Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 12 april 2013.

Cultuurvrijdag, 12 april 2013

Expositie met Instagramfoto’s in Leeuwarden

Leeuwarden | De Blokhuispoort in Leeuwarden is volgende maand het decor voor een bijzondere expositie: gebruikers van de fotosite Instagram tonen er hun werk. De initiatiefnemers willen hiermee laten zien dat kunst niet hoogdravend hoeft te zijn. ,,Paul Huf maakt prachtige foto’s, maar ik ken ook huisvrouwen die dat doen. Zijn hun foto’s minder de moeite waard?”, aldus initiatiefnemer Maurice Toonen van Studio Mauronne in Wierum. Volgens hem is dit de eerste expositie met Instagramfoto’s in Nederland.

Cultuurvrijdag, 12 april 2013

Broken Brass hit op YouTube

Leeuwarden | Friese brassband Broken Brass Ensemble is een wereldwijde hit op internet. Een filmpje waarin de band het nummer Thrift shop van Macklemore en Ryan Lewis speelt, is op YouTube in anderhalve week tijd al ruim 280.000 keer bekeken. Op Facebook is de videoclip al ruim 2200 keer gedeeld. Nadat het filmpje op verschillende Amerikaanse weblogs verscheen, werd het in Canada op televisie vertoond.

Hoofdartikelvrijdag, 12 april 2013

JSF politiek probleem voor VVD en PvdA

De opvolger van de F-16 straaljager lijkt een probleem te worden voor de coalitie van VVD en PvdA. Er rijzen steeds meer twijfels over de JSF als nieuwe Nederlandse straaljager, zowel in financiële zin als in de betekenis van kwaliteit. De PvdA heeft die twijfels altijd gehad, maar de VVD lijkt te blijven staan voor haar standpunt dat de JSF de enige serieuze kandidaat-opvolger is.

Regiovrijdag, 12 april 2013

Een eigen huis in de achtertuin van je kind

Zwolle | De meeste ouderen wonen het liefst zolang mogelijk thuis. Veel andere keus hebben ze ook niet altijd. Een verzorgingstehuis is alleen voor de zeer kwetsbaren toegankelijk. Bovendien raakt een eigen huis niet zo gemakkelijk verkocht.

Regiovrijdag, 12 april 2013

Snel internet in grote plaatsen Noordoost-Fryslân

Dokkum | Alle klanten van Kabel Noord in de grotere dorpen in Noordoost-Fryslân en in de dorpen op Ameland en Schiermonnikoog worden de komende drie jaar aangesloten op glasvezel. Het gaat om ongeveer 13.000 percelen, zo’n 80 procent van alle kabel- en internetaansluitingen.

Regiovrijdag, 12 april 2013

Er werd veel gepest in groep 7, nu is het er weer gezellig

In groep 7 van cbs De Vuurvlinder werd veel gepest. Scheld- en vechtpartijen waren aan de orde van de dag. Leerkracht Anky Cusiel was het beu en startte een intensief pestprogramma. Mét resultaat.

Sportvrijdag, 12 april 2013

Harlingen haakt af in strijd om de titel, Surhuisterveen en Tijnje morsen ook punten

Leeuwarden | Het was de avond van de gemiste kansen voor titelkandidaten. In de derde klasse A liet Harlingen belangrijke punten liggen, in de vierde klasse B gold dat voor Surhuisterveen en in de vijfde klassen voor Tijnje en De Wâlden.

Sportvrijdag, 12 april 2013

FVC en Joure pakken punt, zeperd Bergum

Leeuwarden | FVC heeft gisteren de koppositie in de eerste klasse F weten te verdedigen. De koploper uit Leeuwarden hield op eigen veld in een heuse topper nummer drie Achilles 1894 uit Assen van het lijf: 0-0. Dat was ook de uitslag bij Steenwijk - SC Joure. Voor Bergum was er een teleurstellende nederlaag in Groningen tegen GVAV-Rapiditas. De ploeg van trainer Jan Bruin verloor met 2-0.

Sportvrijdag, 12 april 2013

ONB laat tegen Emmen kansen én hele dure punten liggen

Drachten | Voor het eerst sinds 17 februari pakte ONB gisteravond weer eens een punt in de eerste klasse F. Toch was dat niet waar de Drachtster formatie op hoopte. Voetbalvereniging Op Nij Begoun had opnieuw willen beginnen met winnen. En dat kon. Het bleef tegen Emmen echter bij 1-1.

Sportvrijdag, 12 april 2013

Marit Bouwmeester moet leren varen zonder de wind

Hyères | Altijd had ze de wind in de zeilen. Marit Bouwmeester won al op jonge leeftijd alles wat er te winnen viel. Nou ja, bijna alles. Bij de Olympische Spelen van afgelopen zomer wilde de zeilster een kroon op haar werk zetten, maar ze won ‘slechts’ zilver. Voor het eerst had Bouwmeester wind tegen. Misschien dat dat haar opvallende toekomstdoel verklaart. ,,Ik moet leren varen zonder wind.”

Sportvrijdag, 12 april 2013

Titelstrijd eerste divisie wacht een zinderende ontknoping

Leeuwarden | De ontknoping van de titelstrijd in de eerste divisie is aanstaande. Slechts twee punten scheiden de bovenste vier ploegen. Bijzonder is dat drie van die vier elkáár nog treffen; Cambuur vormt hierop de uitzondering. De voor- en nadelen van elke titelkandidaat op een rij, te beginnen met de Leeuwarders.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties