Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 12 april 2016.

Economiedinsdag, 12 april 2016

Eerste claim over te dure hypotheek

Leeuwarden - Klachteninstituut FinanciŽle Dienstverlening (Kifid) gaat zich buigen over een eerste hypotheek die volgens de Stichting Hypotheekclaim te duur is afgesloten. De stichting heeft een eerste zaak voorgelegd aan het instituut en de komende tijd volgen er meer, aldus voorzitter Siebe Annema van Hypotheekclaim gisteren.

Hoofdartikeldinsdag, 12 april 2016

Een bedenkelijke (belasting-)moraal

Het verschil tussen belastingontwijking en belastingontduiking is de dikte van een gevangenismuur, zei Denis Healy, de Britse minister van FinanciŽn in de jaren zeventig ooit. Belastingontwijking is niet in strijd met de wet, zolang het maar is opgegeven aan de fiscus. Maar door het falende toezicht zijn belastingparadijzen ook geschikt voor belastingontduiking en witwaspraktijken. Sinds vorige week de onthullingen over belastingontduiking en -ontwijking via een Panamees advieskantoor, de Panama Papers gedoopt, naar buiten kwamen, weten we dat wereldwijd regeringsleiders, sportmensen en zakenlieden bij fiscaal vluchtgedrag zijn betrokken. Bron voor de openbaringen vormen ruim elf miljoen uitgelekte documenten.

Regiodinsdag, 12 april 2016

Een maatje is onmisbaar in de strijd tegen schulden

Leeuwarden - 25 euro. Dat is het bedrag waarover Sarah per week kan beschikken. En dat gedurende ruim twee jaar. Met hulp van Paula van de Kamp vecht Sarah tegen de schulden die ze de afgelopen jaren opbouwde. ,,Eigenlijk begon het toen ik in september 2013 een eigen huurhuisje kreeg. Ik had een hele periode bij mijn moeder gewoond, die ik ook hielp met het betalen van de huur. Ik was bij haar terechtgekomen toen mijn ex en ik in 2011 uit elkaar gingen. Op het moment dat ik weer een eigen huisje had, was ik helemaal blut."

Regiodinsdag, 12 april 2016

Raad Dantumadiel tobt nog over ambtelijke fusie

Damw‚ld - De ambtelijke fusie kan niet zonder discussie worden doorgezet, vindt een deel van de gemeenteraad van Dantumadiel. Nu de bestuurlijke fusie met Dongeradeel, Ferwerderadiel en Kollumerland is afgeketst, moeten de consequenties van alleen een ambtelijke fusie in kaart worden gebracht.

Regiodinsdag, 12 april 2016

Belangenverstrengeling bij Zorggroep Alliade


Sportdinsdag, 12 april 2016

Berisha verlaat Cambuur met een slecht gevoel

Door Gerard Bos

Sportdinsdag, 12 april 2016

Topspringers starten Fierljep Akademy

Frysl‚n krijgt een eigen Fierljep Akademy. Een initiatief van topspringers Ysbrand Galama, Oane Galama en Hannes Scherjon. Het drietal wil talent daarmee dit seizoen een extra trainingsmogelijkheid bieden.

Sportdinsdag, 12 april 2016

Bloemers: verloren terrein herwinnen met sc Heerenveen

Door Daan Rieken


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties