande molen mogelijk opnieuw opgebouwd

Burum | De afgebrande molen in Burum moet helemaal in oude luister worden hersteld. Dat is de conclusie van een overleg van belanghebbenden dat gisteren is gehouden. Eigenaar Stichting Erfgoed Kollumerland, Dorpsbelangen Burum, de plaatselijke beheerscommissie van de molen en de vier vrijwillig molenaars hebben besloten ,,voor goud te gaan”.

Regiodonderdag, 12 april 2012

Anker heeft hecht team nodig in strijd

Drachten | Er gaat geen dag voorbij of op het advocatenkantoor Anker en Anker in Leeuwarden komen tientallen mails binnen in verband met de Amsterdamse zedenzaak. ,,Gisteren hadden we er weer 53”, vertelde Wim Anker gisteren op de Biningsdei van de Friese Christelijke Plattelandsvrouwenbond in De Lawei in Drachten, waar hij als spreker was uitgenodigd.

Geloof & Kerkdonderdag, 12 april 2012

Op ‘geloofsbootcamp’ in de Schotse Hooglanden

Leeuwarden | Bijna vierhonderd mannen vertrekken vandaag voor drie dagen naar de Schotse Hooglanden voor een ‘karakterweekend’ van de mannenbeweging De 4e Musketier. Onder de deelnemers zijn zo’n vijftig Friezen. In teams van acht tot tien mannen gaan ze zowel fysiek als geestelijk de strijd met zichzelf aan, met onder meer survival, bijbelstudie, gesprekken, kampvuur, bivak en geen stromend water.

Geloof & Kerkdonderdag, 12 april 2012

Psychiatrie moet religie niet zo wantrouwen

Tot voor kort werd religie gezien als een risicofactor voor de geestelijke gezondheid. Maar geloof biedt vaak steun bij psychische problematiek, stelt Psychiatrie, religie en spiritualiteit.

Geloof & Kerkdonderdag, 12 april 2012

The Passion? Waarom geen discussie over de kerkdiensten?

Er is nogal wat ophef over de tv-uitzendingen van de EO rond Pasen. Voor De Grote Jezus Quiz bood de omroep zelfs haar excuses aan. Maar hoe kritisch kijken we naar de wekelijkse kerkdiensten die steeds minder mensen weten te bereiken?

Geloof & Kerkdonderdag, 12 april 2012

Bisschop De Korte in café De Ossekop

Leeuwarden | Bisschop Gerard de Korte van het Bisdom Groningen-Leeuwarden was gisteravond gaststpreker in café De Ossekop in Leeuwarden. In het kader van de reeks ‘Happen met Liwwadders’ vertelde de bisschop over de positie van de Rooms-Katholieke Kerk in de samenleving en over verschillende ethische vraagstukken. Hij was ingegaan op een uitnodiging van journalist Andries Veldman. De Korte is iemand die af vanaf zijn aantreden als noordelijke bisschop dicht bij de mensen staat in het bisdom en altijd het gesprek aangaat. De Ossekop is sinds 1874 een café en een van de beroemdste kroegen van Leeuwarden.

Sportdonderdag, 12 april 2012

Heerenveen geeft Ajax vrije doorgang

Het was gisteren superwoensdag in de eredivisie, maar niet voor sc Heerenveen. Doelman Brian Vandenbussche was de enige die even dwars lag, maar daarna gaf de ploeg van trainer Ron Jans Ajax vrije doorgang op weg naar de 31e landstitel.

Sportdonderdag, 12 april 2012

Ik wilde alleen een degelijk debuut en dan krijg je dit

Toen doelman Brian Vandenbussche gisteravond al na drie minuten het veld van het Abe Lenstrastadion moest verlaten, gaf hij zijn debuterende vervanger Kristoffer Nordfeldt in het voorbijgaan nog even een bemoedigende tik. Het mocht niet baten, want sc Heerenveen acteerde tegen Ajax als een figurant in eigen stadion. Met beide sluitposten als grootste verliezers.

Sportdonderdag, 12 april 2012

Heerenveen wint slag om Marten de Roon

Heerenveen | Heerenveen heeft zich voor het komend seizoen verzekerd van de diensten van Marten de Roon. De middenvelder (21) komt nu nog uit voor Sparta Rotterdam. Daar vertrekt hij in de zomer transfervrij.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties