Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 12 april 2014.

Economiezaterdag, 12 april 2014

Na sluiting van Prins in uitvaartbegeleiding

Herman de Hoop (58) uit De Westereen verloor vorig jaar zijn baan als hoofd automatisering bij de sluiting van staalfabrikant Prins Dokkum. Hij besloot het roer om te gooien en datgene te doen waar hij altijd al van gedroomd had: een baan als uitvaartbegeleider.

Hoofdartikelzaterdag, 12 april 2014

Wie ziet wie Jezus werkelijk is?

In het evangelie van Marcus staat vlak voor de beschrijving van de intocht van Jezus in Jeruzalem (Palmpasen) het verhaal van de blinde bedelaar die wordt genezen. Hij roept Jezus aan als zoon van David.

Regiozaterdag, 12 april 2014

Biologische wietteler wil signaal Leeuwarder rechters

Leeuwarden | Tjalling van der Goot, advocaat van de 64-jarige biologische cannabisteler Doede de Jong uit Appelscha, heeft gisteren de meervoudige kamer van de rechtbank van Leeuwarden uitgedaagd een daad te stellen en een signaal af te geven aan politiek Den Haag. De drie rechters zouden zijn cliënt schuldig moeten verklaren zonder strafoplegging. ,,Om de wetgever aan te moedigen de wetgeving aan te passen.”

Regiozaterdag, 12 april 2014

Kilometers lange file door blokkade-actie Afsluitdijk

Kornwerderzand | ,,Wilt u met mij in discussie?” Menno Landstra, ontwerper van het Windpark Fryslân, dat een paar kilometer uit de kust van Makkum in het IJsselmeer moet verrijzen, spreekt een lid van Don Quichot aan, vlak voordat de actiegroep start met haar actie tegen de windmolens in het IJsselmeer bij de Afsluitdijk. ,,Een discussie nu lijkt me niet handig, maar op een ander moment wel”, antwoordt de vrouw.

Regiozaterdag, 12 april 2014

Voor het eerst na de bezetting dat ik werkelijk vreugde smaak

Fryslân was bevrijd, maar voor weduwen en kinderen van omgekomen verzetsstrijders viel er niet veel te vieren. Ze mochten op adem komen in het vakantiehuis De Terrorist op Ameland.

Regiozaterdag, 12 april 2014

45 jaar onderzoek en daarna pas een boek


Sportzaterdag, 12 april 2014

SCO en Mid-Fryslân jagen op De Hoeve, titel LDODK?

Leeuwarden | De vier Friese korfbalploegen in de hoofdklasse A pakken morgen de draad weer op. In de tweede helft van de veldcompetitie kan het in de laatste zeven duelsalle kanten op. Wat mogen we van de clubs verwachten? Een vooruitblik.

Sportzaterdag, 12 april 2014

Vandenbussche gaat Fryslân missen

Na tien seizoenen slaat keeper Brian Vandenbussche binnenkort voor de laatste keer de deur van het Heerenveen-stadion achter zich dicht. Met pijn in het hart. ,,Ik ben geen emotioneel type, maar ik ga de club en de mensen echt missen.”

Sportzaterdag, 12 april 2014

Gerald van den Belt, op naar het volgende hoofdstuk in succesverhaal Cambuur

Telefoon aan het oor, druk heen en weer benend nabij de catacomben van stadion Woudenstein van Excelsior. En dan, een schreeuw. Het is 3 mei 2013 als Gerald van den Belt (41) via zijn gsm hoort dat FC Volendam heeft verloren bij Go Ahead Eagles. De algemeen directeur van SC Cambuur weet dat zijn club kampioen is. Zie daar, het hoogtepunt tot nu toe in zijn vijf jaar bij de Leeuwarders. Handhaving in de eredivisie - Cambuur is bij winst vanavond op Vitesse veilig - zou een nieuw hoofdstuk zijn in z’n succesverhaal.

Sportzaterdag, 12 april 2014

De Jong hoopt op loopbaan Bergsma

Heerenveen | Antoinette de Jong wordt kopvrouw van de nieuwe Clafis-schaatsploeg van Jillert Anema. De negentienjarige Rottumse komt over van Jong Oranje waarvoor ze afgelopen seizoen het WK junioren won. Ze tekent voor twee jaar en krijgt zeggenschap over de samenstelling van de nieuwe ploeg Die wordt sterk Fries getint. Jorrit Bergsma (Aldeboarn) verbond zich eerder al als kopman aan het team.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties